خیلی هاتون بلدین ،برا کسایی میگم که مثل خودم هستن ،تازه یادگرفتم( برا کسایی که تخم مرغ هم زده شل دوست دارن ) .... تخم مرغ رو که تو ظرف روحی میشکنی ، به زرده کار نداشته باش ،اول باید بذاری سفیده سفت بشه کامل و حواست باشه ته نگیره و سفیده روهم بزن ،بعد ظرف رو میاری کنار از رو شعله ،زرده هاشو قاشق میزنی تا وا بره و با سفیده هم میزنی بعد یه سی ثانیه و یک دقیقه دوباره حرارت میدی و تمام خیلی خوب میشه
اگر میخواین تخم مرغ آب پزتون ،زرده ش عسلی بشه و سفت نشه ؛ باید از وقتی آب به جوش میاد زمان بگیری سر ۷ دقیقه ،تخم مرغ رو از آب خارج کنی
هر ته دیگی که میخوام بذارم ؛ سیب زمینی یا نون ...اول روغن رو داغ میکنم و دو طرف نون ها یا سیب زمینی ها رو سرخ میکنم کمی پفکی که شد برنج یا ماکارونی رو میریزم روش ( تو روغن یا زعفرون و یا یه ذره رب میزنم ،بستگی به غذام داره) شعله از همون اول ملایم باشه
پیاز رو برای خورشت خشک نمیکنم عسلی که شد بهش آردسوخاری میزنم یه کم
همیشه ادویه یا رب رو تو روغن حرارت میدم و خام نمیریزم
دو قاشق آرد رو تو کاسه با نصف لیوان آب قاطی میکنم ،زیر آش رو که خاموش کردم میریزم توش تا مواد دست به گردن بشن و کمتر ته نشین بشن
معمولا لعاب جو یا آب قلم یا سوپ ماهیچه یا سوپ مرغ رو فریز میکنم و تو غذاهای آبدار مثل خوشت و خوراک ها استفاده میکنم
غذاهایی که سبزی دارن سعی میکنم از سبزی خشک همون غذا یا از انواع سبزی خشک معطر چیزیکه مناسب باشه استفاده کنم مثلا سوپ جو جعفری گشنیز داره هم تازه میریزم هم خشک شده شو عالی میشه ... سبزی خشک طعم و بوش عالیه ... به آبگوشت و آش دوغ سبزی معطر ( نعنا ریحان مرزه ترخون ) میزنم و تو سبزی پلو علاوه بر سبزی تازه شوید خشک میریزم و ....
به مرباهام از آخر به مقدار کم :گلاب ،عرق بیدمشک ، وانیل ، هل و دارچین و زعفرون ، میزنم فوق العاده خوش عطر میشه و پر خاصیت وقتی میخوری مست میشی نشاط آور هم هستن
و همچنین یه کم آبلیمو (شکرک نزنه) شربت گلوکز ( برا براق شدن )میزنم .
نعنا و پونه رو کامل پودر و الک میکنم و روش یه نصف لیوان آب جوش میریزم میذارم حالت دم بیفته بعد با یه ذره موسیر میریزم تو دوغ عالی میشه و نعنا وپونه روی دوغ نمیمونه و پخش میشه .
تو فلاسک چایی یه نصف لیمو عمانی میندازم نمیذاره چایی سیاه بشه و رنگ چای حتی بعد هفت ساعت روشن میمونه .
اگه سالاد شیراز پیاز نداشته باشه تو آبغوره یا آبلیموش حتما چند قاشق ماست میزنم شبیه سس میشه ، همیشه تو سالاد شیرازی نعنا و پونه خشک میزنم .
تو ظرف چای خشک هل و چوب دارچین و زنجبیل تیکه ای خشک و غنچه گل محمدی و چندتا لیمو عمانی نصفه هست ... هربار چای رو با یکیش دم میکنم