2777
2789
عنوان

بیش فعالی

| مشاهده متن کامل بحث + 1800 بازدید | 42 پست
میشه علائم رو بگید؟  تشخیص‌ از چه سنیه؟  من یه دختر 10 ماهه دارم خیلی بازیگوشه مدام درحا ...

• كودك غالباً با دست هايش بازی می كند و در جايش می لولد.
  • كودك معمولاً كلاس را ترك می كند.
  • غالباً می دود يا می پرد.
  • اغلب بازی يا فعاليت هايش پر سر و صداست.
  • به نظر می رسد كودك هميشه در حال حركت است.
  • زياد صحبت می كند.
  • از توجه به جزئيات ناتوان است.
  • اغلب قادر به پيگيری دستورات يا اتمام كارها نيست.
  • قطع پی‌درپی گفت‌وگو و مکالمه بزرگ‌ترها
  • پاسخ دادن به سؤال، پیش از آنکه جمله‌ی سؤال‌کننده به پایان برسد.
  • بی‌صبری و بی‌تحملی شدید طوری که هر آنچه طلب کرد، باید در همان لحظه آن را دریافت کند.
  • مدام در حال حرکت و جنب‌و‌جوش بودن
  • بی‌صبری و نداشتن تحمل برای ایستادن در صف و رعایت نوبت
  • عصبی و حساس بودن و مرتب پایین و بالا پریدن
  • هل دادن بقیه‌ی کودکان
  • برهم زدن بازی بقیه‌
  • انجام تکلیف‌های مدرسه بدون توجه و دقت
  • «قاپیدن» وسایل و اسباب‌بازیهای کودکان دیگر
  • نداشتن مهارتهای لازم در برقراری ارتباط‌های اجتماعی با دیگران
  • گم‌کردن وسایل شخصی
  • از این شاخه به آن شاخه پریدن

برای كودكی با اختلال بيش فعالی ـ كم توجهی انجام برخی رفتارها ممكن است سخت تر باشد. حال بهتر است اين سوال ها را از خودتان بپرسيد:

• آيا زمانی كه از كودك تان می خواهيد كاری انجام دهد مشكلی در شنيدن دارد؟
  • آيا او نسبت به ديگر كودكان سريع تر هيجان زده می شود؟
  • آيا خانه شما در زمان غذا خوردن، به خواب رفتن، شستن دندان ها و ديگر كارها به ميدان جنگ بدل می شود؟
  • آيا معلم شما نسبت به رفتار كودك شما در مدرسه نگران است.
  • زود تمركزش را از دست می دهد و فراموش كار است؟

دکتر هدیه محبت  - مشاور و مربی تخصصی در حوزه آموزش و یادگیری کودکان                                   

دوستان عزیزم 

جهت مشاوره و کمک به همه مامان ها و کوچولوهای عزیزمون هر روز صبح پرسش و پاسخ در همین تاپیک انجام میشه . صبور باشید به همه سوالا ها جواب داده میشه

در صورت تمایل ، این تاپیک رو به مادرهای دیگه هم معرفی کنید تا بتونیم کنار هم مسیر درست زندگی را برای فرشته های زمینی هموار کنیم. ببخشید که فعلا زمان کمی دارم اما سعی می کنم  تجربیات این چند ساله خودم را از کار کردن با این بچه ها در اختیارتان بگذارم.

با احترام

دکتر هدیه محبت

دخترا من از پف پلک بالا و  پف و گودی زیر چشمم واقعا کلافه شده بودم 😭 پیش دکتر کیوان رضایی عمل پلک بالا و پایین انجام دادم 😊

پلک پایینم بدون بخیه بیرونی بود و الان خیلی جوون‌تر و شاداب‌تر شدم 😍

جای بخیه پلک بالا هم اصلا تو چشم نیست.

