2777
2789
عنوان

بیش فعالی

1741 بازدید | 42 پست

سلام به همه مامان های گل

من دکتری مدیریت آموزشی ، مشاور و مربی آموزشی بچه ها با نیاز های آموزشی خاص( اوتیسم - بیش فعال و نقص توجه ) هستم . 

در صورت نیاز و کسب اطلاعات بیشتر می توانید با  ایمیل Hediehmohabbat@gmail.com با من در ارتباط باشید.

ترجیحا محدوده غرب و شمال تهران

سپاس

دکتر هدیه محبت  - مشاور و مربی تخصصی در حوزه آموزش و یادگیری کودکان                                   

یه چیزی بهت بگم؟ همین الان برای خودت و عزیزات انجام بده.

من توی همین نی نی سایت با دکتر گلشنی آشنا شدم یه کار خیلی خفن و کاملاً رایگانی دارن که حتماً بهت توصیه می کنم خودت و نزدیکانت برید آنلاین نوبت بگیرید و بدون هزینه انجامش بدید.

تنها جایی که با یه ویزیت آنلاین اختصاصی با متخصص تمام مشکلات بدنت از کمردرد تا قوزپشتی و کف پای صاف و... دقیق بررسی می شه و بهت راهکار می دن کل این مراحل هم بدون هزینه و رایگان.

لینک دریافت نوبت ویزیت آنلاین رایگان

سلام ببخشید چند نوع بیش فعالی داریم؟

سه نوع☺

آدمها را مهم نکنید.همانطور که زیرشان را خط میکشیدبه آنها نشان دهید که بلدید دورشان را هم خط بکشید.آدم ها که مهم شوند دیگر به چشمشان ریز میرسیدبه آنها یادآوری کنید که این خودِ شما بودید که آنها را واردِ عرصه کرده اید تا خودکارهای قرمزتان جوهر دارندشروع کنید خیلی ها را باید پر رنگ تر خط بزنید.(دوست عزیز من ممکنه نظرم باهات فرق کنه ولی دشمنت نیستم. بهم احترام بزاریم در کنار تفاوت عقاید. بهم عشق بدیم دنیا قشنگ تر میشه😘😘😘😘) 

اگه امکانش هس همینجا هم بهمون کمک کنین لطفا

تواین ماه خیرثواب بزرگی میکنی 

من بلوچم   زبانم بلوچی  لباسم بلوچی  فرهنگم بلوچی  وطنم ایران  مکران بلوچستاااان 😍افتخارم اهل سنتم😍

سلام 

تمام تلاشم جهت کمک به کوچولوهای عزیزمون ، فرشته های آسمونی و مامان های مهربون اونهاست . شرمنده که وقت زیادی ندارم اما سعی می کنم هر روز صبح اول به سوال های شما جواب بدم اگر اینجا نشد حتما به ایمیلم پیام بدین صبورانه در خدمت همه شما هستم . به زودی  یک کانال تخصصی به شما معرفی می کنم .

سپاس

اختلال کم توجهی- بیش فعالی یک کم­توانی و اختلال رفتاری – رشدی است و به این معناست که فرد مبتلا برای متمرکز کردن توجه خود دچار مشکل است. این دشواری در تمرکز می­تواند در شرایط گوناگون جلوه­های گوناگون داشته باشد. ADHD کوتاه شده­ی Attention Deficit Hyperactivity Disorder است که معنای آن “اختلال کم­توجهی – بیش فعالی” است. اما همه کسانی که “بیش فعالند” به این بیماری مبتلا نیستند.

اگر شما دچار اختلال کم­ توجهی – بیش فعالی هستید باید تلاش و کوشش بسیاری بخرج دهید که خود را متمرکز کنید و این باعث می­شود که بشدت خسته شوید. خلق و خو و مناعت طبع انسان نیز تحت تاثیر قرار می­گیرد.

