2777
2789
عنوان

علم vs کارما

279 بازدید | 35 پست

علم روز چیزی به نام کارما رو قبول نداره.
حالا صرفا یه مثال از مسائل فرهنگی زدم.
حامی علم و تکنولوژی اید و علم راستگو تره؟
یا فرهنگ و جو اجتماعی؟

چقدر قشنگ میشد «من» از جملات مون حذف میشد.

بچه‌ها، دیروز داشتم از تعجب شاخ درمیاوردم

جاریمو دیدم، انقدر لاغر و خوشگل شده بود که اصلا نشناختمش؟!

گفتش با اپلیکیشن زیره لاغر شده ، همه چی می‌خوره ولی به اندازه ای که بهش میگه

منم سریع نصب کردم، تازه تخفیف هم داشتن شما هم همین سریع نصب کنید.

علم و تکنولوژی ولی فرهنگ و اجتماع رو هم نمیشه کلا نادیده گرفت

یکی و باید کنار گذاشت. اگه علم مخالف فرهنگ باشه و علم درست تر باشه پس فرهنگ باید غلط باشه. پس چرا بهش باور داریم؟ اگه هم فرهنگ درست باشه پس علم باید دروغگو باشه . پس چرا ریاضی و فیزیک و کوانتوم و اکتشافات سالهاست داره بشر و پیشرفت میده؟
اخر کدومش؟ (بنظر شما)

کارما رو قبول ندارم آخه قبول داشتنی هم نیست واضح هست که غلطه

چطور ردش میکنی و چرا؟ بنظرت چرا یه کسی بهش اعتقاد پیدا میکنه و چجوری؟
اون میگه من درست میگم شمام میگی من درست میگم. چه فاکتوری هست که بشه درستی و باهاش سنجید؟

چطور ردش میکنی و چرا؟ بنظرت چرا یه کسی بهش اعتقاد پیدا میکنه و چجوری؟اون میگه من درست میگم شمام میگی ...

فقط علم معتبره

دلیل اعتقاد افراد ب اینجور مسائل بخاطر سوگیری های شناختی و... هست

یکی و باید کنار گذاشت. اگه علم مخالف فرهنگ باشه و علم درست تر باشه پس فرهنگ باید غلط باشه. پس چرا به ...

صددرصد علم

ولی یوقتایی برای اینکه خودمون توی این اجتماع مریض راحت تر زندگی کنیم باید یه جاهایی همرنگ جماعت بشیم و از اجتماع پیروی کنیم

کارما آیین هندوها و بوداییها: یکی از موارد شرکی رایج شده در جامعه

در ابتدا آیات زیر را بخوانید:

🔴 سوره نساء، آیه 79 ⬅️ آنچه از خوبیها به تو مىرسد از جانب خداست؛ و آنچه از بدىها به تو مىرسد از خود توست.

🔴 سوره شوری، آیه 30 ⬅️ و آنچه از مصيبتها به شما میرسد به سبب دستاورد خود شماست، و (خدا) از بسيارى درمىگذرد.

🔴 سوره فاطر، آیه 45 ⬅️ و اگر خدا مردم را به (سزاى) آنچه انجام دادهاند مؤاخذه مىكرد، هيچ جنبندهاى را بر پشت زمين باقى نمىگذاشت؛ ولى تا مدتى معين مهلتشان مىدهد.

🔴 سوره نساء، آیه 78 ⬅️ هر كجا باشيد، مرگ شما را درمىيابد؛ هر چند در بُرجهاى استوار باشيد. و اگر (پيشامد) خوبى به آنها برسد، مىگويند: «اين از جانب خداست»؛ و اگر (پيشامد) بدی به آنها برسد، مىگويند: «اين از جانب توست.» بگو: «همه از جانب خداست.» (آخر) اين قوم را چه شده است كه نمىخواهند سخنى را (درست) دريابند؟

