2777
2789
عنوان

چالش کتاب هفتگی

| مشاهده متن کامل بحث + 13605 بازدید | 582 پست

كتاب "چشمهايش" از زبان فرديكه مريد استاد "ماكان" كه استاد نقاشي هستن و در زمان رضاخان با فعاليتهاي سياسي تبعيد ميشن و بعداز ٣ سال كشته ميشن ولي يك اثر كه به نام "چشمهايش" هست هميشه سوال ميشه كه چشم هاي چه كسي بوده و اين بانو چه تاثيري تو زندگي استاد داشته؟بعداز چندسال بانو رو پيدا ميكنن و ......

امتياز من ٤/٥♥️

كتاب خيلي روونه ولي فوق العاده قلم زيبايي دارن و خيلي خوبعضي از مشكلات زمان رضاخان رو توصيف ميكنن📚

.

.

📚شهر تهران خفقان گرفته بود، هیچ‌کس نفسش در نمی‌آمد، همه از هم می‌ترسیدند، خانواده‌ها از کسانشان می‌ترسیدند، بچه‌ها از معلمین‌شان، معلمین از فراش‌ها، وفراش‌ها از سلمانی و دلاک، همه از خودشان می‌ترسیدند، از سایه‌شان باک داشتند. همه جا، در خانه، در اداره، در مسجد، پشت تراوز، در مدرسه و در دانشگاه و در حمام مامورین آگاهی را دنبال خودشان می‌دانستند. در سینما، موقع نواختن سرود شاهنشاهی همه به دوروبر خودشان می‌نگریستند، مبادا دیوانه یا از جان گذشته‌ای برنخیزد و موجب گرفتاری و دردسر همه را فراهم کند. سکوت مرگ‌آسایی در سرتاسر کشور حکمفرما بود. همه خود را راضی قلمداد می‌کردند. روزنامه‌ها جز مدح دیکتاتورها چیزی نداشتند بنویسند. مردم تشنه‌ی خبر بودند و پنهانی دروغ‌های شاخدار پخش می کردند. کی جرات داشت علنن بگوید که فلان چیز بد است، مرگ می‌شد که در کشور شاهنشاهی چیزی بد باشد.

.

📚اندوه و بیحالی و بدگمانی و یاس مردم در بازار و خیابان هم به چشم می‌زد، مردم واهمه داشتند از اینکه در خیابان‌ها دوروبرشان را نگاه کنند، مبادا مورد سوظن قرار گیرند.‌

وقتی برای تاپیک شما نظر میدیم و راهنماییتون می‌کنیم،لایک کردن شما نشانه شعور شماست که “ممنونم از زمانیکه در اختیارم گذاشتید”….اینجا به هیچ عنوان جای درد و دل و مشورت گرفتن برای مسائل مهم زندگی مشترک نیست… لطفا به هیچ عنوان براساس نظرات کاربران با سنهای پایین و فرهنگ های مختلف تصمیم های جدی نگیرید…☘️

كناب اين هفته خانه خاموش از اورهان پاموك نوينسده توكيه اي هست

كتاب مربوط به يه خانواده اس كه از يه دكتر و فاطمه شروع ميشه و جريان زندگيشون از گذشته تا بحال از زبون نوه ها و فاطمه بيان ميشه..هر فصل از زبون يه فرد..تموم افكار هر شخصيت متفاوته و اين تفاوت جذابيتشو صد برابر كرده تموم جزييات تموم احساسات جوري بيان شده كه انگار خودم اون فردم و تموم صحنه و افكارو دارم حس ميكنم

.

برميگرده به تركيه به زمان جمهوري خواه و كمونيست و ملي گراها

خيلي سياسي نيس ولي مربوط به اون دوره اس

.

و به شهود ميشه ديد مسلمون بودن همان انسان بودن نيس😔

آخرش خيلي غافليگر كننده اس و واقعا افتخار ميكنم تونستم همچين #شاهكار ي رو بخونم♥️

امتياز كتاب ٤/٥

.

.

