2109
علائم دیابت بارداری در ماه آخر چیست؟

علائم دیابت بارداری در ماه آخر چیست؟

1398/11/02 بازدید15750
دیابت بارداری یکی از مهمترین اختلالاتی است که بعضی از زنان در این دوران تجربه می‌کنند. آمار نشان می‌دهد ۲ تا ۷ درصد زنان در دوران بارداری به دیابت مبتلا می‌شوند. دیابت بارداری بیشتر در سه ماهه دوم و سوم بارداری و به خصوص ماه آخر بارداری اتفاق می‌افتد که می‌تواند برای جنین با عوارض خطرناکی همراه شود. اما علائم دیابت در ماه آخر بارداری چیست و چگونه درمان می‌شود؟

دیابت بارداری چیست؟

دیابت بارداری نوعی از دیابت است که زنان در دوران بارداری به آن مبتلا می‌شوند. میزان گلوکز یا قندخون توسط هورمون انسولین کنترل می‌شود،اما در دوران بارداری، بدن بعضی از زنان بیشتر از حد معمول گلوکز تولید می‌کند. وقتی بدن نتواند انسولین کافی برای تنظیم قند خون تولید کند دیابت بارداری بروز پیدا می‌کند. دو نوع دیابت وجود دارد، در نوع اول بدن اصلا انسولین تولید نمی‌کند و در نوع دوم، بدن به اندازه کافی انسولین تولید نمی‌کند.  در چه شرایطی انسولین در بارداری تجویز می‌شود؟

دیابت در دوران بارداری

چه عواملی در بروز دیابت بارداری نقش دارند؟

مهمترین عواملی که در ایجاد دیابت بارداری نقش دارند، عبارتند از :
  • چاقی و اضافه وزن در دوران بارداری
  • سابقه داشتن دیابت بارداری یا سابقه خانوادگی
  • سن بالای ۲۵ سال
  • متعلق بودن به یک گروه نژادی با شیوع بالای دیابت (مثل بومیان آمریکایی، اسپانیایی، آسیایی، آفریقایی
  • سابقه به دنیا آوردن نوزادی که وزنش بیشتر از چهار و نیم کیلوگرم است.
  • استعمال دخانیات
  • سندرم تخمدان پلی‌کیستیک
  • فشار خون بالا، کلسترول بالا یا بیماری‌های قلبی

دیابت بارداری چه نشانه‌هایی دارد؟

دیابت بارداری بیماری خاموش و مرموزی است. اما داشتن احساس خستگی، تشنگی شدید، نیاز به دفع ادرار بیش از حد یا تاری دید می‌تواند از علائم اولیه دیابت بارداری باشد. به دلیل اینکه این بیماری نشانه‌های خاصی ندارد پزشک متخصص از هفته های ۲۴ تا ۲۸ آزمایش تعیین سطح گلوکوز می‌دهد. البته اگر پزشک متخصص زنان و زایمان تشخیص بدهد که در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارید و یا علائمی از آن (مثل وجود قند در ادرار) مشاهده شده، در این صورت آزمایش تعیین سطح قند خون را در همان هفته‌های اول بارداری از شما می‌خواهد و سپس آن را در هفته‌های ۲۴ تا ۲۸ نیز تکرار می‌کند.

علائم دیابت در بارداری

دیابت بارداری در ماه آخر بارداری چه علائمی دارد؟

تنظیم نبودن قند خون در ماه آخر بارداری ممکن است باعث بالا رفتن فشار خون و مسمومیت بارداری شود. افزایش وزن و فشارخون در مبتلایان به دیابت بارداری در ماههای آخر بیشتر اتفاق می‌افتد. بالا رفتن ضربان قلب، خستگی، تاری دید ، مشکلات ادراری و درد در کلیه و یا حتی تشنج می‌تواند از نشانه‌های دیابت در ماه آخر بارداری باشد. در این صورت پزشک با دقت رشد طبیعی جنین را تحت نظر می‌گیرد و اگر قند خون ناشتای مادر در هفته‌های پایانی خیلی بالا باشد و انسولین تزریق کند، ممکن است در هفته ۳۸بارداری یعنی ۲ هفته زودتر از موعد، با سزارین نوزاد را به دنیا بیاورد.