اختلال کم توجهی-بیش فعالی شکل­های گوناگونی دارد. عادی­ترین نوع آن به شکل دشواری در تمرکز، دشواری در کنترل رفتارهای ناگهانی و بیش از حد فعال بودن جلوه­گر می­شود. نوع کمتر عادی آن اینست که فرد مبتلا دچار مشکل تمرکز پیدا کردن است اما حرکات پیش­بینی نشده انجام نمی­دهد. این شکل از اختلال، به کوتاهی ADD و یا گاهی AD(H)D خوانده می­شود. شکل سوم این اختلال تنها بیش فعالیتی یا فزون کُنشی و رفتارهایی است که انگیزه آنی دارند و بدون فکر قبلی انجام داده می‌شوند. این اختلال بیشتر در کودکان دیده می­شود و اغلب یا ازبین می­رود و یا بعدا تبدیل می­شود به شکل ترکیبی اختلال کم توجهی-بیش فعالی یا ADHD .

برای جستجوی یک کاردرمانگر  :

معمولا پزشک کودک شما لیستی از کاردرمانگران خوب در ناحیه شما را خواهد داشت. زمانی که شما در پروسه  انتخاب کاردرمانگر هستید، این سوالات را بپرسید:

• چه نوع آموزشی دارید؟
  • آیا مدرک و مجوز کار خود را در این استان دارید؟
  • آیا آموزش خاصی در کاردرمانی کودکان دیده اید یا فقط کاردرمانگر هستید؟
  • چه مقدار تجربه کار با کودکان مبتلا به ADHD دارید؟
  • چطور کودکم را  ارزیابی خواهید کرد؟
  • چه اهداف درمانی را توصیه می کنید؟
  • چه نوع درمانی برنامه شما ارائه خواهد کرد؟

کاردرمانگری که شما انتخاب می کنید باید روی نیازهای کودک شما تمرکز کند و به نگرانی های شما گوش دهد. مطمئن شوید که با درمانگر احساس راحتی دارید، قبل از اینکه پروسه ارزیابی را شروع کنید.

جلسه کاردرمانی

اولین کاری که درمانگر انجام می دهد، ارزیابی کودک است.

طی ارزیابی، درمانگر بررسی می کند که چطور ADHD بر کودک شما اثر می گذارد:

• کار مدرسه
  • زندگی اجتماعی
  • توانایی عملکرد در خانه

کاردرمانگر همینطور ارزیابی استانداردی انجام خواهد داد تا توانایی ها و ضعف های کودک شما را بررسی کند.

سپس کاردرمانگر استراتژی هایی برای پرداختن به این مسائل توصیه خواهد کرد.

طی جلسات درمانی، کاردرمانگران و کودک شما ممکن است:

• بازی هایی مثل گرفتن توپ یا زدن توپ برای بهبود هماهنگی انجام دهند.
  • فعالیت هایی برای برطرف کردن عصبانیت و تهاجم انجام دهند.
  • راه های جدیدی برای انجام تکالیف روزانه مثل مسواک زدن، لباس پوشیدن یا غذا خوردن یاد بگیرند.
  • تکنیک هایی برای بهبود تمرکز امتحان کنند.
  • مهارت های دست نویسی را تمرین کنند.
  • به سراغ مهارت های اجتماعی بروند.
  • روی مدیریت زمان کار کنند.
  • سیستم های سازمانی برای کلاس و خانه ایجاد کنند.

درمان حسی

کاردرمانگران ممکن است کودک شما را از نظر مسئله ای به نام اختلال پردازش حسی بررسی کنند.

کودکان مبتلا به ADHD گاهی مشکلاتی بیش از همتاهای خود برای پردازش تصاویر، صداها، بوها و محرک های دیگر دارند. اما بحث درباره این وجود دارد که آیا این اختلال واقعی است یا خیر.

آکادمی آمریکایی کودکان باور دارد که مشکلات پردازش حسی وجود دارد اما این را اختلال مجزایی نمی داند.

