2733

طب_اسلامی #

برای هشتگ "طب_اسلامی" 25 مورد یافت شد.

طرز تهیه روغن بنفشه

پایه زیتون یا کنجد:

گل بنفشه را در ظرفی (ترجیحاً) شیشه‌ ای قرار دهید و روی آن روغن کنجد یا زیتون(روغن پایه) ریخته تا جایی که روی گل‌ها برسد، یک ماه آن را بگذارید، می‌توان آن را پشت شیشه در معرض نور (غیرمستقیم) آفتاب قرار داد و هرچند روز آن را تکان داد تا مواد آن خوب جا به جا شود، پس از یک ماه می‌توان روغن را صاف کرد و اگر بخواهیم روغن بهتری داشته باشیم باید دوباره در آن گل بریزیم و یک ماه بگذاریم و اگر ده ماه این کار را انجام دهیم روغن بنفشه به‌ دست‌ آمده بسیار عالی و مؤثر در درمان انواع بیماری‌ها است.


بهتر است در تهیه روغن بنفشه از گل نیمه‌ خشک استفاده شود و بدون ساقه باشد زیرا اگر تر باشد کپک می‌زند و اگر خشک باشد مواد آن دیر جذب می‌شود، دقت شود که از آتش (حرارت) و نور مستقیم آفتاب نباید استفاده کرد. روغن بنفشه علاوه بر سردرد برای سینوزیت و آسیب مغز (ضربه‌ مغزی) درمان است.


اگر گل بنفشه قبل از اینکه کاملاً خشک شود و به حالت نیمه‌ خشک در روغن ریخته شود اثرش بیشتر است، همچنین اگر گل را نیم کوب کنند بهتر است و حجم آن کم می‌شود، اگر هر ماه گل‌ها عوض شود تا ده ماه این روغن بنفشه واقعاً معجزه خواهد بود، البته حداقل دو ماه باید گل بنفشه در روغن ریخته شود.

پایه ی زیتون برای ریزش مو و لطافت صورت

پایه کنجد برا سینوزیت و میگرن

روش مصرفم میزارم برای هر کدومشون جداگانه..

طب_اسلامی#  

روغن_بنفشه_زیتون#  

روغن_بنفشه_کنجد_زیتون#   




سلام

طرز تهیه انواع #سویق

امام صادق (علیه السلام) می‌فرمایند: «السویق ینبت اللحم ویشد العظم» یعنی
«سویق باعث رویش گوشت و تقویت استخوان می‌شود.»

وقتی تنها کلمه سویق ذکر شود یعنی سویق گندم و جو، و برای دیگر انواع سویق قید آن هم ذکر می‌شود. یکی از علل شیوع مشکلات استخوانی و ضعف، غفلت مردم از سویق است.

در روایات استفاده از سویق بسیار سفارش شده درباره سویق آمده: «انما عمل بالوحی» یعنی«(سویق) به سفارش وحی درست شده.»
(المحاسن،احمدبن محمدبن خالدالبرقی،ج۲،ص۴۸۸)

سویق به دو روش ساخته می‌شود در روش شیعیان ابتدا سبوس گندم و جو را جدا کرده و جداگانه آرد می‌کنیم سپس به نسبت مساوی (وزنی) آرد گندم و جو را با آرد سبوس گندم و جو مخلوط کرده و آرام ‌آرام حرارت می‌دهیم تا آماده شود ولی اهل سنت گندم و جو را ابتدا تفت می‌دهند سپس آرد می‌کنند. از آنجا که سبوس کمتر نیاز به حرارت دارد و زود می‌سوزد بهتر است جدا تفت داده شود  

نکته دیگر اینکه سبوس از مواد سلولزی است که جذب بدن نمی‌شود و شاید آرد کردن و تفت دادن آن باعث شود که بدن بتواند از آن استفاده کند.

مقدار مصرف برای بزرگسالان دو کف (دو یا سه قاشق غذاخوری) صبح ناشتا می‌باشد. وکودکان نصف قاشق غذا خوری.

و اما طرز تهیه سویق:

سویق گندم:
خود گندم را آرد و آردش را تفت دهید و سپس الک کنید.
سبوس گندم را هم تفت دهید و الک کنید..
حال هر دو ماده را به هم مخلوط کنید.
.
سویق جو:
مثل سویق گندم به دست می آید.
.
سویق برنج:
هم می توان مثل سویق گندم بدست آورد و هم اینکه اول برنج سبوس دار را تفت داد و بعد آرد کرد .