دیابت بارداری چه عوارضی بر جنین دارد؟

تنظیم نبودن قند خون مادر می‌تواند در رشد و سلامت جنین و البته روند زایمان هم تاثیر بگذارد. مهمترین عوارض دیابت بارداری به شرح زیر است:
  • ماکروزومی
به دلیل انسولین بیش از حدی که به جفت منتقل می‌شود، جنین رشد زیادی دارد و بسیار بزرگ می‌شود. زمانی که جنین بزرگ باشد زایمان طبیعی را دشوار می‌کند و احتمال عمل جراحی روی جنین در زمان زایمان و تولد را افزایش می‌دهد.
  • زایمان زودرس
در مادری که قند خون بالایی دارد، ریسک زایمان زودرس بیشتر می‌شود.
  • کامل نشدن ریه نوزاد
گاهی به دلیل رشد زیاد جنین به تشخیص پزشک زایمان زودتر انجام می‌شود. به همین دلیل ممکن است نوزاد به دلیل کامل نشدن ریه‌، دچار مشکل تنفسی شود.
  • هیپوگلیسمی یا قند پایین خون
ممکن است کمی بعد از تولد به دلیل میزان بالای انسولین خون اتفاق بیفتد. اگر در زمان بارداری قند خون خود را کنترل کنید، احتمال ابتلا به هیپوگلیسمی در نوزاد نیز کاهش می‌یابد.
  • زردی
گاهی زردی به دلیل دیابت دوران بارداری در نوزاد به وجود می‌آید.
 

دیابت دوران بارداری


چگونه می توان از دیابت بارداری پیشگیری کرد؟

برای پیشگیری از دیابت بارداری باید به این نکات توجه کنید:
  • پیروی از از رژیمی متناسب و سالم. این رژیم شامل مصرف کربوهیدرات‌های تصفیه نشده (آرد غلات کامل)، پروتئین بدون چربی و چربی سالم است.
  •  ورزش‌های ایمن برای بارداری مثل یوگای بارداری، پیلاتس، پیاده‌روی و شنا انجام دهید.
  • کنترل وزن. قبل از بارداری و در دوران بارداری حواستان به اضافه وزنتان باشد.

دیابت بارداری بعد از زایمان بهبود پیدا می‌کند؟

محققان معتقدند دیابت بارداری در بیشتر از۹۰ درصد موارد بهبود پیدا می‌کند و قندخون بعد از بارداری به حالت طبیعی برمی‌گردد. البته احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ در زنانی که در دوران بارداری، به دیابت مبتلا شوند در سنین بالای ۴۰ سال وجود دارد .

ارسال نظر شما

login captcha

سلام..من هفته ۲۸ام...ازمایشم قندناشتا ۷۵بود بعد یک ساعت خوردن گلوکز۵۰ شد ۱۵۲

یعنی دیابت بارداری دارم؟

@fotross993

سلام خیر نگران نباشید دیابت بارداری ندارید موفق باشید. 

@سمیرا_امیدوار

ببخشید که سوال میپرسم دوباره...اخه رنج ازمایشگاه بالای ۱۴۰روز زده دیابت ...با این اوصاف بازهم نیازه مصرف شیرینی جات رو قطع کنم؟؟؟

@fotross993

سلام درسته اما دیابت بارداری ندارید به این رنج دیابت بارداری گفته نمی شود  و  رنج ناشتا نیز نرمال است و نیازی به دارو هم ندارید فقط باید رژیم غذایی خود را اصلاح کنید و در خوردن شیرینی جات و مواد غذایی نشاسته  دار زیاده روی نکنید و مجدد یک ماه دیگر آزمایش انجام بدهید با اصلاح رژیم غذایی خود مشکل جدی به وجود نمی آید موفق باشید. 

@سمیرا_امیدوار

تشکرازشما

پربازدیدترین ها

فواید مصرف زینک در بارداری

نوشته

2 هفته پیش
|
16522 بازدید

8 شرط به سرپرستی گرفتن کودک

نوشته

2 روز پیش
|
5093 بازدید

هموروئید در بارداری خطرناکه؟

نوشته

1 هفته پیش
|
11675 بازدید