هرکی میبینتم میگه چقدر سرحال و جوون شدی ❤️😍

اگر خواستین من دکترمو از اینجا پیدا کردم

خانم دکتر ممنونم از حسن توجهتون

من دخترم ده ماهشه بعضی از کاراش نگرانم میکنه

1-تو تختش که میخوابونم تا صبح چند بار میچرخه و سرش رو برعکس تختش میذاره خیلی وول میخوره

2-تو بغل نمیمونه مگر اینکه یه جای شلوغ باشه تو خونه همش دوست داره رو زمین باشه

3-وقتی چیزی رو که خطرناکه از دستش میگیرم شروع میکنه جیغ زدن و عصبی دستاشو تکون دادن و خودشو زدن

ولی با اسباب بازیاش بازی میکنه یا با وسیله های تو خونه.تلویزیون هم روشن باشه کاملا توجهش معطوف میشه به برنامه موزیک ویدئو هم که باشه اصلا از جاش تکون نمیخوره.

خانم دکتر ممنونم از حسن توجهتون من دخترم ده ماهشه بعضی از کاراش نگرانم میکنه 1-تو تختش که میخوابون ...

سلام عزیزم برای برچسب زدن به کودک خیلی زوده اما بهتره یک سری نکات رو مد نظر داشته باسد تا از الان اقدامات صحیح پیشگیرانه رو انجام بدید. در پاسخ به نگرانی های شما :

1- سعی کنید در طول روز به مقدار کافی فعالیت داشته باشه تا شب خواب راحت تری داشته باشه . اما این نوع تکون خوردن ها جای نگرانی نداره . مگر اینکه باعث بشه از تخت بیفته یا به خودش آسیب بزنه . در این صورت حتما با پزشک مشورت کنید. 

2- اینکه توی بغل نمیمونه  نشانه هایی از مشکلات حسی داره که از لمس شدن بیزاره. این هم از طریق تکنیک های ماساژ درمانی و فعالیت های حسی حرکتی قابل حل خواهد بود.

3- بخش سوم بیشتر معطوف به مشکلات رفتاری هست اگر کودک درخواستی داره که از نظر شما درست و بجا نیست  ، یا همون اول قبل از شروع رفتار هنجاری آن را بهش بدهید که البته این کار در باطن اشتباه هست  . یا از همان ابتدا محکم و قاطعانه "نه " بگویید. این قاطعیت به معنای دعوا کردن و داد زدن پدر مادر نیست .  بصورت کاملا عادی با میمیک صورت سرد و بدون حالت خشم و پرخاشگری جواب قاطعانه خود را در قبال درخواست او بگویید. اگر کوچتر هست با زبان بدن و اشاره  و اگر بزرگتر هست بیان . در ابتدا چیزی با آن مواجه می شوید جیغ زدن ، گریه  و... است و اگر در هر یک از این مراحل شما کوچکترین واکنشی در جهت قبول خواسته نشان دهید کار را برای درخواست های بعدی سختتر می کنید. کودک متوجه آستانه تحمل شما می شود در مرحله بعد یک قدم جلوتر می رود : پرت کردن ، هل دادن ، زدن  و... به همین ترتیب  مهار رفتار سختتر می شود. نیاز به تکرار  نه گفتن وجود ندارد  یک یا دوبار برای هر خواسته کافی است ....

امیدوارم تا اینجا منظورم را بدرستی بیان کرده باشم. در هر صورت برای اطلاعات بیشتر من در خدمت خواهم بود

سلام عزیزم برای برچسب زدن به کودک خیلی زوده اما بهتره یک سری نکات رو مد نظر داشته باسد تا از الان اق ...

ممنون از راهنماییتون

برای قسمت دوم حرفاتون باید بگم دقیقا درسته چون بعضی اوقات اصلا دوست نداره کسی ببوستش با دستش صورت طرف رو هل میده ولی بعضی وقتا وقتی میبوسیمش غش غش میخنده یا بیرون از خونه راحت تو بغل میمونه تو خونه ولی دوست داره رو زمین چهار دست و پا بره و راحت باشه

ممنون از راهنماییتون برای قسمت دوم حرفاتون باید بگم دقیقا درسته چون بعضی اوقات اصلا دوست نداره کسی ...

