2777
2789
عنوان

تفکر غلط من

484 بازدید | 71 پست
نمی‌دونم چقدر عمر خواهم کرد . کتاب زیاد خواندم و از فلسفه و روانشناسی و متافیزیک و اسلام و قرآن و ادیان شرقی یا بودا و فیزیک و طب و هرچی که مغزم رو منفجر کرد . 

ناگهان با دیدن رفته گری ساده  که تمام دستشو در کثافت جمع شده در پارک کرده بود و با تمام قوا داشت تمیز می کرد بدون فکر دیگه  ، احساس کوچکی کردم . همه کتاب ها رو دادم کتابخانه  و از این که به خاطر خواندن کتاب و توانایی بحث های مختلف ، فخر فروشی می کردم ، احساسی ذلت کردم و خودم رو منزوی کردم . دیگه کتاب نخواندم .

من هستم   ؟!نه ولی  من بودم     دیگه نمیتونم باشم . وقتی رفتم ، فراموشم کنید .اسمم هم نیارید. خودم عکس هامو سوزوندم . خودمو قبلا نابود کردم که عذاب نکشم. فقط موقع دفنم سر و صدا نکنید . کسی رو خبر نکنید ؛ بزارید راحت بخوابم . در آرامش . خستم.
کلا صفر و صدی  یه مقدار منطقی رفتار کنی بهتره

از کجا فهمیدی صفر و صدم ؟ البته هستم و این منو به فنا داد ولی تو از کجا فهمیدی

من هستم   ؟!نه ولی  من بودم     دیگه نمیتونم باشم . وقتی رفتم ، فراموشم کنید .اسمم هم نیارید. خودم عکس هامو سوزوندم . خودمو قبلا نابود کردم که عذاب نکشم. فقط موقع دفنم سر و صدا نکنید . کسی رو خبر نکنید ؛ بزارید راحت بخوابم . در آرامش . خستم.

بچه‌ها، دیروز داشتم از تعجب شاخ درمیاوردم

جاریمو دیدم، انقدر لاغر و خوشگل شده بود که اصلا نشناختمش؟!

گفتش با اپلیکیشن زیره لاغر شده ، همه چی می‌خوره ولی به اندازه ای که بهش میگه

منم سریع نصب کردم، تازه تخفیف هم داشتن شما هم همین سریع نصب کنید.

مطالعه هیچ تاثیری روی ذهن شما نداشته، اگه داشت رفتارتون با خودتون این نبود. اکثرا هم همینن، درسی که ...

درسته

کتاب خوندن این نیست که یه سری جملات و یاد بگیری تو بحث کم نیاری!قصد از کتاب خوندن فقط اشنا شدن با دیدگاها و طرز فکر های انسان های مختلفه

و بهره بردن از کتاب حفظ بودن جملاتش نه بلکه در عمل اون جملات و به کار بردنه

...

تفکرت اشتباست چرا دیگه کتاب نخوندی؟ و اصلا چرا کتاب میخوندی؟این مهم تره

کتاب می‌خوندم به سه دلیل 

یک احساس لذت شدید 

دوم دانستن 

سوم مسیر درست زندگی 

ترکش کردم به سه دلیل 

احساس لذت دیگه ندارم ، چون اساسا کتاب برخلاف تبلیغ چندان هم خوب نیست

دوم ، دانستنی ها ، با خوب بودن به دست می آید و به قول انبیا علوم « لاینفع» مثل فلسفه و روانشناسی و تاریخ  وقت تلف کردنه  در مفاتیح الجنان . پناه می برم از   « و من علم لاینفع»  

سوم مسیر زندگی هر کسی منحصر به خودشه و تجارب زندگی دیگران مال خود . البته مهارت ها فرق داره

کتاب می‌خوندم به سه دلیل  یک احساس لذت شدید  دوم دانستن  سوم مسیر درست زندگی  ...

با سومی موافقم

دوتای اولی نه چون ادمی که کتاب نخونه آگاه نیست،درسته نمیشه همه چیو فهمید ولی بازم کسی که کتاب میخونه از کسی که کلا کتاب نمیخونه جلو تره

چطورمیشه کتاب های تاریخی و روانشناسی و نادیده گرفت!

...

با سومی موافقم دوتای اولی نه چون ادمی که کتاب نخونه آگاه نیست،درسته نمیشه همه چیو فهمید ولی بازم کس ...

