من که برای دماغشو دیدم برای قدشو دیدم برای چشمشو دیدم، بیشتراون تلقین و هی اینکه تو ذهنت تصور کنی و تکرارش کنی مهمه
ولی در کل نتیجه نگیرفتم راستش، روتین وارم میدیدم
راستش بستگی باز به این داره سابلی چیرو میخای؟
یا از کدوم سایت میخای بگیری؟
من که خودم نتیجه نگرفتم با اینکه به صوذت روتین انجام میدادم
هوش مصنوع
بsابلیمینگ (Subliminal) یا همان پیامهای پنهان، از نظر علمی موضوعی است که نظرات درباره آن متفاوت است.
**دیدگاه علمی:**
از نظر علم روانشناسی و علوم اعصاب، هیچ مدرک علمی معتبری وجود ندارد که ثابت کند گوش دادن به فایلهای صوتی سابلیمینال میتواند تغییرات فیزیکی در بدن ایجاد کند (مثل تغییر رنگ چشم، تغییر فرم بینی، افزایش قد و...). ضمیر ناخودآگاه قدرت زیادی دارد، اما نمیتواند دستورات فیزیکی غیرممکن را بدون عملِ فیزيولوژیک اجرا کند.
**تجربیات کاربران:**
با این حال، اگر در فضای مجازی (مثل یوتیوب، ردیت یا وبلاگها) بگردید، افراد زیادی را میبینید که ادعا میکنند از سابلیمینال **نتیجه گرفتهاند**. این نتایج معمولاً در زمینههای زیر گزارش میشوند:
۱. **اعتماد به نفس و انگیزه:** مثلاً سابلیمینالهای موفقیت، ثروت یا عزتنفس. در این موارد، چون فرد با گوش دادن به تأکیدات مثبت، طرز فکرش تغییر میکند، در زندگی واقعی هم تلاش بیشتری میکند و نتیجه میگیرد (که این اثرِ خودِ فرد و تلقین مثبت است، نه جادو).
۲. **آرامش ذهن و خواب:** فایلهایی که دارای فرکانسهای آرامشبخش یا صداهای طبیعت هستند، به کاهش استرس کمک میکنند.
**نکات مهم:**
* **اثر پلاسبو (دارونما):** وقتی شما به چیزی باور داشته باشید، مغز شما hormones و ترکیباتی ترشح میکند که حال شما را بهتر میکند و شاید باعث شود رفتارهایتان تغییر کند.
* **خطرات احتمالی:** برخی سابلیمینالها ممکن است حاوی پیامهای منفی یا ناشناخته باشند. همچنین دل بستن به این روش برای حل مشکلات بزرگ و غفلت از تلاش واقعی، ممکن است زمان شما را هدر دهد.
در نهایت، خیلیها گزارش کردهاند که در زمینههای ذهنی و انگیزشی از سابلیمینال نتیجه گرفتهاند، اما برای تغییرات جسمی و ظاهری، هیچ پشتوانه علمی ندارد.