بیشتر افراد می توانند صدای سیفون توالت یا موتور برق را نادیده بگیرند. اما برای کودکان مبتلا به ADHD این صداها بمباران شدیدی برای حس ها به حساب می آیند.

بعضی کودکان مبتلا به ADHD از تحریک بیش از حد دوری می کنند. دیگران حتی بیشتر تحریک می جویند. آن ها کسانی هستند که می توانند مدام تاب بخورند و بچرخند.

برای کمک به کودکان ADHD که اختلالات پردازش حسی دارند، کاردرمانگر از تکنیکی به نام درمان یکپارچگی حسی استفاده می کند.

در این تکنیک درمانگر به سازمان دهی مجدد سیستم حسی کودک با استفاده از موارد زیر کمک می کند:

• فشار عمیق مثل ماساژ یا استفاده از جلیقه سنگین یا پتو
  • حرکات ریتمیک و تکراری مثل تاب، یا توپ ورزشی
  • بافت های مختلف برای بهبود  لمس کودک

کاردرمانی می تواند بخشی از درمان کلی برای ADHD باشد که شامل دارو و رفتار درمانی می باشد.  

تحقیق روی اختلال پردازش حسی هنوز بسیار جدید است. شواهدی وجود دارد که این تکنیک می تواند به بهبود رفتارهایی مثل تکانشگری و بیش فعالی کمک کند. اما بیشتر متخصصان معتقد هستند که کاردرمانی برای کمک در درمان ضعف در هماهنگی و سازماندهی که متداولا در کودکان مبتلا به ADHD مشاهده می شود، مناسب تر از همه است.

عزیزم من پسرم احساس میکنم بیش فعاله ولی همسرم توجه نمیکنه و حاضر نیست ببریمش دکتر اگه درمان نشه ممکنه تو بزرگسالی براش مشکلی پیش بیاد؟ خطرناکه یا نه؟مثلا سر سفره که میشینه مدام جیغ میکشه سروصدا میکنه همش تکون میخوره .موقع درس خوندن یا نوشتن بییت دقیقه که باهاش کار میکنی دیگه انجام نمیده میگم خستم احساس میکنم تمرکز نداره.انرژی خیلی زیادی داره مدام در حال فعالیته 

هر کی دوست داشت بگه براش آیه آلکرسی بخونم 

بازی درمانی برای کودکان بیش فعال

کودک پیش فعال، معمولا یک بازی یا یک فعالیت را تا آخر به سرانجام نمی رساند و در نیمه راه رها می کند اما به هر حال کودکان در سن مدرسه، برای یادگیری درس های خود و انجام تکالیف شان، نیازمند حدی از توجه و تمرکز هستند و اگر کودک نتواند توجه و تمرکز خود را کنترل کند، در یادگیری و انجام تکالیف خواندن، نوشتن و ریاضی دچار مشکل می شود.

بدترین تنبیه برای کودک بیش فعال، این است که از او بخواهید کاری انجام دهد که نیاز به توجه و تمرکز داشته باشد؛ مثلا به او بگویید بیا با هم این مسئله ریاضی را حل کنیم. در این حالت معمولا کودک حاضر است هر کار دیگری بکند، به غیر از تمرکز روی آن مسئله ریاضی. در موارد بسیار شدید باید ضمن بازی درمانی از دارو درمانی نیز استفاده کرد.

در پست های بعدی چند بازی برای شما مامان های گل می نویسم...

مامان های گل ، در ابتدا با چند بازی ساده شروع کنید :

یک لیوان آب سر خالی به کودک می دهیم و از او می خواهیم مسافت حدود یک متر را با این لیوان برود و برگردد و مواظب باشد که آب از لیوان نریزد. این بازی تمرکز و برقراری، حفظ تعادل بین دست و پا و چشم کودک مان را قوی می کند و باعث می شود که نوشتن از روی کتاب برای کودک آسان شود. بعد از چند روز، به یک مرحله سخت تر می رویم و از کودک می خواهیم که با همان لیوان آب از سه یا چهار پله بالا و پایین برود.