.📚دنيا مثل سيب ممنوعه اس، شما اونو نمي كنين و نمي خورين بخاطر اينكه دروغ ها رو باور كردين و مي ترسين.ميوه ي درخت علم دانش رو بكن و بخور ،پسرم ببين من اون رو كندم و آزادي شدم .

.

.📚آدم نميتونه زندگي رو دوباره شروع كنه،زندگي هم يه سفر با كالسكه اس كه فقط يبار سوارش ميشي و وقتي رسيدي بايد پياده بشي اما اگه يه كتاب دستت باشه هرچقدر هم كه پيچيده و بي معني باشه وقتي كتاب رو تموم كني هميشه ميتوني دوباره به اولش برگردي.اگه دوست داشته باشي ميتوني همه ي اونو دوباره بخوني تا چيزايي كه نفهميدي رو بفهمي،تا زندگي رو بفهمي.

#خانه_خاموش

#پويان

#معرفي_كتاب

وقتی برای تاپیک شما نظر میدیم و راهنماییتون می‌کنیم،لایک کردن شما نشانه شعور شماست که “ممنونم از زمانیکه در اختیارم گذاشتید”….اینجا به هیچ عنوان جای درد و دل و مشورت گرفتن برای مسائل مهم زندگی مشترک نیست… لطفا به هیچ عنوان براساس نظرات کاربران با سنهای پایین و فرهنگ های مختلف تصمیم های جدی نگیرید…☘️

من برای دخترم که امسال کنکوریه خیلی آکادمی‌ها رو بررسی کردم، آکادمی مهر رو هم دیدم، چیزی که برام جالب بود تعداد زیاد رتبه‌های برترشه. ظاهراً رکورددار بیشترین تعداد رتبه‌های برتر کشوره.

گفتم اینجا هم معرفی کنم شاید به درد مامان‌هایی بخوره که بچه‌شون کنکوریه 🌱

mehredu.com

کتاب " دشمن عزیز " ادامه ی داستان جودی ابوت بعد از ازدواجشه. نوشته ی جین وبستر.

سبک نوشتاریش مثل کتاب قبلی در قالب نامه ست. اما نویسنده ی نامه ها سالی مک براید مدیر پرورشگاه دوران کودکی جودی ابوته. وقایع پرورشگاه خطاب به جودی نوشته شده و یه توضیحات کلی هم راجع به زندگی جودی و همسرش داده میشه که حامیان مالی و عضو هیات مدیره پرورشگاه هستن، بنظرم تا حد زیادی سرگرم کننده و تاثیر گزاره اما به هیچ وجه هیجان کتاب جودی ابوت و تنوع داستانی اونو نداره. اما خوندنش خالی از لطف نیست. 

آدمها فکر می‌کنند اگر یک بار دیگر متولد شوند، جور دیگری زندگی می‌کنند؛ شاد و خوشبخت و کم اشتباه خواهند بود. فکر می‌کنند می‌توانند همه چیز را از نو بسازند، محکم و بی نقص!   اما حقیقت ندارد..    اگر ما جسارت طور دیگری زندگی کردن را داشتیم، اگر قدرت تغییر کردن را داشتیم، اگر آدمِ ساختن بودیم، از همین جای زندگی مان به بعد را می‌ساختیم!   "آنتوان دوسنت اگزوپری"

سلام بچه ها

فیلی ام این کاربری جدید رو ساختم. 

مرسی که این مدت سر زدید اینجا و فعال بودین

راستش خود من درگیر درس و امتحانم، 

و تنها کتابی که این مدت خوندم رو تو پست بعدی معرفی می کنم

بی صبرانه منتظرم این دو سه هفته هم بگذره از شر حجم این درسهای مزخرف خلاص شم و پناه ببرم به کتابها

