2777
2789

بچه‌ها، دیروز داشتم از تعجب شاخ درمیاوردم

جاریمو دیدم، انقدر لاغر و خوشگل شده بود که اصلا نشناختمش؟!

گفتش با اپلیکیشن زیره لاغر شده ، همه چی می‌خوره ولی به اندازه ای که بهش میگه

منم سریع نصب کردم، تازه تخفیف هم داشتن شما هم همین سریع نصب کنید.

شب بخیر دوستان عزیز:
ممنونم نسیم جون .
تیستو جون خیلی ممنون از راهنمایی هات . راستش پیرو صحبت سما ، من از زمان باز شدن فایل ، دیگه سعی کردم برای خرید ظرف و ظروف د رفاز اکونومی حرکت کنم و بهمین خاطر وقتی برنامه مون قطعی شد رفتم و یه سری قابلمه استیل و یه سری آبکش فلزی و یه ست کتری قوری و یه ست چاقو خریدم که بیارم با خودم . سرویس پیرکس و چینی هم دارم که هنوز آکبنده . برای قاشق چنگال هم سرویس مهمونی ام رو میارم . بعد که رفتم اونجا از دیدن قیمت ها وارفتم . اتفاقا " ماریا منو بردIKEA و نشونم داد که چقدر همه چی هست !! مثلا"میگم قابلمه مسی توی تورنتو 26 دلار بود . و اینجا توی اصفهان 27000 تومان . یا مثلا " سرویس قابلمه استیل رو من گرفتم 250000 تومان از بازار شوش ، توی costco به قیمت 160 دلاریش هم بود !!! از لحاظ ادویه جات و مواد غذایی که همه چی توی تورنتو موجود بود . حتی نلیسا هوس سوهان کرد رفتیم یه بسته سوهان خریدیم 7 دلار .تازه نبود و طرف هم داشت حسابی بهم مینداخت که به یاری نلیسا دستش رو شد ولی برای رفع کوتی خوب بود .
خوشحالم همسرت زود کارپیداکرد . البته رابطه نقش مهمی در سرعت انجام کار داره ولی واقعا " بدون رابطه نمیشه کار گرفت ؟ ما هیچ کس و اشنایی به جز چند تا دوست نداریم که اگر کار ی بکنند واقعا " لطف کردند .خدا خودش کمک کنه. هر چند تو ی ایران هم وضعیتمون بهتر از این نبود . همسرم کلی اینطرف اونطرف شد تا به ثبات نسبی رسید . حالا باز باید شروع کرد ...اینقدر دوست دارم مجری برنامه تلویزیونی فارسی زبان از کانادا بشم !!! البته میدونم چنین شبکه ای وجود نداره ولی اینکار خیلی بیشتر از ساخت قطعات خودرو با روجیه ام جوره . اونروز داشتم به همکارام میکفتم همیشه عاشق نوشتن بودم و میبایست خبرنگاری ، نویسنده ای ، یه همچین چیزی میشدم . یکی از دوستانم ( از دوستان واقعی ام ) گفت اونوقت الان پریده بودی بالای درخت !!! و کلی خندیدیم !
نسیم جون ، فامیلی رو نداریم که co signer باشه . ولی سر همون گرونی دلار تقریبا " هر چی پول نفد داشتیم رو فرستادیم اونور توی حسابمون . بنظرت bank statement همونجا کافی نیست براشون ؟البته کلی هم با این کاهش دلار ، سر همین ارسال پول ، ضرر کردیم . ضمن اینکه توی این مدت داریم هزینه موبایلمون رو با credit card مون میدیم و نمیدونم برای credit check کافی هست یا نه ؟
راستی تی تی جون ، شما با کدوم پرواز اومدی که نفری یه چمدون بود ؟ پارسال با لوفت هانزا اومدیم نفری 2 چمدون 23 کیلو بود و امسال هم با ترکیش میخویایم بیایم ، همینجوره .
سلام دوستهای عزیز...
خوشحالم از آشناییتون.
ما هم به تازگی از طریق کارآفرینی اقدام کردیم برای کانادا.
من سی و یک و همسرم سی و پنج سالشون هست، تقریبا پنج ساله ازدواج کردیم و نی نی هم نداریم. میشه من را راهنمایی بفرمایید که در ایران بچه دار بشم و بعد بیام کانادا یا موضوع بچه دار شدن را بگذارم برای بعد از اینکه در آنجا مستقر شدم.؟
پیشاپیش ممنونم از کمکتون...
