2109
انواع مختلف درمان ارتودنسی برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان

انواع مختلف درمان ارتودنسی برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان

1399/02/30 بازدید744

انواع مختلف درمان ارتودنسی برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان

امروزه برای هر نوع مشکل ارتودنسی ده ها نوع درمان و دستگاه مختلف وجود دارد. اگر میخواهید به زودی دندان های ناصاف و به هم ریخته خود را با ارتودنسی درمان کنید یا اگر تنها درباره درمان های ارتودنسی کنجکاو هستید این مقاله را بخوانید تا شما را با انواع مختلف درمان و مخصوصا بریس ارتودنسی  آشنا کنیم.

ارتودنسی ثابت با بریس فلزی مرسوم

بریس ها جزء ارتودنسی ثابت هستند به این معنی که برای درمان مشکل ناصاف بودن دندان ها از دستگاه هایی استفاده می کنیم که تا پایان دوره درمان حتما و حتما باید به دندان ها متصل باشند. بریس فلزی یا همان سیم و براکت ارتودنسی در اصطلاح عامه، رایج ترین و مرسوم ترین درمان ارتودنسی برای صاف کردن دندان های کج و ناصاف است. این بریس ها از اجزای مختلفی مثل سیم، براکت، الاستیک ارتودنسی، بند و .... تشکیل شده اند. بریس فلزی برای هر سنی و هر مشکلی مناسب هستند. هزینه ارتودنسی ثابت با بریس ها در مقایسه با سایر درمان ها معمولا کمتر است.

ارتودنسی نامرئی با بریس سرامیکی (ارتودنسی سرامیکی)

امروزه بیشتر افرادی که نیاز به اصلاح مشکلات تراز دندان دارند رو به ارتودنسی نامرئی آورده اند. ارتودنسی نامرئی به نوعی درمان گفته میشود که در آن متخصص ارتودنسی از دستگاه هایی استفاده میکنند که در عین اینکه بهترین نتیجه را در بر دارند، یا قابل مشاهده نیستند و یا به سختی میتوان آن ها را دید. به این درمان در اصطلاح عامیانه ارتودنسی شفاف هم گفته میشود. یکی از مهمترین و بهترین دستگاه های ارتودنسی نامرئی بریس سرامیکی است.

بریس های سرامیکی بسیار شفاف هستند و در بیشتر مواقع از موادی با رنگ دندان ساخته می شوند. نحوه عملکرد آن ها دقیقا مشابه بریس فلزی است با این تفاوت که نامرئی هستند و لبخند افرادی که تحت درمان هستند را زیباتر نشان میدهد.

اگر میخواهید علاوه بر حل شدن مشکل دندان های خود از دستگاه های باکلاس و مدرن ارتودنسی استفاده کنید میتوانید روی این بریس ها حساب باز کنید. زیرا به دلیل ظاهر نامرئی و فوق العاده ظریف و زیبایی که دارند امروزه هواداران زیادی دارند. فقط حواستان باشد که نصب و درمان با این بریس ها را تنها به بهترین متخصص ارتودنسی بسپارید. زیرا هزینه ارتودنسی با این بریس ها نسبتا زیاد است و باید کسی را پیدا کنید که ارزش هزینه کردن را داشته باشد. برای مثال اگر در تهران هستند سعی کنید بهترین متخصص ارتودنسی در تهران را پیدا کنید تا بهترین بریس ها را برای شما نصب کند.

ارتودنسی خودتنظیم یا دیمون

ارتودنسی با دیمون تقریبا مشابه ارتودنسی ثابت با بریس های نامرئی است. اما تفاوت های جزئی با هم دارند. ما در درمان با بریس فلزی، معمولا از براکت های تقریبا ثابت استفاده میکنیم اما در دیمون از براکت هایی استفاده میکنیم که اجازه تنظیم و حرکت آزادانه دندان ها بدون اصطکاک را برای ما فراهم میکند. هزینه ارتودنسی دیمون کمی بالاتر از ارتودنسی با بریس فلزی است.