اسماعیل بخشی ✌️سپیده قلیان✌️

کتاب In Cold Blood (در کمال خونسردی) نویسنده: ترومن کاپوتی

چند سالی هست دنبال این کتاب بودم (فکر می کنم آشناییم باهاش برمی گرده به ماهنامه همشهری داستان که تو بخش مربوط به non fiction یا ادبیات غیر داستانی معرفیش کرده بود - ادبیات غیرداستانی) من نسخه انگلیسیش رو خوندم اما ظاهرا دو تا ترجمه فارسی ازش هست. نقل قوب زیر رو از سایت گودریدز می ذارم: «کتاب دو بار به فارسی ترجمه و منتشر شده، یکبار به ترجمه‌ی باهره راسخ تحت عنوان به خونسردی و یکبار به ترجمه‌ی پریوش شهامت تحت عنوان در کمال خونسردی. برای آن‌دسته از دوستانی که قصد خواندن این کتاب را دارند، ترجمه‌ی باهره راسخ بعلت ایراد‌های متعدد توصیه نمی‌شود»

توضیحی از ترجمه فارسی کتاب:

در پانزدهم نوامبر سال 1959 در شهر کوچک هالکلم، کانزاس، چهار عضو خانواده کلاتر با شلیک گلوله تفنگی که در فاصله چند اینچی صورتشان قرار گرفته بود به طرز وحشیانه ای به قتل رسیدند. هیچ انگیزه مشخصی برای این جنایت وجود نداشت و سرنخی هم به دست نیامد.

پنج سال و چهار ماه و بیست و نه روز بعد، در چهاردهم آوریل سال 1965، ریچارد اوژن هیکاک، سی و سه ساله و پری ادوارد اسمیت، سی و شش ساله، در رابطه با این جنایت در انباری در ندامتگاه ایالت کانزاس در لانسینگ به دار آویخته شدند.

در کمال خونسردی داستانی است در رابطه با زندگی و مرگ شش تن که در نوع خود به عنوان شاهکار ادبی جنایی شناخته شده است.

اینم نظر من درباره این کتاب:

میشه گفت بهترین (non-fiction) ای که خوندم هست

گرچه جزو ژانر (true-crime) هم تلقی می شه،

که تا حالا نخونده بودم ولی حتما از این به بعد بیشتر می خونم. چون از بچگی عاشق دنبال کردن جزییات پرونده های جنایی بودم، با اینکه خیلی ترسوام و بعدش زندگیم زهرمارم می شه!

روایت یه پرونده قتل پرسروصدا، که از سه تا زاویه دید مختلف نوشته شده. نثر کتاب خیلی روان و زیبا بود. داستان به خودی خود پر کشش هست، اما شیوه روایت هم جذابترش کرده. از جنبه های مختلف اجتماعی و احساسی و قانونی و روانشناسی پرداخته شده که برای من خیلی مهم بود.

جزییات دقیق و دونستن اینکه ماجرا واقعی بوده ، خوندن این کتاب رو برای من به یه تجربه ی خیلی دلهره آور و پر از تعلیق تبدیل کرد. داستان زندگی قاتل ها مخصوصا پری اسمیت، حس همدردی عجیبی رو بیدار می کنه. بخش مهمی از کتاب می خواد مساله ی قاتلای بدون انگیزه رو بررسی کنه، اینکه شرایط زندگی و سرخوردگی های روانی و مخصوصا کودکی و خانواده نابه‌هنجار چطور می تونه باعث شکل گرفتن یه جنایت "در کمال خونسردی" بشه، طوری که حتی خود قاتل هم تو یه حالت خلسه وار دست به قتل بزنه. و اینکه این موضوع میتونه روند قضاوت رو تغییر بده، اینکه تشخیص سلامت عقلی قاتل به عوامل مختلفی بستگی داره.

به صورت مختصر به جنایتهای فجیع تر و عجیب تر هم پرداخته می شه.

برخورد مردم یه فرهنگ متفاوت با جنایت و مجرم ها و خانواده های مجرم ها، به شدت جالب توجه بود.

یکی دیگه از نقاط تمرکز کتاب هم، قانون اعدام بود. و فکر می کنم قابل تامل ترین و جالب ترین بخش برای خواننده ایرانی هم، طرز برخورد امریکایی ها با مقوله اعدام و نمایش اعدام باشه.