خیلی از آگاهی ها به درد نمی خوردند . امروزه یکی از دلایل اضطراب و افسردگی ها و ترس ها ، همان دانستن ها هستند . البته دانستن با فهم و دانش فرق داره . خود اخبار ، اطلاعاتی به ما میده که تنها باعث غم و ناراحتی میشن. فراموش نکنیم سازندگان خبر ، مطالبی رو در تیتر ها می‌آورند که صرف نظر از مفید بودن ، جلب توجه کنه . در فلان کشور فلان قتل اتفاق افتاد ، فلان جا جنگ شد و ....  اخبار رسانه ای هم میشه دانستن محسوب کرد البته از نوع مضر ، همان طور که زبان شما در دهان شما ، از مزه بد ، باعث به هم خوردن حال شما میشه ، چشمان شما با دیدن تصاویر زشت و دلخراش ، ناراحتی شما رو سبب میشه ، گوش های شما هم نباید حرف های بد بشنوند . معمولا اخبار بد ، کنجکاوی مردم رو به همراه دارند و رسانه ها برای کسب سود ، دریغ نمی کنن. یه مطالب دیگه مثل تاریخ ، چون بیشتر دروغ و افسانه سازی هستند و در عین حال به درد نمی خورند . فلسفه و علوم روانشناسی و ... هم  که من خواندم ، اصلا علم نیستند ، بلکه تجربه ذهنی نویسنده هستند که البته گاهی مشترک هم میتونن باشه ، مثلاً فروید می‌گفت ، کودکان پسر به مادران میل ج.نسی دارند و با پدر رقابت می کنند،😬 خوب والله من که اصلا به ننه جونم حسی نداشتم .!!! اما اگه زندگی شخصی فروید رو نگاه کنید که پدر زن دوم جوان و زیبا گرفته و در اون زمان فروید کودک بود ، میشه گفت ، فروید تجربه ذهنی خودشو تعمیم داده به کل بشریت!!! در مورد دو فیلسوف که گفته میشه زن ستیز هستند !! یعنی آرتور شوپنهاور و نیچه!!! شوپنهاور هیچ وقت رابطه خوبی با مادر خود نداشت و  ارتباط چندانی با زن نداشت ، همین  زندگی خودش تجربه ای شده برای فلسفه خودش ، نیچه ای که ادعای زن ستیز بودن داشت و در کتاب هایش تفکر غلط میده ، میدونید چرا بیمار شد؟ چون معشوقه اون یعنی « لوسالومه» که زنی بسیار جذاب و کاریزما داشت ، رو نتونست نگه داره و لوسالمه با مرد دیگری همراه شد . ضمنا نیچه در خانواده ای بزرگ شد که اکثرا دختران مجرد و .. در اقوام داشت . همه این علوم این شکلی هستند و البته فاقد صحت . در واقع زندگی فلاسفه همون فلسفه اونها بوده که کتاب شده . زندگی پر آشوب هم ، باعث نوشته شدن اینها شده . بیشتر کتاب ها همین نوع هستند ، کتاب ای نوشته شده به نام فیلسوفان بدکار ، که به زندگی مفتزح این افراد پرداخته ، واقعا آدم بالا میاره ، زندگی زشت و خراب اونها .  خواندن این کتاب ها تنها ، باعث میشه آدم خوش بیان بشه وگرنه نه سودی داره نه ارزشی . کتاب های آموزشی ارزش بیشتری دارند . و نکته دوم این که گاهی خواندن کتاب منجر به فضل فروشی میشه

خیلی از آگاهی ها به درد نمی خوردند . امروزه یکی از دلایل اضطراب و افسردگی ها و ترس ها ، همان دانستن ...

بله حرفتون رو قبول دارم

در خصوص اخبار که گفتید واقعیتی کاملا واضحه اگه کسی متوجه این موضوع نباشه مشکل از خودشه،رسانه با سیاست مرتبطه و از سیاست نمیشه انتظار صداقت داشت

هیچکس یه نویسنده یا فلسوف و به عنوان الگو یا انسان عالی در نظر نمیگیره بلکه بخشی از تفکر اون فرد براش جذابه وگرنه انسانی پیدا نمیشه که کامل و بی نقص باشه.

در خصوص تاریخ باید بگم مردمی که چیزی از تاریخ خودشون نمیدونن چیزی از هویت و کشورشون نمیدونن و این اصلا خوب نیست،قطعا تمام کتابا واقعیت و نمیگن ولی همشونم دروغ نیستن کسی که کتاب های زیادی راجب یه موضوع بخونه در نهایت میتونه بفهمه واقعیت چی بوده.

قصد از کتاب خوندن رشده،باعث میشه دیدگاه عمیق تری نسبت به مسائل پیدا کنی،انسان پخته تری بشی،دایره لغاتت زیاد بشه، بهتر حرف بزنی و به واسطه اطلاعاتی که داری تو یه سری موقعیت ها مفید باشی!هیچ کتابی باعث تعصب بی جا و غرور نمیشه مگه اینکه خواننده اون کتاب درست تربیت نشده باشه...

...

خیلی از آگاهی ها به درد نمی خوردند . امروزه یکی از دلایل اضطراب و افسردگی ها و ترس ها ، همان دانستن ...

صفر و صدی نباش

بالاخره یه جایی از زندگیت میفهمی حتی ۱ بهتر از صفره!!

پس خیلی از این کتابا شاید کاملا درست و عالی نباشن اما بی ارزشم نیستن از یه کتاب ۱۰۰ صفحه ای حداقل ۴۰صفحش میتونه مفید و بدردبخور باشه

...

