خواهش میکنم منو راهنمایی کنید نجاتم بدین سلام، مشکل نداشتن اعتماد بنفس از کودکی داشتم دوران مدرسه و حالا ک ازدواج کردم همرامه، وخیلی اذیت میشم .قبلا در شهرستان کوچک زندگی میکردم بخاطر کار شوهرم اومدم تهران و اوضاعم بدترشد، من حتی انقد اعتماد بنفس ندارم ک جای مراجعه کنم برا کار یا میخام زنگ بزنم ک شرایط کار و بپرسم خجالت میکشم اگه یکی بهم حرفی بزنه ک بهم بر میخوره با اینکه جوابشو میتونم بدم اما نمیتونم نمیشه کلا از همه چیز عقب موندم تو صف مثلا نونوایی انقدر خجالت میکشم ک نمیتونم رو نوبتم نون بگیرن و یکی دیگه جا من میگیره کلا میترسم حرف بزنم میگم نکنه ک اشتباه بگم نکنه مسخرم کنن میترسم باردار بشم و این نقطه ضعفم و ب بچم مننقل کنم حتی نمیدونم چجوری درس خوندم رفتم دانشگاه میگم کار خدا بود تو دانشگاه مدرسه همیشه جواب سوالات معلم هارو میدونستم اما نمیتونستم جواب بدم و یکی دیگه جای من میگفت وخیلی چیزای دیگه... پیشاپیش از پاسختون ممنونم
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز قبل از اینکه در مورد راههای افزایش اعتماد بنفس صحبت کنیم میخوام در مورد دلایل نداشتن اعتماد بنفس بگم وقتی دلیل یک رفتار مشخص بشه بهترو راحت تر میشه درمانش کرد خودتون فکر میکنید دلیل نداشتن اعتماد بنفس در شما از چه چیزی نشات میگیره بیشترین ویژگیهای شخصیت ما از دوران کودکی شکل میگیره. بنابراین از جمله عوامل شکل دهنده شخصیت ما بایدها و نبایدها، تایید و یا عدم تایید رفتارهای ما، تنبیه ها و تشویق ها، تحسین و تمجید، تعریف و تحقیر،… می باشد که توسط اطزافیان از جمله خانواده و والدین بر ما اعمال میشه. به عبارتی این رفتار ریشه در گذشته شما داره یکی از دلایلی که باعث بروز این رفتار میشه حس سرزنشی هست که دارید مدام خودتون رو سرزنش میکنید وسرزنش کردن قاتل اعتماد بنفس هست تا حالا پیش نیومده کسی از شما بخاطر اشتباهش عذرخواهی کنه؟؟ شما هم مثل بقیه هستید اگر کار اشتباهی کردید نهایتش اینه که عذر خواهی میکنید اگز طرف مقابل قبول نکرد هم مشکل شما نیست چون شما وظیفه خودتون رو انجام دادید پس دست از سرزنش خودتون بردارید بنظر بنده شما باید بیشتر خودتون رو بشناسید شما شناختی از خود وقابلیتهاتون ندارید کمی به گذشته فکر کنید .شما توانستید در جامعه ای که افراد تلاش زیادی برای ورود به دانشگاه میکنند وبراشون بسیار ملاک هست درس بخونید در جامعه ای که دختران نمیتوانند انتخاب درستی برای آینده شان داشته باشند شما توانستید انتخاب کنید وازدواج کنید پس نگویید اعتماد بنفس ندارید .بگویید خودتان را باور ندارید انسانها به هرچه باور داشته باشند میرسند فرق نمیکنه این باور مثبت باشه یا منفی شما هم از این قاعده مستثنی نیستید شما باور دارید که اعتماد بنفس ندارید خب پس بهش رسیدید اگر می خواهید از اعتماد به نفس خوبی برخوردار باشید از باورهای محدود کننده، پیش داوریها، به تعویق انداختن کارها( از امروز به فردا موکول کرده) و ترس خودداری کنیدچون شما رو فلج میکنه شما هنوز در عادتهای نامناسب گذشته غرق هستید باید باورهای گذشتتون رو تغییر بدید به خود ارزش و احترام قائل باشید. محاسن و نقاط مثبت و قوت خود را مدام بخود یاداوری کنید. توانایی های خود را همواره ارج دهید ، خود را باور و قبول داشته باشید و مهمتر از همه این که خود را دوست داشته باشید و بخود عشق ورزید چرا که رمز موفقیت شما در اینها نهفته است. از شماتت و سرزنش کردن خود دست بردارید و با خود مهربانتر و عاشقانه تر رفتار کنید چرا که در غیر اینصورت باعث نابودی اعتماد به نفس خود خواهید شد.تا زمانی که خودتون رو دوست نداشته باشید نمیتونید انتظار داشته باشید دیگران باورتون کنند به خود همواره تلقین کنید که لیاقت و توانایی و شایستگی تغییر و غلبه بر مشکلات را دارید و بدینگونه زمینه تقدیر و ستایش و احترام خود را فراهم اورید تا اعتما دبه نفس شما بالا رود. از افکار مثبت و سازنده استفاده کنید تا بتوانید ارزوها و خواسته های خود را تحقق بخشید. شما باید استفاده از کلمه نه را یاد بگیرید باید به مواردی که مورد علاقه شما نیست جواب منفی بدید از صبح که بیدار می شوید تا شب هنگام که برای خواب آماده می شوید این جملات مثبت را تکرار کنید : من می توانم بهترین باشم ، هر شخصی دارای توانایی های مخصوص می باشد ، من توانایی های لازم برای انجام این کار را دارم . شاید این جملات به نظر شما خنده دار و کلیشه ای برسند اما در طولانی مدت اثر فوق العاده ی آن را درک خواهید کرد. اما قبل از اینکه این جملات را تکرار کنید باید احساسات منفی را از خودتان دور کنید و به تغییر اساسی در خود اعتقاد داشته باشید. دوست عزیز پیشنهاد میکنم سوالتون رو از حالت محرمانه برداشته وبه صورت عمومی مطرح کنید تا دیگران هم بتونند با مطالعه این مباحث مشکلاتشون رو رفع کنند موفق باشید دشتی