سلام. من خیلی وسواسی هستم . در نماز، وضو و غسل کلی در جاهای مختلف سوال پرسیدم گفتن فقط یکبار انجام بده و بیخیال باش. اما به عمل که میرسم دوباره همون کارهای قبل رو انجام میدم. چکارکنم؟

اطلاعات تکمیلی

سن31جنسیتزنشغلخانه داروضعیت تاهلمتاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام همراه عزيز✋🏻
ممنون از اينكه ما را انتخاب كرديد
اختلال وسواس فكري /عملي يك اختلال اضطراب است روش هاي زير ميتواند شما را كمك كند :
-براي خود ياري تان وقت صرف
كنيد :سبك زندگي شما نقش مهمي در چگونگي احساس شما بازي ميكند و ميتواند به كنترل اضطراب و عملكرد شما كمك كند .

-به طور منظم ورزش كنيد :ورزش يك روش طبيعي و بسيار مؤثر در كاهش اضطراب است .با ورزش ميتوان نشانه هاي OCD را به وسيله ي تقويت سيستم عصبي كنترل كرد ،تا هنگام بروز وسواس به ذهنتان تمركز دوباره بدهيد .

-ارتباط خودبا خانواده ودوستان را حفظ كنيد:وسواس ميتواند آنقدر وقت شما را بگيريد كه به مرحله انزواي اجتماعي برسيد.انزواي اجتماعي نشانه هاي OCD را بدتر ميكند .وقت گذاشتن براي خانواده و دوستان بسيار مهم است ،صحبت رو دررو با آنها درباره نگراني ها و تمايلات تان ميتواند از شدت آنها كم كند .
  -خواب كافي داشته باشيد: اضطراب و نگراني نه تنها باعث بيخوابي ميشود بلكه كمبود خواب ميتواند أفكار و احساسات اضطراب آور را تشديد كند .وقتي به اندازه كافي بخوابيد و استراحت كنيد ،حفظ تعادل احساس بسيار آسان تر خواهدبود .

-توجه تان را به چيزهاي ديگر جلب كنيد :زماني كه افكار و تمايلات OCD به سراغ تان مي آيد :سعي كنيد توجه تان رابه چيز ديگري جلب كنيد ميتوانيد ورزش
كنيد ،كتاب بخوانيد ،راه برويد ،به موسيقي گوش كنيد ،با دوستانتان تلفني حرف بزنيد ،حداقل ١٥دقيقه كاري را انجام دهيد كه از آن لذت ميبريد .

-افكاريا نگراني هاي وسواس گونه خود رايادداشت كنيد :وقتي اين افكار و نگراني ها به سراغتان مياد همگي را يادداشت كنيد ،افكارتان را ثبت كنيد ،نوشتن به شما كمك ميكند شاهد تكراري بودن وسواس هاي فكري تان باشيد .

-تكنيك هاي آرام سازي را تمرين كنيد :استرس ميتواند سبب تحريك نشانه هاي OCD شود يا آنها را بدتر كند .يوگا ،تنفس عميق و ديگر تكنيك هاي آرام سازي ميتواند استرس كلي و سطح تنش شما را پايين بياورد و به شما كمك كند تمايلات تان را به وسواس كنترل كنيد .براي گرفتن نتيجه بهتر به طور منظم يك تكنيك آرام سازي را تمرين كنيد .

                                         شاد و موفق باشيد 🌹