سویق عدس:
چون عدس سبوس ندارد، کافی است عدس را خوب آسیاب کنید و بعد آرد آنرا تفت دهید و مجددا آسیاب کنید و دوباره تفت دهید و الک کنید.

سویق سنجد:
ابتدا هسته سنجد را از گوشت سنجد با یک آسیاب معمولی جدا کنید.
بعد هسته را آسیاب کنید و جداگانه تفت دهید، و خوب الک کنید.
گوشت سنجد را نیز آسیاب کرده و تفت دهید و الک کنید.
حال پودر تفت داده هسته و گوشت سنجد را با هم مخلوط کنید.

سویق سیب:
سیب را بتدریج رنده کنید، تفت دهید و پس از خشک شدن آنرا پودر کنید.

سویق نخود:نخودراآسیاب کرده وبدون آب و روغن تفت دهید.

سویق کامل:تمام سویق های نام برده رامخلوط کنید.

سویق کودک:تمام سویق های نام برده رامخلوط کنید و کمی شکر سرخ(منظور نیشکر است نه چغندر که همام شکرسفید است) رابه آن اضافه کنید.

دلیل اضافه کردن شکر سرخ??
امام صادق علیه السلام:به کودک سویق باشکربدهید ،زیراگوشت رامی رویاند واستخوان راتقویت می کند

۱- میزان سبوس گندم باید حدودا دو برابر حد معمول سبوس اولیه خودش باشد.

2- توجه کنید که تمام سویقها بدون آب و روغن

طب_اسلامی#  

سویق#  

تجمع صفرا یا مراره سودا، که تداخل صفرا با سودا است، از خصوصیات خاص #فصل_پاییز  است، به همین دلیل در این فصل، انار، کیالک، انگور سیاه، سنجد ، سماق، زرشک، بلوط، تاجریزی،  بدست می اید. در این فصل تمایل به مصرف سرکه و ترشیجات سرکه ای نیز بالا میرود.

در ضمن اگر همه استفراغات بدن فعال شوند، قوه‌مدبره بدن دست از پریودی مدام برمیدارد.

مثلا دفع ادرار با جوشانده خارخسک، بومادران. نارنگی

دفع مدفوع، با استفاده از ملین ها

دفع عرق بدن، با پرهیز از خشکی ها و استفاده از رطوبت دهنده ها، بخصوص اب پرتقال.

رطوبت دهی به بینی، مغز، گوش، با روغن بنفشه.

رشد ناخن ها با استفاده از ترکیب گلسیرین و ابلیمو و گلاب، در طول شبانه روز، روزی حداقل سه بار، پوشیدن دستکش نایلونی، بعد از استفاده، بهتر درمان میکند.

برداشتن موهای زاید

#افکار_مثبت  ، تفریح، خنده، نشستن با بذله گوها و خوش سیماها، دیدن اب روان، سبزه، بوییدن انواع #عطر_گل ها، خواب کافی و زود در شب، بیدار شدن صبح زود و استفاده از انرژی کائنات، روزی حلال خوردن. غذای سالم خوردن. اب را جرعه جرعه نوشیدن، هوای پاک تنفس کردن. از همه مهمتر خدا را در همه امور مد نظر گرفتن، در حفظ و کسب سلامتی موثر است.

پاییز#  

طب_اسلامی#  

پیشگیری#  

#سرماخوردگی


در فصل #پاییز  اگر سرما خوردید انگور نخورید انگور حاوی هیستامینِ است، که سرماخوردگی را تشدید کرده و اگر ویروسی خفته در بدن نیز وجود داشته باشد ، هیستامین آن را فعال میکند.

بوعلی در قانون میفرماید مصرف  انگور، خیارسبز، خیارچنبر،خربزه ها در پاییز، بدلیل ایجاد رطوبت زیاد، ایجاد سرماخوردگی و تب میکند.

ولی  جوشانده بومادران با عسل، جوشانده پونه، جوشانده نعنا، بدلیل گرمی و خشکی که دارند، درمانگران خوبی هستند.