بله حرفتون رو قبول دارم در خصوص اخبار که گفتید واقعیتی کاملا واضحه اگه کسی متوجه این موضوع نباشه مش ...

گذشته از همه مطالبی که گفتید ، در مورد تاریخ ، قبلاً مطالعاتی داشتم ، اکثر کتاب های تاریخی که مجاز در یک کشور هستند ، باید نوعی همسویی با تفکر حاکم داشته باشند . ضرب المثلی هست که میگه تاریخ رو فاتحان می نویسند نه شکست خوردگان . ما به وضوح میبینیم در تاریخ چند روز پیش هم با وجود این همه رسانه و .. ، تحریف میشه ، چه برسه به تاریخ قدیم و باستان‌ ، ؟!!! ضمن اینکه تاریخ رو میشه به دو نوع تقسیم کرد ، تاریخ وقوعی ،یعنی رخ داده ها ، و تاریخ اساطیری ، در طول زمان اولی کم کم به دومی تبدیل میشه ، اتفاقات پررنگ تر ، اشخاص قهرمان تر و اسطوره ، و تاریخ یک طرفه  و به سمت نبرد خیر و شر پیش میره ، تاریخ به عنوان رخ داده ها ، آنقدر ضد و نقیض در داخل خودش داره که شاید بشه گفت واقعا از نظر وقوعی بی ارزش هست . شاید برای شما خواندن کتاب کارنامه بدروغ ، تعجب آور باشه. حمله اسکندر مقدونی به ایران در زمان پس از هخامنشیان ، در این کتاب کاملا این موضوع رد شده و مدعی هست اصلا چنین چیزی رخ نداده و البته رد حمله اسکندر به مشرق زمین در کتب زیادی با ذکر دلایلی قابل تامل کاملا رد شده !!! حمله مغول به ایران و لشکر کشی اون ، در کتبی کاملا رد شده و مدعی شده چنگیز مغول ارتباطی با حوادث مربوطه نداشته و البته بحث مفصلی هست که نوعی شورش داخلی و ادعای خود مختاری در بخش هایی از ولایات منطقه رخ داده ، ادله قابل تامل هست . تخت جمشید ، جناب پورپیرار ، به وضوح شرح دادند که برخی دلایل ایشان به عدم وجود تخت جمشید ، به راحتی قابل انکار نیست . سفر بشر به کره ماه در زمان یوری گاگارین ، که در واقع منکران سفر به کره ماه ، از دلایلی استفاده کردند . وجود خیلی شخصیت ها مثل موسی نبی ، بودا ، و ... همه این ها تناقضاتشون در حد وارونه کردن تاریخه و البته ما به نوع مورد پسند تاریخ نگاران کشور دسترسی داریم .در مورد تاریخ اسطوره ای ، که در واقع بحث اصلی من همینه ، این تاریخ در واقع بیشتر از تاریخ به روانشناسی جمعی بشر ارتباط داره . این بحث خیلی خیلی مفصل تر هست . چرا ذهن بشر قهرمان طلب و قهرمان ساز و قهرمان پرست هست؟ چرا باید ما برای هویت  خودمون از دل هزاره ها و انسان هایی که قرن ها و هزاران سال پیش مردند و ارتباطی با ما ندارند ، هویت بسازی ، چرا اسطوره سازی؟ و چرا نیاز به اون؟؟؟  چرا نهایتا تبدیل تاریخ به نبرد خیر و شر؟ این ها به مباحث روانشناسی مربوط هست ، روانشناس مشهور سویسی به نام کارل گوستاو یونگ ، به این مبحث پرداخته ، در واقع وقایع گذشته برای مردم چندان اهمیتی نداره ، اسطوره های ساخته شده و آنهایی که ساخته خواهند شد ، برای مردم مهم هستند ، ترک ها و ده ده قرقوت، پارسیان و کورش ، مسیحیان و عیسی ، این بحث طولانی و پیچیده هست . با اصل موضوع تمام می کنم . تاریخ  وقوعی در واقع تقریبا غیر معتبر هست و تاریخ اسطوره ای ، در واقع تاریخ نیست ، بلکه سرنوشت خدایان روحی موجود در ناخودآگاه انسان هست که از ذهن بشر به شکل اشخاص و کارهای اعجاب انگیز ، سر آورده . بشر نیاز داره که شیاطین و فرشته های درون خودش رو ببینه و در عالم خدایان ، یا همان ارواح ، موجودی به نام انسان خلق کنه وگرنه بی هویت میشه . علم غربی با تحلیل دین و علمی کردن اون ، هرچند قراعتی واقع بینانه  داشت ولی نگرش منطقی اون به گیتی ، این افسانه ها و اسطوره ها رو کشت ، دیگه نه فرشته ای هست نه جنی نه هیولایی ، نه رستم دستان و نه بهشت و جهنم ، و این یعنی سردرگمی جدید بشر