نگفتن دستشویی در مهدکودک

با سلام. پسرم نزدیک ۳ سالشه ۳ ماهه که مهد میزارم‌. خیلی مهد و بچه ها رو دوست داره. ولی برای دستشویی رفتن در مهد همکاری نمیکنه یا نمیگه یا دیر میگه و خرابکاری میکنه. در خونه اصلا مشکلی ندارم باهاش. بابت این قضیه خیلی ناراحتم تو رو خدا کمکم کنید

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۱ جنسیت زن شغل اپراتور وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور کودک و نوجوان

سلام؛ دوست عزیز پسرفت در آموزش دستشویی یکی از رایج‌ترین مشکلاتی است که پس از آموزش کامل دستشویی رفتن برای کودکان پیش می‌آید. گرچه این تجربه اذیت‌کننده‌ای به نظر می‌رسد اما بسیار هم اتفاق رایجی است. البته اتفاقاتی مثل دیر رسیدن به دستشویی یا تصمیم لحظه‌ای نرفتن به دستشویی از طرف کودک، از موارد پسرفت در آموزش دستشویی به حساب نمی‌آوریم. پسرفت در آموزش دستشویی معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که اتفاق مهم و نگران‌کننده‌ای برای کودک پیش آمده باشد. مثل طلاق والدین، آمدن نوزاد جدید یا رفتن به مهد کودک. همانطور که در مورد کودک شما صدق می‌کند ریشه مشکل آن‌جاست که کودک در تمام موقعیت‌ها کنترل دفع ادرار یا مدفوع خودش را از دست نمی‌دهد و این خودش نشانه وجود داشتن مشکل است. تلاش کنید که دلیل به عقب رفتن کودک‌تان در این مرحله را متوجه شوید و در این رابطه با او گفتگو کنید و بدون جهت دادن به صحبت‌ها، کمک کنید که بتواند احساسش را در این رابطه بیان کند. در بیشتر موارد، کودک به دلیل آن‌که نمی‌تواند احساسش را در قالب کلمه‌ها بیان کند، آن‌ را در رفتار خود بروز می‌دهد. به مدت طولانی احساسش را تایید کنید و به او احساس شنیده شدن و درک شدن بدهید. برای مثال، با آمدن فرزند جدید بیشتر موارد پسرفت کودک به این دلیل است که دلش می‌خواهد نوزاد باشد تا تمام توجه شما را به خودش جلب کند. یا در رابطه با کودک شما ممکن است رفتن به مهد برایش نگران‌کننده باشد یا هر موضوع دیگری که شما باید آن را جستجو کنید. زمان گذاشتن برای فرزندتان و بازی کردن با او، توجه به احساس و نیاز اساسی کودک در رابطه با رفتاری است که خودش را به شکل پسرفت نشان می‌دهد. والد گرامب چقدر در روز برای ارتباط با توجه به کودکتان زمان می‌گذارید تا حس امنیت را از شما دریافت کند؟ حالا که کودک شما در دستشویی پسرفت داشته ممکن است تصمیم بگیرید آموزش‌های اولیه را از سر بگیرید. خوشبختانه بسیاری از متخصصان معتقدند که بیشتر پسرفت‌های کودک در این رابطه با توجه به توصیه‌هایی که شدحدودا یک هفته یا کمی بیشتر زمان می‌برد. اما اگر این فرایند طولانی‌تر شد شاید بهتر باشد به صورت حضوری از کمک متخصصین در این زمینه بهره‌مند شوید. پایدار و پیروز باشید.