2109
آرتریت روماتوئید چطور تشخیص داده می‌شود؟

آرتریت روماتوئید چطور تشخیص داده می‌شود؟

1396/07/19 بازدید3020
آرتریت روماتویید و آرتروز دو نوع مختلف از آرتریت هستند. آنها برخی ویژگی‌های مشترک با یکدیگر دارند اما هرکدامشان علائم مختلفی از خود نشان می‌دهند و نیاز به درمان‌های متفاوتی دارند. بنابراین تشخیص دقیق مهم است. آرتروز شایع‌ترین نوع آرتریت است و آرتریت روماتویید حدود یک نفر از ده نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تفاوت اصلی بین آرتروز و آرتریت روماتوئید در علت به وجود آورنده آن است. آرتروز در اثر سایش مکانیکی و پارگی در مفاصل بروز می‌کند در حالی که آرتریت روماتویید یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به مفاصل حمله می‌کند.

ویژگی‌های آرتروز و آرتریت روماتویید

تشخیص آرتریت چطور انجام می‌شود؟

در حالی که هر دو بیماری شکلی از آرتریت هستند اما تشخیص بالینی جداگانه‌ای دارند و حتی گاهی دشوار است که به یک تشخیص درست بتوان رسید زیرا هر دو علائم فیزیکی شبیه به همی دارند. آرتریت روماتویید معمولا با انجام معاینه فیزیکی و گرفتن سابقه پزشکی تشخیص داده می‌شود. پزشک همچنین آزمایش خون تجویز می‌کند تا وجود آنتی‌بادی آرتریت روماتویید را تشخیص دهد. تصویربرداری نیز برای مشاهده علائم آسیب و التهاب مفصلی انجام می‌شود. آرتروز نیز با رادیوگرافی و ام آر آی میزان آسیب را مشخص می‌شود. آرتروز را نمی‌توان با آزمایش خون تشخیص داد. با وجود این، می‌توان با آزمایش خون مانع از آرتریت روماتویید و سایر بیماری‌هایی که موجب درد و التهاب مفاصل می‌شود، شد.

پیش‌آگهی ندارند!

هر دوی این بیماری‌ها مزمن هستند به این معنی که بلند مدت هستند و هیچ درمان شناخته شده‌ای وجود ندارد. آرتروز دژنراتیو است به این معنی که با گذشت زمان بدتر می‌شود. با درمانه‌ای مناسب آرتروز می‌تواند پیش‌آگهی مثبت داشته باشد. اما آرتریت روماتویید غیرقابل پیش‌بینی است و عوارض متعددی ممکن است به علت اختلال خودایمنی بروز کند. در برخی موارد شرایط دیگری مانند بیماری‌های تنفسی و قلبی عروقی می‌تواند رشد کند. بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید نیز در معرض خطر بیماری‌هایی مانند لنفوم و لوپوس قرار دارند. از آنجا که آرتریت روماتویید می‌تواند در هر بیمار متفاوت باشد پیش آگهی عمومی وجود ندارد.

دست های پیر و خمیده ناشی از آرتریت

درمان چگونه انجام می‌شود؟

هدف اولیه برای آرتریت و آرتروز کاهش درد، بهبود عملکرد و به حداقل رساندن آسیب به مفاصل است و پزشک معمولا بسته به نوع بیماری اهداف متفاوتی را در نظر می‌گیرد. داروهای ضدالتهابی و کورتیکواستروئیدها به طور کلی برای این دو نوع بیماری موثر هستند. داروهایی که سیستم ایمنی را مهار می‌کنند سیستم ایمنی بدن را از حمله به مفاصل در افراد مبتلا به آرتریت روماتویید باز می‌دارد و از آسیب آنها جلوگیری می‌کند.

 

ارسال نظر شما

login captcha

آرتریت روماتوئید همون رماتیسم مفاصل هست که توی مفاصل مختلف بروز می کنه چون یه بیماری سیستمیک هست

 اما آرتروز پروسه تخریب مفصلی هست که توی یک مفصل و اغلب مفاصلی که تحت نیرو و فشار زیادی هستند بروز می کنه و با افزایش سن پیشرفت می کنه

پربازدیدترین ها

فواید مصرف زینک در بارداری

نوشته

1 هفته پیش
|
16491 بازدید

هموروئید در بارداری خطرناکه؟

نوشته

1 هفته پیش
|
11644 بازدید

8 شرط به سرپرستی گرفتن کودک

نوشته

2 روز پیش
|
4615 بازدید