مطلبی کوتاه از صفحه ویکی پدیای نویسنده:

«کاپوتی شش سال را صرف نگارش کتاب در کمال خونسردی کرد که برگرفته از خبر واقعی قتل‌عام یک خانواده در کانزاس است و به او فرصت می‌دهد تا اولین رمان غیر داستانی اش را بنویسد. او زمان زیادی را صرف مصاحبه با شاهدان و دو قاتل و بررسی گزارش پلیس می‌کند. این کتاب در سال ۱۹۶۵ با تیراژی میلیونی برای او شهرت، موفقیت و ثروت به همراه می‌آورد. با این کتاب به اوج موفقیت می‌ر سد و نمی‌تواند هرگز کتاب دیگری در این اندازه بنویسد زندگی‌نامه نویسش جرالد کلارک علت را زمان طولانی تحقیق و خستگی ناشی از کار سنگین می‌داند اما دلیل واقعی افسردگی او اعتیاد شدید به الکل و تأثیری است که دیدار او با پری اسمیت یکی از قاتلین بر او بجا گذاشته او که همجنس‌گرا بود رابطه‌ای عاطفی با اسمیت برقرار می‌کند همچنین کاپوتی در او خود را می‌بیند اگر به ادبیات گرایش پیدا نمی‌کرد.»

کتاب In Cold Blood (در کمال خونسردی) نویسنده: ترومن کاپوتی چند سالی هست دنبال این کتاب بودم (فک ...

این کتاب باعث شد من مشتاق بشم دوتا کتاب دیگه رو هم بخونم:

یکی صبحانه در تیفانی، (که البته باید ترجمه بشه صبحانه در خانه ی تیفانی) باز هم نوشته ی ترومن کاپوتی، که فیلم خیلی معروفی با بازی ادری هپبورن هم ازش ساخته شده که البته من ندیدم.

یکی هم کتابی با عنوان Helter Skelter: The True Story of the Manson Murders
 نوشته ی Vincent Bugliosi,  Curt Gentry که ظاهرا سال 83 ترجمه شده، و در همین سبک هست یعنی ادبیات غیرداستانی و جنایت واقعی، که به پرونده قتل های خانواده چارلز منسون پرداخته.

سلام فیلی جان منم خیلی خیلی دوست دارم گشتن تو قفسه کتابا رو امروز بعد کارم کتاب من پس از تو رو خری ...

سلام سپید جونم فیلی ام با یه کاربری جدید

ببین جلد سوم من پیش از تو هم اومده :)) با عنوان هنوز من! من که هنوز همون اولیش رو هم کامل نخوندم.

مامان و معنای زندگی اسمش رو شنیدم اما نخوندم. همین نویسنده، کتاب درمان شوپنهاور رو هم داره که باز جزو روانشناسی های خیلی پرفروش و پرطرفداره، که بازم من نخوندم!!

یه راه خوب برای اطلاعات پیدا کردن در مورد کتابا و خوندن نظر بقیه ، سرچ کردن اسم کتاب تو سایت گودریدز هست. goodreads . می تونین عضو هم بشین، من چند سالی هست عضوم. البته نه که اینجا رو فراموش کنیدا !

مثلا این صفحه نظرات در مورد کتاب مامان و معنای زندگی هست: 

مامان و معنای زندگی در goodreads

من این هفته یه نمایشنامه خوندم به اسم اتاق ورونیکا،از آیرا لوین،تریلر عالی و جذابی بود،خیلی خوشم اوم ...

سلام لیزی جان فیلی ام با یه کاربری جدید

دختر چه کتابای خفنی می خونی به نظر خیلی هم سنگین میان! یه کم در موردشون توضیح بده من اصلا نشنیدم اسماشونو

سلاااام؛ بالاخره تمومش کردم؛ جین ایر ؛ عااااالی بود؛ همیشه فکر میکردم رمان خوندن وقت تلف کردنه و آدم ...

