2109
آمار سقط‌جنین هشداری برای طرفداران طرح افزایش باروری

آمار سقط‌جنین هشداری برای طرفداران طرح افزایش باروری

1393/05/01 بازدید1263

 سلامت نیوز: ارایه طرح از سوی برخی نمایندگان مجلس برای مجرمانه اعلام کردن روش‌های جلوگیری وازکتومی و توبکتومی، و تعیین ٥‌سال مجازات زندان برای آن واکنش‌های متعددی را در جامعه برانگیخت، به قول ظریفِ زندان رفته‌ای، پیشنهاددهندگان این طرح یا نمی‌دانند، مجازات زندان چیست و آن را نچشیده‌اند، یا درک دقیقی از ٥‌سال وجود ندارد.


آن هم در شرایطی که سیاست عمومی حکومت بر زندان‌زدایی است، مطابق بند ١٢ سیاست کلی قضایی پنج ساله ابلاغ شده توسط مقام معظم رهبری؛ اتخاذ تدابیر لازم در استفاده از مجازات زندان با رویکرد حبس‌زدایی جزو سیاست‌های نظام است. همچنین رئیس پیشین قوه قضاییه بارها تکرار می‌کرد که در اسلام مجازات زندان به معنای جدید نداریم. البته مخالفان این طرح هم از مواضع گوناگونی به نادرستی این طرح پرداختند، و یکی از مهم‌ترین موارد مخالفت، افزایش سقط جنین، یا کودک‌کشی یا موارد مشابه است. احتمالا نمایندگان مدافع طرح در رد این نقدها می‌توانستند بگویند که اینها همه شایعه است و پذیرفتنی نمی‌باشد، ولی خوشبختانه آخرین آمار و ارقام سقط‌جنین از سوی رئیس محترم مجلس اعلام شد. وی که چند روز پیش در سمیناری مربوط به جمعیت سخنرانی می‌کرد، آمار سقط‌جنین قانونی را یکصد‌هزار و غیرقانونی را یکصد و بیست‌هزار در‌ سال اعلام کرد.


کسانی که با موضوع آشنا هستند می‌دانند که ١٢٠‌هزار سقط‌جنین غیرقانونی، چه تبعات جسمی و حتی روانی برای زنان دارد. این رقم در شرایطی است که هنوز دسترسی به روش‌های پیشگیری برای زنان به نسبت ساده است. به‌طور طبیعی اگر دسترسی به این روش‌ها سخت‌تر شود که شده است، تقاضا برای سقط‌جنین غیرقانونی به سرعت افزایش خواهد یافت، و اگر مجازات و سخت‌گیری‌های موجود در مبارزه با آن افزایش پیدا کند.

طبعا سقط‌جنین بیش از پیش زیرزمینی‌تر و به دست افراد غیرمتخصص انجام خواهد شد که تبعات آن نیز زیادتر است و حتی در مواردی هم که نتوانند سقط‌جنین کنند، حتما با فرزند ناخواسته به نحوی رفتار خواهند کرد که از الان قابل پیش‌بینی است. این آمار هشداری جدی به کسانی است که می‌خواهند با زور و تهدید و سلب اختیار پدران و مادران، آنان را وادار به فرزندآوری کنند، در حالی که ابلاغیه سیاست‌های جمعیتی بر تقویت انگیزه‌های مثبت و داوطلبانه مردم، جهت فرزندآوری تأکید دارد.

رسیدن به راهکارهای مثبت و تشویق‌آمیز، نیازمند قدری تأمل و بررسی و مطالعه است، در حالی که سیاست‌های منفی و تهدیدآمیز و متکی به زندان و جریمه، ساده‌ترین راه‌هایی است که در هر زمینه‌ای می‌توان انتخاب کرد، هرچند کارآیی ندارد. این‌گونه راه‌حل‌ها فقط از ذهنیت‌های بسیط و ساده‌انگار تراوش می‌کند، در حالی که با پیچیده شدن جوامع، و مشکلات آنها، نیازمند ذهن‌های پیچیده و آشنا به مسائل اجتماعی هستیم تا راه‌های مناسب را برگزینند. نکته بسیار مهمی که برخی نمایندگان مجلس کمتر به آن توجه دارند، لزوم استفاده آنان از گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس است. این مرکز به‌عنوان بازوی کارشناسی مجلس و نمایندگان تأسیس شده تا گزارش‌های کارشناسی لازم را در اختیار نمایندگان قرار دهد. مطالعه گزارش‌های این مرکز ازجمله در مورد طرح افزایش باروری، نشان می‌دهد که بسیاری از نکات موردنظر کارشناسان جمعیت و علوم اجتماعی در آنها لحاظ شده بود، ولی توجه چندانی از سوی مخاطبان اصلی این گزارش‌ها یعنی نمایندگان مجلس به آنها صورت نگرفته است.

در مقابل مطبوعات و رسانه‌ها با درج این گزارش‌ها کوشیده‌اند که اثربخشی آنها را بر مجلس افزایش دهند. شاید ارایه اطلاعات مذکور درباره سقط‌جنین از سوی ریاست مجلس نیز به نوعی با همین هدف انجام شده باشد تا به طرفداران طرح موجود افزایش باروری هشداری جدی داده شود که متوجه تبعات منفی طرح‌های خود باشند.


منبع: سلامت نیوز

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha

پربازدیدترین ها

فواید مصرف زینک در بارداری

نوشته

1 هفته پیش
|
16411 بازدید

هموروئید در بارداری خطرناکه؟

نوشته

1 هفته پیش
|
11601 بازدید

8 شرط به سرپرستی گرفتن کودک

نوشته

1 روز پیش
|
3770 بازدید