سپیده جون همونجوری که خودت گفتی ماشالله تورنتو همه چی هست و اگه بگردی قیمت مناسب هم پیدا میکنی. تنها چیزی که شاید اگه با خودت بیاری بد نباشه پلو پز پارس خزر هستش. چون اینجا پارس خزر خیلی گرونه و پلو پز های خارجی ارزون هستن ولی ته دیگ ندارن. من تا زمانی که مجرد بودم یه 20 دلاری از سوپر ستور خریده بودم خیلی راضی بودم ازش ولی زندگی متاهلی فرق میکنه دیگه. در مورد خونه هم نگران نباش جور میشه. تو تورنتو خونه زیاده برا همین بلاخره صاحب خونه ای پیدا میکنی که به شرایط شما بسازه. من خودم خیلی دوست ندارم کردیتم چک بشه چون هر دفعه که چک میکنن یه مقدار نمرش میاد پایین ما هم یه خونه پیش خرید کردیم که سال دیگه تهویلشه و میخوام بتونم بهترین وام ممکن رو بگیرم برا همین وقتی شوهرم رفت ونکوور گفتم اصلآ زیر بار نرو که برا خونه کردیت رو چک کنن اون هم اولین جایی رو که پسندیده بود به صاحب خونه گفته بودم من از محل کار خودم و زنم بهت نامه میدم ولی نمیخایم کردیت چک بشیم اون هم قبول کرد تازه تو ونکور خونه خیلی سخت تر از تورنتو پیدا میشه. شما هم که اگه کردیت کارت دارین و دارین پول موبایل میدین خودش براتون کردیت ایجاد کرده نباید مشکلی باشه. میگم که فوقش بهتون میگن اجاره دو سه ماه رو جلوتر بدین. در ضمن همه خط های اروپایی الان یه چند وقته یه چمدونه شدن. ترکیش و خط های امارات هنوز دو تایی هستن
m جون. اگه یه اسم بگی راحت تر میشه صدات کرد. تصمیم به بچه دار شدن خیلی سخته از یه جهت خوب خیلی خوبه که بچه محل تولدش اینجا باشه ولی از طرف دیگه یه وقت تا دو سه سال دیگه کارتون طول کشید واقعا میخاین اینقدر صبر کنین؟ ولی به هر حال بچه ای که تو سن پایین میاد اینجا خودش رو کانادایی میدونه خوشبختانه تو شهر های بزرگ کانادا این مساله که هرکی مال یه کشوره حل شدست. من خودم هیچوقت تو کانادا مشکل نداشتم ولی یکی دو بار تو مرز امریکا وقتی دیدن محل تولدم ایران هستش یه مقدار بهم گیر دادن که آخرین بار که ایران بودی کی بود و کی رو تو ایران داری و از اینجور سوال ها یه وقتهایی هم انگشت نگاریم میکنن ولی نه همیشه ولی خوب من هر سال میرم ایران بچه ای که اینجا از سن پایین بوده رو فکر نمیکنم حتی تو مرز امریکا هم بهش گیر بدن حالا دوستانی که بچه هاشون به دنیا اومدن بهتر از من میتونن کمکت کنن.
تی تی جون ما نزدیک بود یه چند ماه پیش بیایم کلگری. شوهرم همزمان یه کار تو کلگری یه کار ونکور گرفته بود دیگه بعد از اینکه کلی تو سر و کلمون زدیم تصمیم گرفتیم بریم ونکوربیشتر چون من از سرما کلگری خیلی میترسیدم ولی واقعا گرونی ونکور کمر شکنه. حقوق ها هم خیلی پایینه حالا داریم فکر میکنیم کاش میرفتیم کلگری. هه هه این آدمیزاد هیچوقت راضی نمیشه
دوستان خوبم .
تی تی عزیز: چقدر احوالمون شبیه همه !!!!دختر من 4 سالش تموم شده ، ما هم فکر کردیم اینجا خونه مون رو بفروشیم ریال میایم با پرداخت یه مبلغ ناچیز قسطی خونه میخریم که با گرونی دلار همه اش دود شد و رفت هوا . ما تا 2010 تومان هم حواله کردیم !!!درک میکنم چی میگی . حس نصف شدن کل دارایی برای مایی که هر کدوم حدود 15 ساله اینجا داریم کار میکنیم وحشتناک بود . اینقدر ترسیدم که حتی دیگه دوست ندارم 100 تومان توی بانک اینجا نگهدارم . منهم اصلا " روحیه فروش وسایل رو ندارم و شوهرم هم بدتر از من . غصه ام گرفته چکار کنم .آخرش هم فکر کنم همه چیز رو بگذارم و بیام !!!من این رو نوشتم که سما از حالا شروع نکنه به چیزی نخریدن . چون منهم 7 سال نخریدم و دیگه وسایلم میبایست جایگزین میشد . چون همه اش قدیم شده . برای همین نو خریدم که دیدم برای تورنتو لازم نبود بخرم .منظورم اینه که سما جون خریدت رو بکن و موقع رفتن اکر نو بود با خودت میبری .