سلام جودی جان من فیلی ام با یه کاربری جدید

راستشو بخوای منم نزدیک سه ماهه!!!!! دارم جین ایر رو می خونم، زبان اصلیش رو. نوجوونی فارسیش رو خونده بودم. و راستش خیلی برام کند پیش می رفت اولاش، دیدی که چقد توضیح می ده همه چیو! و یه جوری واسه هر احساس ساده شون هزارتا توصیف و استعاره میارن که خب از نظر ادبی قشنگه اما حوصله هم می برد از من. تازه رسیدم جاهای هیجان انگیزش که امتحانام شروع شد و فعلا موقتا کنار گذاشتمش.

کتابهای شبیه جین ایر:

بلندی های بادگیر (امیلی برونته) (بی نهایت دوستش دارم)

ربکا (دافنه دوموریه)

بابا لنگ دراز (جین وبستر)

غرور و تعصب (جین استین)

ویلت (شارلوت برونته)

اما (جین استین)

عقل و احساس (جین استین)

نورثنگر ابی (جین استین)

سری کتاب های آن شرلی (ال.ام.مونتگمری) کمی بچگانه تره البته ، همین طور زنان کوچک (لوییزا می الکات)

سلام دوستان کتاب من پس از تو رو دارم میخونم به نظرم چندان جالب نیس بر خلاف تعریفایی که ازش شنیدم.ا ...

من قبلا هم گفته بودم، دو تا کتاب هست که دوس دارم بخونم اما روم نمیشه بخونم! شوهر عزیز من، و ایام بی شوهری. نظرت رو حتما درمورد کتاب بهم بگو

سلام دوستان.کتاب من او رو خریدم بعد از خوندنش نظرمو میگم کسی این کتاب رو خونده؟!

نخوندم ولی قبلا حرفش رو زدیم تو همین تاپیک. الان لینک برات می ذارم: 

از این پست به پایین رو بخون

كتاب "چشمهايش" از زبان فرديكه مريد استاد "ماكان" كه استاد نقاشي هستن و در زمان رضاخان با فعاليتهاي س ...

مرسی پرپر جان از معرفی کاملی که نوشتی

این کتاب رو یادمه ده سالم بود پدر مادرم منو گذاشته بودن خونه عمه م چندروز بمونم، برداشتم خوندمش اما زیاد نفهمیدم و نصفه ولش کردم. حتما جزو کتابایی هست که باید بخونم

كناب اين هفته خانه خاموش از اورهان پاموك نوينسده توكيه اي هست كتاب مربوط به يه خانواده اس كه از ...

به به چه کتاب عالی ای، مررررسی

خیلی دوست دارم زودتر آثار اورهان پاموک رو بخونم. فعلا کتاب برف و نام من سرخ رو ازش گرفتم و منتظرمن

کتاب " دشمن عزیز " ادامه ی داستان جودی ابوت بعد از ازدواجشه. نوشته ی جین وبستر. سبک نوشتاریش مثل کت ...

سلام عزیزم فیلی ام با یه کاربری جدید

مرسی عزیزم. 

من اصلا نمی دونستم ادامه داره

سلام جودی جان من فیلی ام با یه کاربری جدید راستشو بخوای منم نزدیک سه ماهه!!!!! دارم جین ایر رو می خ ...

وااای ممنون چه کتابای خوبی؛ بین بلندی های بادگیر و مردی به نام اوه مونده بودم؛ پس احتمالا بلندی های بادگیرو بخرم

من عااااشق همون توصیفای جین شده بودم؛ خیلی خوب بیان شده بود؛ ولی خب درست میگی خوندن و فهمیدن آرایه های ادبی زیاد به زبان دیگه خیلی مشکل و وقت گیره؛ موفق باشی دوستم

من فعلا از کتابای شوهرم یکیو کش رفتم بدک نیست؛ بیست داستان کوتاه آنتوان چخوف؛ ولی روزه داری و بچه داری همزمان جونمو بردن خیلی کند پیش میره 😉😉

یه جوری زندگی کن،که خدا عاشقت بشه ...