2777
2789
عنوان

نگاهی به زندگی امام هادی 🕊📚✨🤍

| مشاهده متن کامل بحث + 216 بازدید | 43 پست

" جو خفقان، تهدید و فشار روانی علیه امام و پیروان ایشان"

امام حدود بیست سال در سامرا،

در حصر و تحت نظر و زیر ذره بین خلفا زندگی کرد.

گاه مأموران ناگهان به خانهاش هجوم میبردند و همه چیز را زیرورو میکردند،

اما جز قرآن و کتابهای علم و دعا چیزی پیدا نمیکردند. (منبع سنی: سبط ابن جوزی در تذکرة الخواص و بسیاری از منابع دیگه که چون طولانی بودن ننوشتم اگه دوست داشتین میتونین تو گوگل جستجو کنین)

متوکل، گاه او را به مجالس بزم و شراب خود دعوت میکرد برای تحقیر و ازار .

اما امام با شهامت، در برابر گناه حاضران در جمع می ایستاد

نقل است وقتی امام را به اجبار به مجلس آوردند، متوکل پیالهای شراب به سویش گرفت و گفت: «بنوش».

امام با قاطعیت و شهامت پاسخ داد: «به خدا سوگند، هرگز گوشت و خونم با شراب آمیخته نشده است».

گرچه یاران فارغند از یاد من.... از من ایشان را هزاران یاد باد

یه چیزی بهت بگم؟ همین الان برای خودت و عزیزات انجام بده.

من توی همین نی نی سایت با دکتر گلشنی آشنا شدم یه کار خیلی خفن و کاملاً رایگانی دارن که حتماً بهت توصیه می کنم خودت و نزدیکانت برید آنلاین نوبت بگیرید و بدون هزینه انجامش بدید.

تنها جایی که با یه ویزیت آنلاین اختصاصی با متخصص تمام مشکلات بدنت از کمردرد تا قوزپشتی و کف پای صاف و... دقیق بررسی می شه و بهت راهکار می دن کل این مراحل هم بدون هزینه و رایگان.

لینک دریافت نوبت ویزیت آنلاین رایگان

علیرغم همه فشارها،

سیره و شخصیت امام هادی (ع)، چنان تابناک بود که حتی بسیاری از مورخان و علمای اهل سنت نیز به بزرگی ایشان اقرار کردهاند.

مقام علمی والا: علم امام هادی (ع) زبانزد خاص و عام بود.

نقل شده است زمانی که متوکل در مورد تعداد دیناری که باید به عنوان نذر بپردازد درمانده شده بود، فقها پاسخهای متفاوتی دادند،

اما وقتی از امام پرسیدند، ایشان با استناد به آیهای از قرآن، پاسخ دقیق هشتاد و سه دینار را دادند که همه را به شگفت آورد.

مشاوره پزشکی به متوکل: وقتی متوکل به بیماری سختی دچار شد و پزشکان از درمانش عاجز ماندند،

از امام هادی (ع) کمک خواستند.

امام دارویی تجویز کرد که باعث بهبودی خلیفه شد.(دوستان من اینارو خیلی خلاصه تعریف کردم)

و خیلی از نقلهای دیگه که نشون دهنده کمک امام هادی حتی به دشمنانشون بوده.

امام هادی علیه السلام را به زهد، عبادت بسیار و سادهزیستی میشناختند.

ابن کثیر دمشقی، از مورخان سرشناس اهل سنت، درباره امام مینویسد: «او فردی عابد و زاهد بود... روی خاک مینشست و به دنیا تعلق خاطر نداشت».

شمسالدین ذهبی ایشان را «شریف، جلیل القدر، فقیه و امام متعبد» توصیف کرده است.

(منبع سنی: سیر اعلام النبلاء)

در منابع متعدد،

کرامات بسیاری از ایشان نقل شده است. از جمله خبر دادن از نهان و استجابت دعا.

از جمله، داستان مرد اصفهانی که با دیدن امام، در دل برای ایشان دعا کرد و امام، در حالی که از کنارش میگذشت، به او فرمود: «خداوند دعایت را مستجاب کرد».