بچه ها راجع به یک چمدونه بودن پروازها مطمئنید ؟ آخه دوست من پارسال از ادمونتون اومد ( تابستون بود ) به من همین رو گفت و گفت چون پروازهای ورودی یه کانادا همه با air canada هستن ، اونجا فقط میشه یه چمدون آورد . پرواز مالوفت هانزا بود و زمانش 25 سپتامبر ، connection اش با ایرکانادا از طریق لوفت هانزابود . توی فرودگاه پرسیدم دو تا چمدون یا یکی و گفت دوتا ، چون مال لوفت هانزا دو تا است ! البته از همین فرودگاه امام باهامون اروپایی برخورد شد و بخاطر داشتن کالسکه بدون نوبت پذیرشمون کرد . برگشتن هم از تورنتو با همین پرواز برگشتم ( 25 نوامبر ) باز هم نفری 2 چمدون بود . چون شوشو بتنهایی 2 تا اورد ( اکتبر برگشت ) . من و نلیسا هم با هم با دو چمدون اومدیم . این رو میگم چون بابت 2 کیلو بار اضافه بار بی انصاف 100 دلار جریمه ام کرد . دید بچه و کالسکه و لب تاپ و کوله پشتی دارم ( که همه کیپ تا کیپ پر بود ) ولی از دو کیلو بارم صرفنظر نکرد . تازه بهم گفت برات 70 دلار میزنم و وقتی اومدم دیدم همون 100 دلار رو زده !!ولی ازم پرسید ساکی چیزی نداری که اضافه بارت رو بگذاری توش تحویل بدی .که خوب نداشتم .
بعد مگه کلگری tax اش کمتر نیست ؟چرا بنظر گرونتر میاد ؟
m عزیز، ببین کلا " اونجا هر چی سبک تر بری بهتره . بچه بخصوص تا 4 سال اول برای یه تازه وارد بهتره توی خونه باشه . چون هزینه زیادی برای نگهداری بچه ات باید بدی .البته بنظرم به ساپورت مالی که از اینجا میبری هم خیلی بستگی داره . اونجا یه زن و شوهر جان ایرانی رو دیدم که با ما رسیده بودن و توی همون دو ماه اول یه آپارتمان عالی تقاطع young ,sheppard گرفته بودن و ماشینشون هم camery بود و بچه اش رو توس مهد کودک مونتسوری ثبت نام کرده بود. یعنی از بدو ورود ماهی 4000 تا داشتن خرج میکردن . البته مشخص بود که پشتوانه مالی از ایران دارن . ولی مثلا " برای شرایط ما که پشتوانه مالی از ایران نداشتیم و کل داراییمون هم با این قیمت دلار نصف شد ، ماهی 700 دلار برای نگهداری فول تایم بچه ات که بخوای بری سرکار ، خیلی زیاده .کلا " اومجا اینجوری ان که بدلیل بالا بودن هزینه نگهداری بچه ها در مهد کودک و مدرسه ، دو سه تا بچه پشت سرهم میارن و چند سال توی خونه میمونن تا بچه ها بزرگ بشن و بعد دوباره بر میگردن سرکار .
من وقتی اقدام کردیم 30 سالم بود و شوشو 34 سال . میدونم که اگر تا بحال بچه دار نشده بودم دیگه اصلا " باید بی خیالش میشدم . من ایدوار بودم پروسه5 ساله زودتر تموم شه که شد 7 سال . آخرهای 33 سالگیم هم فکر بچه دارشدن عین خوره افتاد به جونم که نکنه سنم از 35 بگذره و نشه بچه دار بشم .بعد پشیمون بشم !!!
ولی خداییش با محدودیت های مالی ، با بچه کوچیک رفتن سخته . چون خیلی دست و پای آدم رو میبنده . برنامه و وضعیت خودت رو ببین و بسنج . اینجوری بهت بگم که توی تورنتو هرینه زندگی بدون بچه برای یه زندگی نرمال ، 2000 تا بود و با بچه 3500 تا 4000 دلار .بعد بجز بحث زمان بر بودن تحویل بچه به مهد کودک ها که حتی تا شش ماه هم ممکنه توی نوبت بمونی ، عملا " یه نیروی کار باید توی خونه بمونه . باز هم این بستگی به وضعیت خانواده داره . اونجا یه خانواده رو دیدم که دو تا دختر داشت و سه سال بود اونجا بود . بچه هاش حدود 6 و 10 سال بودن . ازمادرشون پرسیدم بچه ها رو چکار میکردین و گفت کارمون رو یکجوری جور کرده بودیم که همیشه یکیمون پیش بچه باشه . یکی از صبخ تا شب کار میکرد و اون یکی از شب تا صبح .که هزینه نگهداری بچه رو ندن ولی یقینا " خودشون خیلی تحت فشار بودن . یا مثلا " یه خانواده دیگه بودن ، پدر خونه ایام هفته کار میکرد و مادر خونه تعطیلات رو . ولی عملا " امکان تفریح نداشتن . تمام این سخنرانی رو کردم که بدونی با بچه دیرتر جا میفتی و بدون بچه زودتر و سریعتر .ولی ساپورت مالی خیلی مهمه .