با چند جلسه ماساژ درمانی  به احتمال زیاد این مشکل برطف خواهد شد. نگران نباش عزیزم

چند نکته پیرامون ماساژ کودکان :

شاید ساده ترین  کاری که می توان با ماساژ انجام داد، تقویت حس لمس است. سیستم پردازش حس لمسی، سیستم غالب و فراگیر در تکامل رشد کودک است که بر سایر سیستمها تاثیر و نفوذ ویژه ای دارد. این روش در مورد کودکانی که زود (Preterm)  به دنیا آمده اند ، کودکان با اختلال نقص توجه همراه با  بیش فعالی (ADHD)  و همچنین کودکان با اختلال اوتیسمAutism  باید مورد استفاده قرار بگیرد.

طبق تجارب و تحقیقات انجام شده، ماساژ درمانی در حیطه تعدیل حس های لمس سطحی، عمقی، بویایی و چشایی، در کنار درمانهای کاردرمانی شناختی- حسی- حرکتی کودک، تاثیرات بسزایی در پیشرفت کودک دارد؛ چراکه انرژی و توجه بعد از انجام ماساژدرمانی معطوف به تمرینات و درمان های دیگر می شود.یکی دیگر از مشکلات کودکان مبتلا به طیف اتیسم و بیش فعال،  تمرکز است که بر پیشرفتشان در اجتماع تأثیر می گذارد. در مطالعه ای  مشاهده شد که کودکان به ماساژ با روغن معطر (aromatherapy massage) پاسخ می دهند. نتایج نشانگر افزایش تمرکز و رفتارهای مثبت دیگر در حین ماساژ بود.

چند نکته پیرامون ماساژ کودکان  :

1-‌ اتاق ماساژ كودك باید گرم باشد.

2-‌ زمانی را انتخاب كنید كه طفل آرام و سرحال است. هیچ‌وقت كودك گرسنه، خسته، زودرنج و بداخلاق را ماساژ ندهید. 

3-‌ حداقل نیم ساعت بعد از غذا، شیر خوردن یا حمام بهترین زمان ماساژ كودك است.

4-‌ در طول ماساژ با او حرف بزنید تا از این حركات لذت ببرد. 

5-‌ خود شما هم باید موقع ماساژ دادن سرحال و بانشاط باشید.

6-‌ توجه و تحمل اطفال كم است و زود خسته می‌شوند و 10 دقیقه ماساژ برای آنها كافی است.

7-‌ تمام وسایل ماساژ مانند حوله، روغن، پتو، زیرانداز تمیز، پارچه و دستمال تمیز را از قبل آماده كنید.

8-‌ برای ماساژ اطفال ناخن‌ها را كوتاه كرده و زیورآلات خود را خارج كنید.

9-‌ ماساژ را از جلوی بدن كودك شروع كنید تا با تلاقی نگاه‌تان احساس آرامش كند و موقع ماساژ با او حرف بزنید.

10-‌ اگر ناف كودك هنوز التیام نیافته است، به آن دست نزنید.

11-‌ برای جلوگیری از خطر سقوط، حوله‌ای را روی زمین بیندازید، نوزاد معمولاً در طول ماساژ، مثانه‌اش را تخلیه می‌كند.

12-‌ موقع ماساژ روی زمین نشسته، پاهای خود را به هم بچسبانید و دراز كنید، زیر زانو یك بالش بگذارید و نوزاد را روی ران‌های خود قرار دهید. یا یك لحاف كلفت روی زمین انداخته و آن را با حوله گرم و نرمی بپوشانید.

با تشکر

دکتر هدیه محبت

برای اینکار کجا باید مراجعه کنم؟

بعضی کلینیک ها انجام میدن البته باید مطمین باشید چون کار ماساژ کودک بسیار حساس است و  باید اصولی انجام شود. 

