2109
تعیین جنسیت پیش از بارداری با روش پی جی دی

تعیین جنسیت پیش از بارداری با روش پی جی دی

1398/02/08 بازدید10839
دغدغه اصلی بسیاری از والدین در زمان بارداری تعیین جنسیت جنین است. در گذشته به دلیل تعدد بارداری‌ها و بزرگ بودن خانواده‌ها، معمولا امکان داشتن دختر و پسر وجود داشت اما امروزه در زندگی‌های جدید با توجه به کاهش تعداد فرزندان برخی زوجین تمایل به داشتن یک جنس خاص دارند. در حال حاضر تنها روش مطمئن برای تعیین جنسیت پیش از روش پی جی دی (PGD) در زمان آی وی اف است. اگر میخواهید بیشتر در این باره بدانید، مطلب را تا انتها دنبال کنید.

روش پی جی دی در تعیین جنسیت

در حال حاضر تنها روش 100 درصد تعیین جنسیت با استفاده از روش پی جی دی (PGD) است. در این روش زوجین با روشهای کمک باروری (IVF) قرار میگیرند و مراحل لقاح مصنوعی در آزمایشگاه انجام میشود و پس از شکل گیری جنین در آزمایشگاه و قبل از انتقال آن به رحم مادر میتواند با استفاده از روش پی جی دی جنسیت جنین را تعیین کرده و فقط جنین با جنسیت مورد نظر را برای انتقال به رحم و شروع بارداری انتخاب کرد.

پی جی دی روشی برای تعیین جنسیت جنین

پی جی دی چیست؟

تشخیص ژنتیکی پیش از لانه گزینی یا PGD (پی جی دی) آزمایشی است که پیش از بارداری انجام میشود. از این روش برای جلوگیری از بارداریهای مبتلا به نقایص ژنتیکی استفاده میشود. بسته به وضعیت هر یک از زوجین انواع مختلفی از پی جی دی وجود دارد. این آزمایش ژنتیکی روی جنین های حاصل از لقاح آزمایشگاهی انجام میشود، جنینهایی که بعد از آزمایش سالم تشخیص داده میشوند به رحم مادر منتقل میشوند تا در دیواره آن لانه گزینی کنند و پس از رشد و نمو یک نوزاد سالم را به بار نشانند.

پی جی دی تعیین جنسیت چیست؟

با تشخیص محتوای ژنتیکی جنین ها قبل از لانه گزینی میتوان به جنسیت هر یک از آنها پی برد. با استفاده از پی جی دی با انتخاب جنینهایی با جنسیت مورد نظر خانواده میتوان با حفظ توازن فرزندان خانواده از لحاظ جنسیت به آن کمک کرد تا فرزند با جنسیت دلخواه را به دست آورد.

پی جی دی چطور انجام میشود؟

وقتی یک جنین به مرحله 6 تا 10 سلولی رسید (تقریبا 3 روز بعد از گرفتن تخمک) با جدا کردن یک سلول آزمایش مستقیم جنین امکانپذیر میشود. جدا کردن این سلول معمولا برای جنین حیاتی نیست چون همه سلولها با یکدیگر معادل هستند و هنوز تمایز سلولی رخ نداده است. سلولی که جدا شده آنالیز میشود تا وضعیت ژنتیکی جنین و از جمله جنسیت آن به طور مستقیم مشخص شود.

روش پی جی دی برای تعیین جنسیت در آی وی اف

کاربردهای دیگر روش PGD

این روش کاربردهای بسیار متنوع و بیشتری نسبت به تعیین جنسیت دارد و تعیین جنسیت تنها یکی از کاربردهای این تکنولوژی است. زوجینی که در معرض خطر بالای انتقال یک بیماری ارثی به نسل بعدی قرار دارند از روش پی جی دی (PGD) انجام میدهند. این روش را میتوان به عنوان روش زودهنگام تشخیص پیش از تولد در نظر گرفت. زوجین با انجام این آزمایش با احتمال قریب به یقین نیاز به ختم بارداری ندارند به همین دلیل PGD مکمل روشهای کمک باروری است و به لقاح خارج رحمی یا آی وی اف نیاز دارد تا رویان برای انجام آزمایش ایجاد شود.

هزینه پی جی دی

به دلیل نداشتن توجیه پزشکی معمولا بیمه های درمانی یا تکمیلی از پرداخت هزینه های این گونه آزمایشها امتناع می‌کنند و همه هزینه های این آزمایش که تا حدودی سنگین هم هست باید توسط زوجین پرداخت شود. به همین دلیل قبل از اقدام و تصمیم گیری در مورد استفاده از این روش و برای اطلاعات بیشتر توصیه میشود ابتدا زوجین مشاوره ژنتیک انجام دهند و بعد در مورد انجام این آزمایش تصمیم گیری کنند.

ارسال نظر شما

login captcha

شیراز کدوم دکتر تعیین جنسبت میکنه باروشpgd

آیا ممکنه در روش pGD بیماری ارثی پوستی هم تشخیص داده بشه و به بچه انتقال داده نشه ؟

@mah014

خیر احتمال آن ضعیف است اما برای مشاوره تخصصی بهتر است با پزشک مرکز تخصصی ناباروری نیز در این مورد مشورت داشته باشید 

جالب بود فقط کاش در مورد هزینه اش و کدوم استانها میشه رفت برای این کار رو توضیح میدادین

پربازدیدترین ها

فواید مصرف زینک در بارداری

نوشته

1 هفته پیش
|
16338 بازدید

هموروئید در بارداری خطرناکه؟

نوشته

1 هفته پیش
|
11570 بازدید

8 شرط به سرپرستی گرفتن کودک

نوشته

1 روز پیش
|
2924 بازدید