سلام دوست جونیا خوبین؟

مرسی تیستو جان .امیدوارم همیشه موفق باشین :)

سپیده جون خوبی؟کارها خوب پیش می ره؟به سلامتی انشاالله که با خوشی برین عزیزم.
راست می گی اینجوری که داره پیش می ره اصلا معلوم نیست ما چند سال دیگه کانادا باشیم.باید هر چی می خوام بخرم.
آخه من شیما(خواهرم ) رو دیده بودم که وقتی رفت هیچی نبرد همه چیزش رو گذاشت خونه ی مامانمینا الانم که برگشته بعد از 5 سال معلوم نیست کدوم وسایل بدردش بخوره.البته شیماینا برنامشون رو هوا بود و قصد برگشت داشتن.اما اینی که می گی بهتره .منم دیگه هر چی دلم بخواد با خیال راحت می خرم :)
من " باران " هستم، امیدوارم من را دوست خودتون بدونید.
خیلی ممنون و متشکرم از همه شما که وقت گذاشتید و من را راهنمایی کردید.
همه نگرانی من در زمینه بچه دار شدن، از بالا رفتن سنم هست.
ضمنا ما برنامه داریم، بدلیل اینکه من Main هستم و عموم در کانادا زندگی میکنن، پس از ورود به آنجا، همسرم برگردن ایران و یکی دوسالی به کارشون (شغلشون) هست، ادامه بدن و بعد از مدتی بیان کانادا.
فکر میکنید این برنامه خوبی باشه.؟
باران جان این سوال دومت از اولی هم سخت تر بود. من و همسرم همینجا آشنا شدیم ولی اون به خاطر اینکه نیاز به سابقه کار داشت یه یک سال و نیمی اومد ایران واقعا خیلی سخت گذشت هیچوقت تو طول زندگیمون اینقدر دعوا نکرده بودیم و بیشترش به خاطر همین دوری بود که اعصاب جفتمون خورد بود. این دفعه هم که رفته ونکور خوب باز هم سخت میگذره ولی نه به اون سختی جور کردیم هر 5 تا 6 هفته همدیگرو ببینیم. خلاصه که اگه قراره دور باشین باید فکر سختیش رو هم بکنین ولی خوب چرا با هم وارد نمیشین کارت اقامتتون رو بگیرین بعد برگردین ایران هروقت شوهرت آمادگی داشت دوباره با هم بیاین کانادا
نسیم عزیزم، من میخوام بمونم که در کانادا کار پیدا کنم و چون همسرم در ایران درآمد نسبتا خوبی داره، میخوان برگردن، پانزده سال سابقه کاریشون تمام بشه و خودشون را بازخرید کنن.
ما مدتهای زیادی از هم دور بودیم، البته الان برای هر دومون تحمل دوری سخت تر از قبلا است. (توی این پنج سالی که ازدواج کردیم، تقریبا سه سال از هم دور بودیم)
گلم، تقریبا چقدر طول میکشه که کارت اقامتمون را بگیریم.؟