من خودم هم انجام میدهم  و البته همکارانی هم در این زمینه می شناسم . باز بستگی به این دارد که شما در کدام محدوده هستید تا بتونم بهتر راهنماییتون کنم

انواع ناسازگاری در کودکان :

• بیش فعالی/ کمبود توجه
  • لجبازی مقابله ای
  • اختلال سلوک

کمبود توجه :

6 مورد ازموارد زیر در طول 6 ماه در دو محیط:

• عدم توجه به جزئیات و اشتباه ناشی از بی دقتی
  • عدم تحمل و حوصله برای کار های نیاز مند دقت
  • به نظر می رسد گوش نمی دهند
  • ناتوانی در پیروی از دستورات و اتمام تکالیف
  • مشکل در برنامه ریزی و تنظیم تکالیف
  • پرهیز از امور مستلزم تلاش ذهنی
  • گم کردن وسایل
  • فراموشی در کار های روزانه
  • آشفتگی به سبب تحرک زیاد

بیش فعالی:

6 مورد ازموارد زیر در طول 6 ماه در دو محیط:

• تکان دادن دست و پا  و پیچ وتاب خوردن
  • مشکل در یک جا نشستن
  • تحرک در جایی که انتظار نیست 
  • مشکل در بازی ها و فعالیت های آرام
  • دائم در حال جنب و جوش(موتور)
  • حرف زدن بیش از حد
  • پاسخ قبل از اتمام سؤال
  • مشکل در رعایت نوبت
  • قطع کردن حرف دیگران  
  • اختلا ل لجبازی مقابله ای :
  • الگوی منفی خصمانه و لجبازانه 4مورد یابیشتر از نشانه های زیر در خلال 6 ماه:
  • 1- از کوره در می رود.
  • 2- با بزرگسالان جر و بحث می کند.
  • 3- از انجام دستورات و همراهی با بزرگسالان سر باز می زند.
  • 4- دیگران را برای اشتباهات خودش سرزنش می کند.
  • 5- با جسارت تمام به آزار و اذیت دیگران می پردازد.
  • 6- خیلی زودرنج است.
  • 7- عصبانی و خشن است.
  • 8- کینه توز و انتقام جو است.
  • اختلال در کارکرد اجتماعی،تحصیلی و شغلی
  • رفتارها صرفا در خلال بیماری ها رخ نداده باشد.
  • اختلال سلوک:
  • الگوی تکراری ومداوم که به موجب آن حقوق اساسی دیگران یا قوانین اجتماعی متناسب با سن شخص مورد تجاوز قرار می گیرد.
  • این الگو با 3 مورد از معیار های زیر در 12 ماه گذشته و  یکی از آنها حد اقل در 6 ماه گذشته مشخص می شود. 
  • قلدری،تهدید و آزار دیگران
  • دعوا و کتک کاری
  • استفاده از اسلحه و آسیب جدی
  • بی رحمی نسبت به مردم
  • بی رحمی نسبت به حیوانات
  • حمله و سرقت(کیف زنی، اخاذی و...)
  • وادار کردن دیگران به انجام اعمال جنسی
  • آتش سوزی و آسیب به اموال دیگران
  • نابود کردن وسایل دیگران
  • سرقت از خانه یا ماشین دیگران
  • دروغگویی  برای منافع شخصی و نقض مقررات
  • دزدی بدون در گیری با شخص
  • دیر آمدن به خانه (تا قبل از 13 سالگی)
  • افت چشمگیر در عملکرد اجتماعی،تحصیلی و شغلی 

#دکتر هدیه محبت

من تبریزم

سلام عزیز چند تا مراجع کننده تبریزی داشتم قبلا که برای خدمات کاردرمانی به این کلینیک ها مراجعه داشتند و تقریبا راضی بودند . امیدوارم بتونید مربی خوبی پیدا کنید. اما بهتره ماساژ کودک داخل منزل و محیط امن اتاقش صورت بگیره. اگر این امکان براتون فرهم بود بهتره در اولویت قرار بدید.

• مرکز جامع توانبخشی حکیم واقع در پاستور به آدرس خیابان پاستور جدید ـ تقاطع حاج جبار نائب ـ ساختمان پاستور ـ طبقه همکف ـ تلفن ثابت04135544151
  • کلینیک مرتضی توانبخش به آدرس چایکنار-بیلانکوه غربی-روبروی مجتمع مسکونی شمس-مرکز توانبخشی ترنم-04136557011
  • کلینیک میلاد احمدیانی به آدرس  خیابان پاستور جدید ـ تقاطع حاج جبار نائب ـ ساختمان پاستور ـ طبقه همکف تلفن ثابت04135544151