*************************


مقاومت  #بدن

بدن با طبیعتی که خالق هستی خلق کرده، با نوع خوراکی های طبیعی که از اواخر تابستان و پاییز در اختیار ما گذاشته، بطور طبیعی در مقابل سرما و سرما خوردگی مقاوم مبشود. مگر اینکه در روش تغذیه، تداخل غیر طبیعی بوجود بیاد. مثلا در زمستان، از صیفی جات یا  سردیجات مصرف شود. که در اینصورت بدن یخ میکند.  همانگونه که اگر در تابستان، از مغزدارها یا سرخکردنیها استفاده شود، بدن به شدت گرمایی و مقاومت بدن در مقابل گرما کم میشود. اما یه چیز خیلی مهم است که به بدن انسان سازگاری ندارد و بدن را سرد و کرخت،  ذهن را کند و یادگیری را ضعیف میکند و عامل میگرن، فلج، ام اس، انواع عفونت ها، #آنفولانزا  و #سرماخوردگی  های عفونتی میشود، و آن غضروف انواع گوشتهاست. و اینکه چرا قبلا و در زمانهای دور این مشکل در این حد نبوده، چند چیز است. اول اینکه زودپز نبوده تا ظرف 30 دقیقه غضروف و استخوان پخته و در غذا له شود. دوم اینکه ژله و پاستیل که عصاره غضروفهاست، نبوده. سوم اینکه سوسیس، کالباس، همبر و گوشت چرخکرده نبوده که این غضروفها را در آن چرخ کنند. اصلا دستگاه چرخ گوشت نبوده. چهارم اینکه در ژنتیک مرغ ها دستکاری نشده بود که اینقدر نرم و پزنده باشد که نیم ساعته، استخوانش هم له شود. پنجم اینکه این همه گوشت گوسفند و مرغ و بوقلمون و.. نبوده که هر روز عادت غذایی شود. ششم اینکه این همه خوراکیهای سوخته و سرخ کردنی و قهوه و نسکافه نبوده که مردم بخورند و مزاج ها آنقدر گرم شود که میل به خوردن غضروف بالا رود. چون هرچه مزاج گرم شود، میل به خوردن پاستیل و ژله و غضروف که سرد و خشک سودایی است، بالاتر میرود. هفتم اینکه مافیای دارو و درمان، اینقدر قوی نبوده که بتواند با وسائل ارتباط جمعی مردم را خام کند و فریب بدهد تا هرچه که بیماری میآورد را به خورد انسانها بدهد و پول و ثروتشان را بگیرد. پس با کمی درایت میتوان سالم زیست. آنچه خوبی است، از جانب خداوند است. و این معنایش این است که خدا دوست ندارد ما بیمار شویم. و آنچه شرر و بدی است از جانب انسان است.

طب_اسلامی#  

پاییز#  

طرز تهیه غذای بی نظیر  #شیر‍_و_ گوشت#  

(شیر محلی گاو،گوشت گوسفند،روغن زیتون)

ابتدا مانند آبگوشت و برای این که طعم غذا بهتر شود گوشت را با پیاز و روغن تفت دهید سپس شیر را که قبلا جوشانده اید به مقدار مناسب اضافه کنید و بگذارید به جوش بیاید سپس زیر غذا را بسیار کم کنید و بگذارید تا خوب پخته شود.

با توجه به این که شیر مانند آب نیست و امکان دارد ببرد زیر غذا حتما باید بسیار کم باشد.

در انتها با توجه به سلیقه خودتان می توانید ادویه مناسب اضافه کنید.

اگر مقداری آرد جو یا سویق جو در انتهای فرایند پختن به غذا اضافه کنید بسیار خوشمزه خواهد شد.


خواص غذای شیر و گوشت به طور خلاصه :

کمک بسیار خوب به تقویت بدن

مفید برای کودکان هم هسا

طب_اسلامی#  



سلام گلم ببخشید من دیر دیدم

🥣 ابهل

💢 ترکیبات و طرز تهیه
🔹انیسون 5 واحد
🔹تخم زردک 3 واحد
🔹شقاقل 3 واحد
🔹مقل ازرق 5 واحد
🔹دارچین 2 واحد
🔹اگیر ترکی 3 واحد
🔹تخم شنبلیله 5 واحد
🔹مرزه 3 واحد
🔹سیاه دانه 1 واحد
🔹ابهل 10 واحد
🔹سلیخه 5 واحد
🔹کنجد بوداده 5 واحد

تمامی مواد مخلوط و درشت آسیاب شود.

✅ کاربرد درمانی در :

🔸برای درمان قطع قاعدگی
🔸نامنظم بودن
🔸یائسگی زود رس

⏰زمان و مقدار مصرف

از پنج شب قبل از زمان قاعدگی یک قاشق مرباخوری شب موقع خواب میل شود تا قاعدگی اتفاق بیفتد.
اما کسانی که تاریخ عادتشان را گم کرده اند باید از یک تاریخ فرضی شروع به مصرف کنند و تا قاعدگی اتفاق بیفتد و با شروع قاعدگی باید دارو را قطع کرد.

