2789
عنوان

😇 قرآن کریم 😇

| مشاهده متن کامل بحث + 15495 بازدید | 2811 پست

سلام دوستان

اول یک عذرخداهی بدهکارم دیروز فرصت نشد تفسیر بگم.امشب جبران میکنم

سوره بقره به تدریج نازل شده.سوره ای مدنی هست یعنی در مدینه نازل شده.ویژگی سور مدنی این هست که طولانی هستند و مسائل فقهی در این سوره ها بیان شده.

پنج آیه اول سوره بقره بحث هدایت انسان رو بیان کرده.این آیات به دو نوع هدایت اشاره دارند.هدایت اولیه و هدایت ثانویه.هدایت اولی قبل از روی آوردن به قرآن هست.این هدایت فطرت پاک انسان هاست.انسان فطرتا خداجو و خداپرست هست.فطرتا میل به خوبی و کمال داره.اگر این فطرت رو حفظ کرد و لکه دار نشد هدایت ثانوی یعنی هدایت ناشی از قرآن هم شاملش میشه.آیه دوم گفته شده این قرآن هدایتی برای متقین هست.این عبارت نشان میده اول هدایتی بوده که در اثر اون هدایت قرآن هم بهره مند شدند.

پنج صفت  هم برای متقین ذکر شده: ایمان به غیب(توحید)

، اقامه نماز، انفاق، ایمان به آنچه نازل شده بر پیامبران پیشین و بر پیامبر(اعتقاد به نبوت) و یقین به معاد.

بنابراین اگر کسی از مسیر انسانیت خارج بشه و فطرت پاکش رو سیاه کنه دچار ضلالت شده و به دنبال اون ضلالت ثانویه به سراغش میاد.

امام صادق در معنای ایمان به غیب فرمودند منظور از غیب ایمان به قیام حضرت مهدی است.

و در تفسیر "مما رزقناهم ینفقون" فرمودند منظور گسترش علم هست.

سخت است فهماندن نکته ای به کسی که منافعش در نفهمیدن است.......دیندار آن است که در کشاکش بلا دیندار بماند وگرنه در هنگام راحت و فراغت و صلح و سلم چه بسیارند اهل دین، آنجا که شرط دینداری جز نمازی غراب وار و روزی چند گرسنگی و تشنگی و طوافی چند برگرد خانه ای سنگی نباشد....

آیات بعدی اشاره میکنه به اینکه اگر کفر در وجود کسی ملکه شده باشه هیچ وقت راه حق رو پیدا نمیکنه.این افراد چند خصیصه دارند: عناد و لجاجت در راه دین و خدا و تلاش همه جانبه برای دشمنی با دین.اما اگر کسی با دین مخالف باشه و یا به خدا کفر بورزه ولی لجوج نباشه قابل هدایته.

مجازات گروهی که هرگز به حقیقت نمیرسند مهر زدن بر دلهاست.این افراد اول زیر بار حق نرفتند و چشم و گوششون رو بستند و سپس خدا به عنوان مجازات قلبشون رو مهر زد تا هرگز به حقیقت نرسند.

امام صادق انواع کفر رو نام بردند:(که شدت و ضعف کفر رو بیان میکنه.)

کفر بر انکار بهشت و خدا و دوزخ که در واقع مادیگرایان و دهریون هستند.

کفر بر معرفت، یعنی حق رو فهمیدند اما به خاطر هوا و هوس انکارش کردند.

کفران نعمت

ترک دستورات الهی...مثل ترک نماز که در روایات هم مرز ایمان و کفر نماز شناخته شده.

کفر برائت

آیه هشتم تا بیستم سوره بقره وضع منافقین رو بیان میکنه.منافق شخصی است که به زبان شهادتین میگه اما هرگز باور نداره و دروغ میبافه.با مومنین هم به مبارزه و ستیز برخواسته ،بیمار دل هست و خودش را مصلح خطاب میکنه.منافق به تمسخر و تحقیر مومنین روی میاره، متکبره، خیال پردازه، اظهار دوستی با مومن داره اما از پشت خنجر میزنه.

در کنار بیان صفات منافقین به مومنین هم سفارش شده که غرور و تکبر منافقین رو از بین ببرند.ظاهر بین و ساده لوح نباشند و چهره پلید منافق رو آشکار کنند.

دو نکته قابل توجه دیگه در این صفحه هم وجود داره: 

۱_مخالفت با حق نشانه سفاهت هست.

