2109
کلستاز بارداری چیست؟

کلستاز بارداری چیست؟

1397/09/11 بازدید1481

نی نی سایت: بزرگ شدن شکم در بارداری با خارش پوست همراه است. البته خارشهای طبیعی و قابل تحمل . بعد از هفته 23 و 24 بارداری که کم کم شکم زن باردار با رشد جنین بزرگ می شود، مادر متوجه خارشهایی روی پوست می شود. اما همه خارش ها مثل هم نیستند. داشتن خارش معمولی در این دوران کاملا عادی است ولی اگر خارش غیر قابل تحمل و شدید باشد، شاید به کلستاز بارداری دچار شده اید. اما کلستاز بارداری چیست؟
به گفته متخصصان زنان و زایمان کلستاز بارداری یک اختلال کبدی خاص در دوران بارداری است. این شرایط نادر فقط در ۰.۱ تا ۲ درصد از زنان باردار در سراسر جهان رخ می ‌دهد. کلستاز در اواخر دوران بارداری بروز پیدا می کند اما در بعضی موارد خاص ممکن است از سه ‌ماهه اول بارداری شروع شود. در زنان مستعد به لحاظ ژنتیکی، افزایش هورمون در دوران بارداری مشکلی را ایجاد می‌ کند که در آن اسید صفرا از کبد به خون منتقل می‌ شود .کبد برای خدمت رسانی به دو نفر سخت تر تلاش می ‌کند. کبدی که به درست کار نکند باعث ساخت اسید صفرا می شود که پس از آن در جریان خون ترشح می ‌شود و باعث خارش دست و پا می ‌شود.

نشانه ها و عوارض کلستاز

مهمترین نشانه کلستاز بارداری خارش پوست است که در چهار ماه آخر بارداری تشدید می شود. خارش بدون وقفه پوست، زیاد شدن خارش در هنگام شب، زیاد شدن ، خارش در کف دست و پا، تیره شدن رنگ ادرار، زرد شدن پوست، بی رنگ شدن مدفوع و کم شدن اشتها هم از دیگر نشانه های کلستاز است.
اما خطرهای احتمالی کلستاز بارداری برای مادر و نوزاد چیست؟ کلستاز می تواند باعث بروز عوارضی مثل زایمان زودرس، مشکلات افت ضربان قلب در طول وضع حمل و مشکلات ریوی که ناشی از افزایش مکونیوم در مایع آمنیوتیک است، باشد. از آنجا که زایمان زودرس اغلب در حدود هفته ۳۷ام تا ۳۹ام رخ می‌ دهد، زنان مبتلا به کلستاز بارداری معمولا در محدوده هفته سی و هفتم زایمان می کنند. تشخیص کلستاز بارداری انجام آزمایش خون است. آزمایش، میزان اسید صفرا در خون را مشخص می کند.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha

پربازدیدترین ها

فواید مصرف زینک در بارداری

نوشته

1 هفته پیش
|
16255 بازدید

هموروئید در بارداری خطرناکه؟

نوشته

1 هفته پیش
|
11530 بازدید

5 نکته برای درمان افتادگی پوست

نوشته

1 هفته پیش
|
2642 بازدید