و از ابوهاشم جعفری (از یاران نزدیک امام) روایت شده که در تنگدستی شدیدی قرار گرفت و نزد امام هادی (ع) رفت تا از مشکل معاش شکایت کند.

اما پیش از آنکه او سخنی بگوید،

امام (ع) به او فرمودند: «ای اباهاشم! درباره کدام نعمت خدا میتوانی شکر به جا آوری؟» و سپس نعمتهای بزرگی مانند ایمان، سلامتی، عفت و قناعت را به او یادآوری کردند. سپس حضرت فرمودند:«تصور کردم میخواهی از کسی که این نعمتها را داده شکایت کنی» و دستور دادند صد دینار به او بدهند.

امام در همان شرایط سخت حصر، همواره پیگیر امور شیعیان بودند و برای هدایت فکری و حفظ انسجام جامعه شیعه تلاش میکردند.

زیارت جامعه کبیره که یکی از غنیترین متنها در شناخت مقام امامت است، از ایشان صادر شده است.

جملهای از امام هادی (ع) که بر نگین انگشترشان نقش بسته بود، گویای توکل و استواری ایشان در این شرایط سخت است:

«اللهُ رَبّی وَ هُوَ عِصْمَتی مِنْ خَلْقِهِ؛

خدا پروردگار من است و او نگهدار من از (شر) خلقش است».

شاگردپروری در شرایط سخت: با وجود همه محدودیتها، امام جمعی از یاران وفادار و دانشمندان را تربیت کردند.

شمار راویان و شاگردان خاص ایشان را نزدیک به ۲۰۰ نفر نوشتهاند که در شرایط سخت، معارف دینی را منتقل میکردند.

"یاران و نمایندگان برجسته"

امام هادی (ع) برای ارتباط با پیروان خود،

وکلای شایستهای در مناطق مختلف گمارده بودند.

برخی از چهرههای برجسته و یاران ویژه ایشان عبارتند از:

· عبدالعظیم حسنی (نیای بزرگوار حضرت عبدالعظیم در ری): از راویان مورد اعتماد و از یاران نزدیک امام.

· عثمان بن سعید عمروی: اولین نائب خاص امام زمان (عج) در دوران غیبت صغری، که در زمان امام هادی (ع) نیز از وکلای مورد اعتماد بودند.

· ایوب بن نوح و حسن بن راشد از دیگر وکلای ایشان.

سرانجام امام هادی (ع) در سوم رجب سال ۲۵۴ قمری، در سن 41 سالگی، به دستور خلیفه عباسی، معتز، مسموم و به شهادت رسیدند.

پیکر مطهر ایشان در خانهشان در سامرا به خاک سپرده شد و پس از شهادت فرزند گرامیشان، امام حسن عسکری (ع)، آن مکان به «حرم عسکریین» مشرف شد.

خب دوستان

به پایان محفل امشب رسیدیم.

امیدواریم این صحبتها برامون مفید بوده باشه.

البته من علاقمندم بیشتر درمورد امام هادی تحقیق کنم. 😍❤

انشاءالله صبر و علم این امام بزرگ رو سرلوحه زندگی مون قرار بدیم.

و خدا ما رو از راهروان راه هدایت و از شریکان انتظار فرج مولامون حضرت مهدی(ص) قرار بده.

اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم.

التماس دعا

عزیزان بیایید تا فردا شب، هرکدوممون حداقل ۱۰۰ صلوات هدیه کنیم به آقا امام هادی(ع).

اگه تقسیم کنیم بعد از هر نماز ۲۰ صلوات اسونه.

با این هدیه جمعی، ظهور آقا امام زمان(عج) رو از خدا بخواهیم. انشاءالله

عزیزانی که در این ختم نورانی شرکت میکنین لایک کنین❤️

بعضی از احادیث منسوب به ایشون رو هم اینجا مینویسم.

«الْغَضَبُ عَلى مَنْ لا تَمْلِکُ عَجْزٌ، وَ عَلى مَنْ تَمْلِکُ لُؤْمٌ»

خشم بر کسی که بر او تسلط نداری، نشانه ناتوانی است

و خشم بر کسی که بر او مسلط هستی، نشانه پستی.