۲_کیفر اعمال متناسب با گناهان هست طبق آیه پانزدهم سوره بقره که خدا به خاطر اینکه منافقان، مومنین رو مسخره میکردند، آنها را به استهزا گرفت.

اگر به صفات مومنین، کافران و منافقین دقت کنیم میتونیم هر شب در مراقبه اعمالمون استفاده کنیم و مواظب باشیم چهره منافق و کافر نگیریم.

سخت است فهماندن نکته ای به کسی که منافعش در نفهمیدن است.......دیندار آن است که در کشاکش بلا دیندار بماند وگرنه در هنگام راحت و فراغت و صلح و سلم چه بسیارند اهل دین، آنجا که شرط دینداری جز نمازی غراب وار و روزی چند گرسنگی و تشنگی و طوافی چند برگرد خانه ای سنگی نباشد....

نی‌نی سایتی‌های عزیز

دنبال یه جای مطمئن برای یاد گرفتن نکات بارداری، نگهداری نوزاد، تربیت کودک و بهبود رابطه با همسر هستی؟

توی کانال "بله" ما هر روز:

✅ نکات کاربردی مادر و کودک

✅ آموزش‌های تربیتی

✅ توصیه‌های روانشناسی خانواده

✅ ایده‌های رشد و بازی با کودک

✅ مطالب سلامت زنان و بارداری

و کلی مطلب جذاب دیگه منتشر می‌شه...

به جمع ما بپیوند و از این محتوای  کاربردی استفاده کن.  🌷   مشاهده: 

سلام دوستان اول یک عذرخداهی بدهکارم دیروز فرصت نشد تفسیر بگم.امشب جبران میکنم سوره بقره به تدریج ن ...

خیلی ممنونم عزیزم خیلی زحمت کشیدید😘😘😘

چه عاشقانه ای تر از خلوت دو نفره مان؟ چه باشکوه تر از اذانت که مرا به نماز میخوانی؟ *** برای شهدای گمنام یه صلوات میفرستین؟ ****
آیات بعدی اشاره میکنه به اینکه اگر کفر در وجود کسی ملکه شده باشه هیچ وقت راه حق رو پیدا نمیکنه.این ا ...

عزیز عالی بود خدا خیر بده به شما 😘😘😘

چه عاشقانه ای تر از خلوت دو نفره مان؟ چه باشکوه تر از اذانت که مرا به نماز میخوانی؟ *** برای شهدای گمنام یه صلوات میفرستین؟ ****
سلام عزیرم.میشه هروقت ک صدام میکنی صفحه ای ک توتاپیک ایات رو گذاشتی وهم تفسیرش  بگی  کدوم ...

چشم حتما عزیز 

چون من خودم تفسیر نمیذارم و بانوی بی نشان عزیز و h_ sadat گل زحمت میکشن برا همین یه ناهماهنگی بوجود میاد ، الان تفسیر صفحه ی دوم و سوم قرآن در صفحه ی چهارده توسط بانوی بانشان گذشته شده😗

دوستای عزیزم صفحه ی چهارم قرآن مجید 

انشالله من تمام شما رو بعد از قرار دادن تفسیرش توسط دو دوست عزیز و همراهمون( لطف میکنن انشالله خیرش رو ببینن) تگ میکنم که با تفسیر آیات هم آشنا بشیم 😇 ممنونم از همراهیتون 

@h_sadat  

@بانوی_بی_نشان  

خیلی خیلی لطف میکنین دوستان 😗

دوستای عزیزم صفحه ی چهارم قرآن مجید  انشالله من تمام شما رو بعد از قرار دادن تفسیرش توسط دو دو ...

همین صفحه مال امشب؟من همین وخوندم

اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم
تو رو خدا نشون بدین کدوما مال شب اول و کدوم دوم.و......

عزیز دلم الان شما کدوم صفحه رو میخواین من بگم به شما عزیزم؟ 

عزیز دلم الان شما کدوم صفحه رو میخواین من بگم به شما عزیزم؟ 

فدای شما.دیشب وخوندم.امشبو راهنماییم کنید 🌷

اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم
فدای شما.دیشب وخوندم.امشبو راهنماییم کنید 🌷

عزیزید امشب همون صفحه ی چهاردهم هست که گذشتیم ، ما تا صفحه ی چهارم خوندیم کلا عزیزم