ارتودنسی لینگوال

این دستگاه های ارتودنسی دقیقا مشابه با بریس های فلزی مرسوم هستند. با این تفاوت که ما بریس لینگوال را به پشت دندان ها متصل میکنیم. (بریس معمولی به جلوی دندان وصل میشود). به خاطر اینکه کسی بریس لینگوال را نمی بیند ما به این روش درمان نوعی ارتودنسی نامرئی نیز می گوییم.

برای کسانی که دوست ندارند کسی بریس های آن ها را ببیند استفاده از این درمان مناسب است. اما توجه کنید که تمیز کردن بریس ها و دندان ها در این نوع درمان کمی دشوار است و هزینه ها هم به خاطر دشواری در نصب و نگهداری از بریس نسبتا بالا است.

ارتودنسی نامرئی با اینویزیلاین ها

اینویزیلاین یا Invisalign آشناترین نوع سیستم ارتودنسی نامرئی یا شفاف هستند که به نوعی در ارتودنسی متحرک نیز قرار میگیرند. تفاوت بسیار زیادی بین شکل ظاهری بریس های فلزی با اینویزیلاین ها وجود دارد اما کاربردی مشابه به هم دارند.

برخلاف ارتودنسی ثابت با بریس، که باید تا انتهای دوره درمان به دندان ها متصل باشند، متخصص ارتودنسی اینویزیلاین ها را برای کسانی که تاب و تحمل بریس های معمولی را ندارند تجویز میکنند که هنگام غذا خوردن قابل برداشتن و جایگذاری دوباره هستند.

بسته به نوع و شدت مشکل، متخصص ارتودنسی دستور ساخت تعداد زیادی اینویزیلاین متناسب با دندان های شخص را می دهد و شخص باید هر 2هفته یکبار یکی از آنها را استفاده کند. ارتودنسی نامرئی با اینویزیلاین بیشتر برای درمان مشکلات جزئی و در افراد بزرگسال استفاده میشود.

ارتودنسی کوتاه مدت

آیا دستگاه ها یا درمان های ارتودنسی وجود دارد که در یک دوره درمانی کوتاه مدت فقط به اصلاح دندان های جلو بپردازد؟

بله چنین دستگاه ها و روش های درمانی وجود دارد. شما با کمک این درمان ها میتوانید به مدت 4 تا 6 ماه برخی از مشکلات جزئی و ناصاف بودن دندان های جلویی خود را برطرف کنید. اما به این نکته هم توجه کنید که درمان ارتودنسی که موثر باشد معمولا طولانی است و شاید از 1 تا 3 سال طول کشید. این درمان ها قطعی هستند ولی درمانهای کوتاه مدت ممکن است هم به خوبی جواب دهد و هم قابل بازگشت باشد.

کدام درمان ارتودنسی برای من مناسب است؟

بهترین راه برای اینکه متوجه شوید چه نوع درمانی برای شما مناسب است مراجعه به یک متخصص ارتودنسی خوب است. او باید شما را از نزدیک ببیند، معاینه کند و بسته به مشکلتان و همچنین مقدار توانایی مالی که دارید بهترین درمان را برای شما انتخاب کند.

چطوری یک متخصص ارتودنسی خوب در تهران پیدا کنم؟

راه های زیادی برای پیدا کردن بهترین متخصص ارتودنسی از قبیل اینترنت ، سرچ گوگل، شبکه های اجتماعی، نمونه کارها و... وجود دارد. همچنین حین پیدا کردن چنین متخصصی به موارد زیر هم توجه داشته باشید:

·        تخصص دندانپزشک

·        تجربه او

·        موقعیت جغرافیایی

·        هزینه های درمان و خدمات ارائه شده توسط او

·        نحوه برخورد

·        فضای مطب

·        و ....

 

 

 

 

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha

پربازدیدترین ها

فواید مصرف زینک در بارداری

نوشته

1 هفته پیش
|
16413 بازدید

هموروئید در بارداری خطرناکه؟

نوشته

1 هفته پیش
|
11603 بازدید

8 شرط به سرپرستی گرفتن کودک

نوشته

1 روز پیش
|
3793 بازدید