2109
تالاسمی ماژور در فهرست سقط قانونی

تالاسمی ماژور در فهرست سقط قانونی

1397/02/29 بازدید586

نی نی سایت به نقل از ایرنا: «تالاسمی ماژور در فهرست سقط درمانی قانونی قرار دارد. این بیماری در طرح غربالگری قبل از ازدواج است و زوجین برای تشخیص این وضعیت باید قبل از ازدواج در این طرح شرکت کنند.» آسیه جعفری کارشناس دفترامور معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی با اعلام این خبر گفت:« در این طرح ابتدا مرد از نظر تالاسمی نهفته ارزیابی می‌شود و اگر تالاسمی نهفته در او تشخیص داده شود زن نیز باید از این نظر مورد ارزیابی قرار گیرد. اگر هر دو (زوج) به تالاسمی مینور مبتلا باشند قبل از تصمیم به ازدواج باید مورد مشاوره قرار گیرند زیرا احتمال ابتلای فرزندان آنها به تالاسمی ماژور وجود دارد، بنابراین بهتر است این دو نفر از ازدواج با یکدیگر خودداری کنند. » جعفری با بیان اینکه گاهی زن و مرد با وجود آگاهی از این مساله تصمیم می‌گیرند که ازدواج کنند، گفت: «این افراد باید توجه کنند که زن باید به محض حاملگی در طرح غربالگری تالاسمی ماژور قرار گیرد. در صورتی که زوجین (هر دو) به تالاسمی مینور مبتلا باشند، با مراجعه به متخصص زنان در سن 11 تا 12 هفتگی حاملگی از «ویلوزیته های جفتی» نمونه گیری می شود و اگر جنین به تالاسمی ماژور مبتلا باشد در صورت رضایت مادر و مراجعه او به سازمان پزشکی قانونی تا قبل از 19 هفتگی بارداری، می تواند مجوز سقط جنین دریافت کند. برای پیشگیری از سقط، زوج هایی که هر دو به تالاسمی مینور مبتلا هستند از ازدواج با یکدیگر خودداری کنند. اما در صورت ازدواج، لازم است مادر برای هر حاملگی آزمایش غربالگری را انجام دهد.»


احتمال ابتلای جنین به تالاسمی ماژور چقدر است؟

جعفری در ادامه گفت:« در هر حاملگی احتمال ابتلای جنین به تالاسمی ماژور برای زوج هایی که در خطر هستند وجود دارد در واقع، در هر حاملگی 25 درصد احتمال ابتلای جنین به تالاسمی ماژور و 50 درصد احتمال وجود ژن نهفته وجود دارد و 25درصد نیز احتمال نبود ژن نهفته در جنین هست.»
جعفری گفت: «بیشترین مجوز سقط درمانی به دلیل تالاسمی ماژور در سال 1395 مربوط به استان فارس بود و بعد از آن به ترتیب استان های خوزستان، کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، تهران، مازندران، گیلان،گلستان و اصفهان در رده های بعدی قرار دارند.بعد از انقلاب سقط جنین ممنوع شد و قانونی در این خصوص وجود نداشت اما در سال 1376 امکان صدور مجوز سقط جنین برای موارد تالاسمی ماژور فراهم شد.»جعفری با اشاره به اینکه مجوز سقط جنین توسط پزشکی قانونی صادر می شود، گفت: «در سال 1381 با همکاری سازمان پزشکی قانونی و وزارت بهداشت، فهرست 49 ناهنجاری جنین و همچنین بیماری های مادر که امکان صدور مجوز سقط درمانی برای آنها وجود داشت، اعلام شد.»

مجوز سقط درمانی فقط در پزشکی قانونی

در سال 1384 ماده واحده سقط درمانی در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و مسئولیت صدور مجوز سقط جنین به عهده سازمان پزشکی قانونی گذاشته شد و بر این اساس مجوز سقط درمانی فقط در پزشکی قانونی مراکز استان ها صادر می‌شود.
کارشناس دفتر امور بالینی سازمان پزشکی قانونی گفت:« تالاسمی ماژور از سال 1376 جزو مصادیق سقط درمانی بوده است. مجوز سقط درمانی با تشخیص قطعی سه پزشک متخصص و تایید سازمان پزشکی قانونی مبنی بر بیماری جنین که به علت عقب افتادگی یا ناقص الخلقه بودن موجب عسر و حرج مادر یا بیماری مادر که با تهدید جانی مادر توام باشد قبل از ولوج روح ( چهارماهگی) با رضایت زن در سازمان پزشکی قانونی صادر می شود ولی انجام سقط در مراکز بیمارستانی انجام می شود. صدور مجوز سقط درمانی با بررسی کامل پرونده پزشکی مادر، مدارک بارداری و نیز آزمایش های مادر و جنین امکانپذیر است، ارائه مدارکی که نشان دهنده سن دقیق بارداری و نیز وجود بیماری های مادر یا ناهنجاری جنین باشد، برای صدور مجوز قانونی سقط درمانی ضروری است.»

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha

پربازدیدترین ها