نامزدم از ظاهرم ایراد میگیرد

با سلام و تشکر. پنج ماهه نامزد کردم نامزدم بیشتر وقت ها از ظاهرم ایراد میگیرد مثلا میگه موهات رو بزن حالم بهم خورد«درصورتی که موها کمی رشد کرده باشه من خودم اصلا نمیزارم بلند بشه» پوستت چروکه، جوش زدی، دندونت چرا این شکلیه، این خطه چیه رو بدنت، در ضمن ظاهرم از همسرم سره و اینو همه گفتن ،خودش سال به سال موهای بدنش رو اصلاح نمیکنه ولی من یکبارم بهش نگفتم میگم بزار خودش شعورش برسه باید بزنه، من دوستش دارم این رفتارش باعث شده ازش کم کم بدم ییاد، باورتون نمیشه دایم به خودم میرسم لباس های خوشگل میپوشم میرم لیزر خودم همیشه به فکرم ولی اون همش دنبال ایراده مگه خودش چیه اونقدر از من ایراد میگیره نمونش اینکه وقتی موهای پام رو میزنم میگه اون چیه منم بزنم میشه عین مال تو چه فرقی داره

اطلاعات تکمیلی

سن 26 شغل بیکار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیزم

دوران نامزدی در فرهنگ ما مدت زمانی قبل از عقد رسمی هست به منظور آشنایی بیشتر با روحیات و عادات طرف مقابل. ولی خیلی از افراد اینطور فکر می‌کنن که چون نامزد کرده‌ اند، موظف هستن حتما با اون فرد ازدواج کنن حتی اگر متوجه بشن در رابطه‌شون مشکلاتی وجود داره که نمی‌دونن چطور باید حلش کنن. به شما توصیه می‌کنم حتما به همراه نامزدتون برای مشاوره‌ پیش از ازدواج اقدام کنید تا بتونید تمام موارد مهم در زندگی مشترک رو با کمک مشاور بررسی کنید. بدونید در زندگی‌تون با چه مسائلی روبه‌رو خواهید بود و چطور می‌تونید با اون مسائل کنار بیایید. اصلا می‌خواهید کنار بیایید یا نه. متاسفانه برخی عزیزان، مشاوره پیش از ازدواج رو اصلا جدی نمی‌گیرن و به نوعی اتلاف وقت و هزینه تلقی می‌کنن. در حالی که مراسم متداول رو با صرف وقت و انرژی و هزینه‌ی بسیار انجام میدن غافل از اینکه اگر ما نتونیم رابطه‌ی خوب و سالم و شادی رو تجربه کنیم، از هیچ‌یک از اون مراسم و خریدها و ... احساس رضایت نخواهیم داشت.

شما اشاره کردید که یک بار هم نظرتون رو در مورد بهداشت نامزدتون به ایشون نگفتید و معتقدید خودشون باید بدونن. دوستشون دارید اما این ایرادگیری‌ها و رعایت نکردن‌ها باعث شده کم‌کم از ایشون بدتون بیاد.

این درست نیست که ما بگیم اگه طرف مقابل من رو دوست داره، خودش باید بدونه من چی میخوام. خودش باید شعورش برسه. خودش باید بلد باشه و ... اینطور فکر نکنید. نظر و درخواست‌تون رو خیلی محترمانه به ایشون بگید. شاید نامزدتون واقعا نمی‌دونن چیزی هست که برای شما خوشایند نیست و چیزی که می‌خواهید دقیقا چه کیفیتی داره.

و اگر لحن صحبت ایشون هم برای شما خوشایند نیست – مثلا: از فلان چیز حالم به هم خورد – به جای غصه خوردن و ناراحت شدن، باهاشون صحبت کنید. نگید مثلا "این چه طرز حرف زدنه؟ حالم به هم خورد یعنی چی؟". موقعیت رو تشریح کنید و بعد احساس و درخواست خودتون رو بگید. مثلا بگید من همیشه به ظاهرم اهمیت میدم. وقتی هر بار ازم ایراد می‌گیری و میگی حالت به هم می‌خوره، واقعا ناراحت میشم. ازت میخوام که... بعد در ادامه درخواست‌تون رو بگید مثلا اینکه به بهداشت خودشون بیشتر اهمیت بدن، موقع صحبت با شما از کلمات ملایم‌تری استفاده کنن و ...

و دقت کنید اگر جز این موارد ظاهری که در موردش صحبت کردیم، در رابطه‌ی عاطفی شما هم مساله‌ای وجود داره حتما برای بهبودش اقدام کنید.

با آرزوی آرامش و شادی روزافزون برای شما