برای افزایش تمرکز در خوب گوش دادن و نوشتن دیکته، در کودکانی که این اختلال را دارند، می توانیم از یک بازی استفاده کنیم؛ به این ترتیب که یک برگه کاغذ جلوی دهان مان می گیریم و کلمه ای را به آرامی می گوییم و از کودک بخواهیم آن کلمه را به ما بگوید. دلیل کاغذ گرفتن جلوی دهان، جلوگیری از لب خوانی کودک است. اگر لب خوانی کند، دیگر توجه و دقتی به خوب گوش دادن نمی کند.

این بازی ها، برخلاف ظاهر ساده ای که دارند، برای بچه هایی که دچار بیش فعال، نقص توجه اند، خیلی سخت هستند، چرا که این بازی ها تاثیر مستقیمی روی مغز بچه ها می گذارند و باعث ایجاد تمرکز و تقویت حافظه و دقت آن ها می شوند. معمولا بچه های خیلی زود از انجام این بازی ها خسته می شوند که این خستگی را می توانیم با شاد کردن محیط بازی و فشار نیاوردن به کودک کمتر کنیم. ممکن است کودک وقتی می خواهد برای اولین بار این بازی ها را انجام دهد، متوجه توضیحات شما نشود و حوصله اش برود و اشتیاقی به بازی پیدا نکند. در این شرایط بهتر است شما اول این بازی را انجام دهید تا برای کودک قابل فهم شود. می توانیم از فرزندان دیگر در خانه یا دوستان کودک یاری بگیریم و به صورت نوبتی این بازی ها را انجام دهیم.

با کودک خود به کوچه بروید و از او بخواهید، مسافتی را روی جدول کنار کوچه یا خیابان راه برود و دست های خود را باز نگه دارد، این بازی کمک زیادی به حفظ تعادل بدن و تمرکز او دارد.

از کودک می خواهیم، شمعی را که روشن کرده ایم فوت کند، بدون خاموش شدن شعله، یعنی فقط شعله شمع حرکت کند ولی خاموش نشود. این بازی هم ممکن است مثل بازی های دیگر برای بچه ها سخت باشد ولی کودک شما با تمرین و تشویق موفق به انجامش می شود.

یک توپ تخم مرغی را روی میزی به طول تقریبا یک متر بگذارید. خود شما در یک طرف میز و کودکتان سمت دیگر میز بنشینید و این توپ را با کمک فوت کردن به سمت مقابل هدایت کنید، طوری که توپ به جای دیگری نرود و اگر هم رفت، با کمک فوت آن را به مسیر درستش برگردانید

فعلا باید برم چون تا عصر چند تا از همین فرشته های دوست داشتنی منتظرم هستند

منتظر سوال ها ، نظرات ارزشمند شما هستم 

hediehmohabbat@gmail.com

عزیزم من پسرم احساس میکنم بیش فعاله ولی همسرم توجه نمیکنه و حاضر نیست ببریمش دکتر اگه درمان نشه ممکن ...

سلام عزیزم 

بله از شواهد پیداست کودک شما انرژی دچار ADHD هست که باید در ارزیابی دقیقتر توسط روانپزشک یا روانشناس درجه ی آن را شناسایی کنید. در ابتدا دارو درمانی توصیه نمیشه . بدلیل عوارضی که ممکنه برای کودک به همراه داشته باشه . مگر اینکه فعالیت کودک در حدی باشه که منجر به آسیب به خود یا دیگران بشه . فعلا بهترین راه هدایت کردن انرژی کودک در مسیر درست و هدفمند است از طریق باز های هدفمند  متمرکز بر  درگیر کردن تمام حس عمقی بچه .  هیچ کدام از رفتار ها  نباید بصورت هرز و بی هدف ادامه پیدا کند . چراکه عادت به شلختگی رفتاری حتی در بزرگسالی هم به سختی رفع می شود /