عدم رازداری پسر شش ساله

سلام. پسرم ۶ سالشه امسال پیش دبستانی میره من چند بار وقتی تلفنی با مادرم در مورد جاریم و مادرشوهرم صحبت میکردم پسرم صحبت های مارو شنیده یکبار که جاریم اومده بود خونمون بهش گفت مامانم با مامانیم درمورد تو حرف‌های بدی زدن که من سریع حرف رو عوض کردم و پسرم رو مشغول کاری کردم بعد از مدتی خونه مادرشوهرم بودیم که پسرم به جاریم گفت مامانم با مامانیم حرفهای بدی به مامانی (مادرشوهرم) زدن و وقتی میخواست این حرف رو به مادرشوهرم بگه صداش کردم و بردمش تو اتاق و حواسش رو پرت کردم و صبح روز بعد وقتی ازش خواستم رازداری کنه و حرفهای داخل خونه رو به کسی نگه بدتر کرد و گفت میخوام بگم خواهش میکنم راهنماییم کنید که چطور در این مورد با پسرم برخورد کنم؟ ممنون.

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۰ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده و کودک

دست عزيز سلام
آموزش رازداري مانند ساير رفتارها بايد به كودك آموزش داده شود و بيشترين تاثير را زماني دارد كه كودك از ما الگوبرداري مي كند و بايد بصورت غير مستقيم باشد چرا كه كودكان اين گروه سني معمولا با والدين مخالفت و لجبازي مي كنند همان واكنشي كه فرزند شما ميخواهد با تكرار صحبت هايش با توجه به تذكر شما انجام ميدهد.
پيشنهاد ميكنم از اين پس براي آموزش زماني كه كودك به مهماني ميرود با سوال هاي متوالي از او نخواهيد اتفاقات را برايتان بازگو كند و از تكرار اتفاقات مخصوصا اگر مربوط به بزرگترها است واكنش نشان ندهيد و اجازه افشاسازي ندهيد.
و همچنين راز كودك را هم حفظ كنيد به اينصورت كه زمانيكه مسئله اي را با شما درميان گذاشت سعي كنيد رازدار باشيد و در غياب كودك با پدر در ميان بگذاريد.
و نكته مهمتر اينكه اگر بدگويي از ديگران از نظر شما كار درستي نيست و همچنين جملات استفاده شده درست نبوده اند سعي كنيد بيشتر مراقب گفتارتان باشيد .