
مصرف نارنگی در بارداری باعث زردی نوزاد میشود؟
نارنگی از جمله مرکباتی است که با پرتقال از یک خانواده است و در این روزهای اول پاییز برای بسیاری یک میوه پرطرفدار است. این میوه نرم، آبدار و شیرین عطر دلپذیری دارد و میتواند جزو ویار خانم باردار باشد. این میوه را در دسر، سالاد و موارد دیگر هم استفاده میکنند. اما براساس یک باور قدیمی مصرف نارنگی در دوران بارداری میتواند باعث بروز زردی در نوزاد شود. اما آیا این باور درست است؟ مزایا و مضرات نارنگی در دوران بارداری چه چیزهایی است؟
خوردن نارنگی همچنین سرفه را تسکین میدهد، سوخت و ساز بدن را فعال میکند، هضم را تحریک میکند و خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
نارنگی کم کالری است و به افرادی که میخواهند وزن کم کنند توصیه میشود. مقدار قند موجود در این میوه چندان زیاد نیست و علاوه بر این، نارنگی حاوی فیبر غذایی کافی است که روند هضم را تسهیل میکند.
خانم باردار باید به یک سیستم تغذیهای کامل و دارای مواد متعادل شامل محصولات طبیعی، سبزیجات و میوه دسترسی داشته باشد. نارنگی مواد مغذی کاملی دارد. اما آیا مصرف زیاد نارنگی شیرین کاملا بیخطر است؟
بهترین دوره برای مصرف نارنگی در بارداری، در چند ماه اول است. اما بعد از ماه پنجم بارداری بهتر است مصرف آن را محدود کنید.
خواص نارنگی بر سلامت
نارنگی به دلیل عطر و طعم و خاصیت سلامتش ارزش غذایی خوبی دارد. این میوه با ماندگاری بالا حاوی کلسیم، آهن، پتاسیم، فولیک اسید، اسید بتاکاروتن، ویتامینهای K، B2، B1، D، A و C است. این میوه به دلیل دارا بودن مادهای به عنوان سینفین مخاط را در برونشها و ریهها پاک میکند.خوردن نارنگی همچنین سرفه را تسکین میدهد، سوخت و ساز بدن را فعال میکند، هضم را تحریک میکند و خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
نارنگی کم کالری است و به افرادی که میخواهند وزن کم کنند توصیه میشود. مقدار قند موجود در این میوه چندان زیاد نیست و علاوه بر این، نارنگی حاوی فیبر غذایی کافی است که روند هضم را تسهیل میکند.
فواید خوردن نارنگی در دوران بارداری
آیا نارنگی برای بارداری مناسب است؟ در دوران بارداری مادران باید در مورد مواد غذایی که مصرف میکنند، دقت کنند. از سویی خانم باردار غالبا ترجیح میدهد محصولات با طعمهای تند، شیرین یا شور مصرف کند که اینها میتواند به رشد جنین آسیب بزند. از سوی دیگر در توجه به این ویار بارداری نباید زیادهروی شود.خانم باردار باید به یک سیستم تغذیهای کامل و دارای مواد متعادل شامل محصولات طبیعی، سبزیجات و میوه دسترسی داشته باشد. نارنگی مواد مغذی کاملی دارد. اما آیا مصرف زیاد نارنگی شیرین کاملا بیخطر است؟
- نارنگی یک میوه سمزداست
- نارنگی منبع اسید فولیک است
- نارنگی غنی از ویتامین C
- مسمومیت
- کم خونی
- زکام
- تورم
- اختلالات گوارشی
- یبوست
- متابولیسم
- استرس و عصبانیت
عوارض جانبی نارنگی در بارداری
مصرف مرکبات در دوران بارداری برای زنان باردار کاملا ایمن و سالم است اما با وجود این برخی از زنان باردار در مصرف این میوه خوشمره محدودیت دارند که از جمله میتواند به موارد زیر اشاره کرد:- مادران با سابقه حساسیت: نارنگی یک میوه خوشمزه است اما میتواند باعث بروز واکنشهای آلرژیک مانند بثورات پوستی، خارش، آبریزش بینی و ... شود. اگر خانم باردار در مصرف نارنگی زیاده روی کند میتواند باعث آلرژی مادرزادی و مستعد ابتلا به آسم، درماتیت، اگزما در نوزاد شود. به همین دلیل است که مصرف بیش از حد آن غیرقابل قبول است. در صورت بارداری بهتر است به خوردن یک یا دو عدد از این میوه اکتفا کنید.
- زنان باردار مبتلا به گاستریت، بیماریهای روده، هپاتیت، نفریت: این مادران نیز باید در مصرف نارنگی محدودیت داشته باشند. دلیل این موارد منع مصرف توانایی نارنگی در افزایش اسیدیته معده است.
بهترین دوره برای مصرف نارنگی در بارداری، در چند ماه اول است. اما بعد از ماه پنجم بارداری بهتر است مصرف آن را محدود کنید.