بی مسئولیتی خواهر

سلام خسته نباشید

من یک خواهر کوچکتر از خودم دارم که خیلی بی مسئولیت هستش حتی نسبت به شخصی ترین کارهای خودش خیلی ریلکسه و براش هیچی مهم نیست با وجود اینکه پانزده سالشه تو خونه هیچ کاری نمیکنه همش میخوره و میخوابه و جلو تلویزیون لم میده و تو گوشیه. به قول معروف اگه بمیریم هم یه لیوان آب نمیاره واسمون خیلی نگرانشم میترسم همینجوری تنبل و بی مسئولیت بمونه البته اینم بگم بچه آخر و پدر و مادرم انقد لوسش کردن که الان خودشون موندن. به نظرتون چیکار میتونیم بکنیم و چطوری باهاش رفتار کنیم؟ با تشکر ممنون میشم پاسخ بدین

اطلاعات تکمیلی

سن 25 جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور کودک و نوجوان

سلام وقت شما بخیر
نگرانی شما خواهر گرامی قابل درک است ، ولی نکته‌ای که اشاره فرمودید و گفتید خانواده به اندازه ای به او مسئولیت ندادند که حالا بخواهند پس از ۱۵ سال از او انتظار مسئولیت پذیری را داشته باشند و درست کردن این نظام رفتاری بسیار کار زمان بر و مشکلی است .
در ابتدا طی یک جلسه خانوادگی باید بنشینید و صحبت کنید که بدین شکل دیگر نمی توانید ادامه دهید و باید هر کسی در خانه مسئولیتی را به عهده بگیرد و از او بخواهید که که انتخاب نماید کدام کار را می‌تواند انجام دهد. این مسئولیت ها باید نفع همگانی برای تمام اعضای خانواده داشته باشد نه صرفا مرتب کردن اتاقش
پس از آن تحت هیچ شرایطی نباید آن کار را دیگران انجام دهند ،به شدت باید قاطع باشید ولی هر بار که از پس مسئولیتی بر آمد باید او را تشویق نمایید و دیگر واژه‌ی بی مسئولیت را به او نسبت ندهید.
اینگونه نوجوانان را باید دلگرم کرد .
و همچنین به آنها و دنیاشان نزدیک شد وگرنه هیچ کاری رل با تحکم بزرگترها انجام نخواهند داد.
با سپاس