⚠️نکته : در ایام مصرف ابهل باید هفته ای دوبار حنا روی سر گذاشته شود.

⚠️نکته : کسانی که دچار یائسگی زود رس شده اند باید آنقدر خوردن ابهل را ادامه دهند تا به نتیجه برسند.

⚠️نکته : راه های دیگر پریود شدن
1. خوردن یک گرم زعفران خالی
2. خوردن یک قاشق مربا خوری اسپند قبل از خواب .(اسپندرا باید کف مال کرد سپس قورت داد و نباید جویده شود.)

⚠️برای استفاده از ابهل باید از عدم بارداری مطمئن باشید زیرا خوردن ابهل باعث سقط می شود.

⚠️موارد پیوست این دارو :
1. ابهل با گزنه .درمان آب آوردن ریه و قلب
2. ابهل با سنا . ماندن جفت و یا جنین مرده و یا قسمتی از جنین در رحم.
🌹 کانال رسمی مرکز طب اسلامی
🍃 @markazetebbeeslami

(کانالشم برات گذاشتم)

ابهل#  

طب_اسلامی#  

قاعدگی_نامنظم#  

درمان_یائسگی_زودرس#  

ماست_لبنیات#  ‍ پاییز# خلط_سودا#  ‍ 


آیا می دانید که در قدیم، ماست به عنوان میان وعده مصرف می شده

امروزه در اکثر سفره های ما ایرانیان، ماست همراه غذا مصرف می شود و متاسفانه مردمان امروزی مانند دیگر رسوم غلط متعارف، بدون آن که تدابیر مربوطه را رعایت نمایند و از خوب و بد بودن آن آگاه باشند، آن را مصرف می کنند و کودکان خود را نیز به خوردن آن تشویق و آنان را نیز به این رویه اشتباه عادت می دهند و ناخواسته به مرور زمان بر بیماری ها و مشکلات خود و خانواده شان می افزایند و هرگز نمی فهمند که چوب ندانم کاری های خودشان را می خورند.


در خصوص ماست مطلبی  تحت عنوان " ماست پاستوریزه! " به زودی درج خواهد گردید که به نوع ماست مورد تایید حکما اشاره خواهد شد ، ولی باید بدانیم که بهترین نحوه مصرف و خوردن ماست های مورد تایید نیز چگونه می باشد و در گذشته، قدما چگونه آن را مصرف می کردند.

باید بدانید که خوردن ماست همراه با غذا توصیه نمی شود، چرا که خلطی که با خوردن ماست همراه غذاهای پختنی مخصوصاً غذاهای گوشتی تولید می شود، خلط سالمی نمی باشد.

ماست را در قدیم همراه غذا نمی خورند، بلکه به صورت میان وعده مصرف می شده است.

داخل ماست #لبوب مانند گردو، کشمش، بادام زمینی، کنجد، پسته و فندق را می ریختند و به صورت عصرانه یا چاشت به عنوان میان وعده میل می کردند. با این کار اولاً اثر بدی که ماست خورده شده با غذا، در تولید خلط سالم دارد از بین می رود (چرا که با یک فاصله از غذا مصرف می گردد)، ثانیاً سردی ماست نیز گرفته می شود،

برای بچه ها و سالمندان خوردن ماست با مصلحات توصیه می گردد.

بچه ها امروزه معمولاً ماست را خیلی دوست دارند، لذا به جای دادن ماست همراه غذا به کودکان، توصیه می گردد ماست به همراه لبوب را به صورت میان وعده یا حتی در برخی مواقع آن را به عنوان غذا (بدون این که در کنار آن غذای پختنی دیگری مصرف شود) همراه با مقداری نان سنگک به #کودک بدهید.

حتی می توان با مقداری دم کرده زعفران هم سردی ماست را بگیرید و هم آن را رنگی نمایید تا برای کودکان‌ جذاب تر گردد. آب لبوی پخته شده نیز برای جذاب کردن رنگ ماست پیشنهاد می شود.


تذکر:


- خوردن ماست با سرکه (ترشیجات) یا آبلیمو در دراز مدت باعث لک های پوستی می شود.

- خوردن ماست با ماهی آن هم در یک شب زمستانی با توجه به این که هر دوی این مواد غذایی سرد هستند و طبیعت زمستان و شب نیز هر دو سرد می باشند، افراد را مخصوصاً سالمندان که طبیعت سنی آنان نیز سرد است در هنگام خواب (که آن هم دارای طبیعت سرد است)، مستعد یک سکته مغزی می کند و برگ دیگری به نام مرگ از ناآگاهی های ما در دفتر روزگار ورق می خورد.


