شلختگی و افسردگی شدید

سلام خسته نباشید

یک سال هست ازدواج کردم،23 سالمه

شلختگیم داره اذیتم میکنه،اعصابمو بهم می ریزه طوری که وسایلو موقع تمیز کردن بهم میزنم،بیشتر مواقع گریه میکنم از وضع خودم و خونه

الانم که دارم مینویسم همه جا بهم ریختست و کثیف هم باطن خونه هم ظاهر ،انگیزه نمیگیرم برای تمیز کردنش انگار حوصله ندارم،کسلم و خسته

اینم بگم قبلا افسردگی شدید داشتم الان خیلی بهترم و حالت های گذشته رو ندارم

ولی بعضی روزا انگار مثل قبل میشم

ممنون میشم کمکم کنین

اطلاعات تکمیلی

سن 23 جنسیت زن شغل محصل وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

با سلام و احترام.

دوست عزیزم:

نامنظم بودن محیط منزل میتونه بازتابی از ذهن نامنظم باشه و هنگامی که این بی نظمی در ذهن وجود دارد میتواند به بی نظمی بیرون از ذهن هم تبدیل شود. اولین توصیه اینکه با توجه به وجود زمینه افسردگی قبلی اگر هنوز با درمانگرتان در ارتباط هستید برای چکاپ به ایشان مراجعه کنید اگر نه بد نیست یک درمانگر ثابت داشته باشید تا گاهی به دنیای درونتان سر زده و آن را خانه تکانی کنید با بهتر شدن حال روانی ما رفتارهای بیرونی هم انگیزه بیشتری پیدا میکنند.از سوی دیگر ازدواج تغییر بزرگی در زندگی افراد است و معولا دو سال اول شما را با چالشهای زیادی روبرو میکند. در درجه اول به تغییراتی که زندگی تان از زمان مجردی تا متاهلی پیش آمده توجه کنید و لیستی از چیزهایی که باعث خوشحالی یا ناراحتی در زندگی فعلی شما میشوند تهیه کنید، در عین حال انتظاراتتان از خودتان را نیز متعادل کنید، شاید کارهای خانه مورد علاقه  شما نیست این را پذیرفته و خود را مجبور به پذیرفتن نقش خانم مرتب خانه نکنید. قرار نیست تعریف تمیزی منزل شما با تمیزی منزل مادرتان یکی باشد ، لازم نیست همه جا مثل آینه برق بزند اما با مرتب کردن تنها گوشه ای از خانه کم کم میبینید که حس بهتری دریافت میکنید و بعد این نظم به سایر نقاط منتقل میشود. در درجه اول از مرتب کردن تخت خوابتان شروع کنید ، ترجیحا خواب منظمی داشته باشید و صحبها کمی زودتر بیدار شوید و در دقایق اولیه بیرون آمدن از تخت رو تختی خود را مرتب کنید و به ندای ذهنتان درباره به بعد موکول کردن توجه نکنید.

برای کارهای بعدی منزل از کاری که بیشتر از همه خوشتان می آید شروع کنید. ترجیحا کارهایتان را همراه با پخش موزیک انرژی بخشی همراه کنید و برای آن زمان تعیین کنید. مثلا : تا ساعت 12 لباسهای شسته شده را در کمد بگذارم.

از همسر خود برای انجام دادن برخی کارها کمک بگیرید و به او بگویید که حس بهتری از مشارکتی انجام دادن کارها دارید، این کار را با چیزی که مورد علاقه ایشان باشد انجام دهید هر چند که کوچک باشد. مثل شستن میوه ، جمع کردن لباسها از روی مبل و بردن آن ها به داخل اتاق( حتی اگر روی تخت ولو شوند)،  دم کردن چای و ...

چیزهایی که با سلیقه خودتان است برای منزل بخرید و آن را جلوی چشم قرار دهید ، وجود یک چیز ساده اما کوچک که دوستش دارید به مرتب نگاه داشتن منزل کمک میکند

در صورت امکان مجدد با مشاور حضوری در تماس باشید و گزارشی از تغییرات خود بدهید. موفق باشید