فصل سرما مایعات داغ نخورید!


مایعات داغ باتأثیر بر دندان‌های سرد،ابتدا باعث ایجاد ترک دردندان‌ها و سپس با رشد باکتری‌هادر داخل دندان‌ها موجب نابودی کامل آن‌ها می‌شوند.

طب_اسلامی#  

اصول تغذیه در پاییز


پاییز فصل غلبه سودا(خشکی و سردی)بر جسم و ذهن انسان است

پیشنهاد می کنیم از مواد غذایی سودا زا پرهیز کنید

مثل گوشت گاو، چای سیاه، غذاهای فریز شده و....



در فصل پاییز خلط سودا در بدن ما افزایش پیدا می کند که موجب آشفتگی ذهنی و روحی فراوانی می شود.

مصرف مداوم گلاب، بهارنارنج، زعفران در انواع نوشیدنی ها از غلبه سودا بر جسم و ذهنمان جلوگیری می کند



برنج سفید یکی از علت های اصلی بروز یبوست می باشد

برای جلوگیری یا درمان یبوست از برنج سبوس دار استفاده کنید، یا زمان پخت برنج کمی سبوس نرم برنج به ازای هر نفر یک قاشق چای خوری اضافه کنید



مصرف عدس را در فصل پاییز به حداقل برسانید، عدس یکی از مواد غذایی سودازا است، سعی کنید از نخودآب که یکی از غذاهای بسیار مفید در فصل پاییز بشمار می رود بیشتر استفاده کنید.


یکی از بدترین رفتارها در فصل پاییز، خوابیدن هنگام غروب آفتاب می باشد که در طب باستانی ایران به خواب هلاکت معروف است، خواب در هنگام غروب سودا را در بدن افزایش می دهد و موجب بد خلقی فرد می شود



از مصرف گوشت گاوی در فصل پاییز خودداری کنید، گوشت گاو یکی از مهمترین غذاهای سودازا به شمار می رود، پیشنهاد می کنیم نهایتا هر ده روز یک وعده آبگوشت با گوشت گوسفندی استفاده کنید و از مصرف روزانه گوشت قرمز پرهیز کنید


بهترین ماده غذایی که در فصل پاییز هم دفع سودا می کند و هم پیشگیری از غلبه سودا عسل است، عسل طبیعی سیستم ایمنی بدن ما را تقویت می کند، پیشنهاد می کنیم از عسلی استفاده کنید که زیر ۳۰ درجه حرارت دیده باشد تا آنزیم های مفید آن از بین نرفته باشد(روزانه دو قاشق غذاخوری)


استفاده از انواع لبنیات را در فصل پاییز کاهش دهید، تمامی انواع لبنیات دارای طبع سرد بوده و در فصول سرد سیستم ایمنی بدن را در برابر انواع بیماری های سرد ضعیف می کنند، برای تامین کلسیم و املاح مورد نیاز بدن خود از ارده و شیره(طبیعی و سالم) بادام و انجیر که طبع گرمی دارن استفاده

کنید


اسفند#  

طب_اسلامی#  

.

♦️درمان بیماری ها با اسفند (اسپند)

.

اسپند یک داروی خوب و عمومی و مؤثر در درمان بیماری های صعب العلاج و لاعلاج است؛ البته مردم اسپند را فقط برای چشم زخم و دور کردن شیطان دود می کنند؛ ولی از روایات استفاده می شود که درمان بسیاری از بیماری ها است و به عنوان دارو قابل خوردن است.

.

🔸 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:

«نیست بوته و برگ و گل اسپند مگر اینکه یک ملک موکل دارد تا برسد به دست کسی که باید به دست آن برسد یا برود و خاک شود و در ساقه و شاخه های آن سبب خوشحالی است و در دانه آن شفای هفتاد و دو بیماری است.»

"مکارم الاخلاق، طبرسی، ص186."

.

👈🏻 نقطه قوت اسپند این است که همیشه شاخ و برگ و ریشه و دانه اسپند فرشته موکل. این فرشتگان از آسیب شیاطین محافظت و شیاطین را دور می کنند و در درمان نقش دارند.

____ضمننا خوردن اسفند برای هر کسی نیست روش خاصی داره سرخود یه موقع نخورید

پربازدیدترین تاپیک های امروز
داغ ترین های تاپیک های امروز