👈 خب شاید بگین اینکه خدا تو قرآن گفته «پیشامدهایی بدی که بهمون میرسه نتیجه اعمال خودمونه» که اینو کارما هم گفته! اولا اینکه خدا توی آیه 30 شوری گفته بسیاری از اعمال بد انسانها رو عفو میکنه و میبخشه در حالی که کارما میگه در هر صورت اعمالت در آینده روی تو اثر میذارن، چه تو این دنیا چه توی «زندگیهای بعدی»، دقت کردید؟ میگه «زندگیهای بعدی» یعنی یه فرد بارها و بارها توی همین دنیا میمیره و در یک بدن تازه و شخص تازه دوباره زنده میشه (چرخه تناسخ یعنی چرخه تولد و مرگ بینهایت) و همینجا یه تضاد کامل با قرآن و تورات و انجیل و سایر کتابهای پیامبران به وجود میاد. توی کتابهای پیامبران این اصل هستش که بعد از مرگ، قیامت هستش و زندگی ابدی در آخرت.

👈 یه چیز بسیار مهم دیگه در کارما آیین هندوها اینه که اگه کسی آگاهانه چرخه تناسخ یعنی چرخه تولد و مرگ بینهایت رو بشکنه وارد قلمرو «خدایان» میشه یعنی اونا به «خدایی یگانه» اعتقاد ندارن...

👈 و اینکه ما مسلمانان میگیم «همه چیز» از سوی «خدای یگانه» هستش، یعنی مثلاً اگه شخص x شخص y رو مورد ستم قرار بده، «خدا» ممکنه توی همین دنیا شخص x رو مجازات کنه ولی توی کارما هندوها و بوداییها، این «انرژی و ذرات کیهانی» هستن که شخص x رو مجازات میکنن.

👈 چیزای زیاد دیگهای هم در تفاوت کارما هندوها و بوداییها با اعتقاد ما مسلمانان هست که میتونید به زبان انگلیسی سرچ کنید.

👈 یه نکته خیلی مهمه دیگه در تفاوت کارما هندوها و بوداییها با اعتقاد ما مسلمانان اینه که اونا مجازات یک فرد رو به خاطر «اعمال غیر اخلاقی» میدونن که «طبیعت» از اون فرد میگیره ولی در اسلام مجازاتهای «خدا» در خیلی از موارد، جنبه اعتقادی داره (و البته مجازاتهای خدا به خاطر ظلم و ستم و فساد و فحشا و ... نیز هستش) احتمالا خودتون خیلی از آیات قرآن رو در این زمینه میدونین حالا به آیات 88 تا 95 سوره مریم هم توجه کنید که جنبه اعتقادی چقدر برای خدا مهمه:

🔴 سوره مریم، آیات 88 تا 95 ⬅️ و گفتند (خداى) رحمان فرزندى اختيار كرده است، واقعا چيز زشتى را (بر زبان) آورديد، چيزى نمانده است كه آسمانها از اين (سخن) از هم متلاشي گردد و زمين شكافته شود و كوهها به شدت فرو ريزند، از اينكه براى (خداى) رحمان فرزندى قايل شدند، (خداى) رحمان را سزاوار نيست كه فرزندى اختيار كند، هر كه در آسمانها و زمين است جز بنده‏وار به سوى (خداى) رحمان نمى‏آيد، و يقينا آنها را به حساب آورده و به دقت‏ شماره كرده است، و روز قيامت همه آنها تک و تنها به سوى او خواهند آمد.

مهمترین دلیل این همه سختی پی در پی برای ایرانمون، شرک (مثل قبر پرستی و توسل به کسانی که از این دنیا رفته اند و ...) هستش.

🔴 سوره انعام، آیات 40 تا 43 ⬅️ بگو: به نظر شما، اگر عذاب الله شما را دررسد یا رستاخیز شما را دریابد، اگر راست می گویید، کسی غیر از الله را صدا می زنید؟ (نه) بلکه تنها او را صدا می زنید پس اگر بخواهد آنچه را که او را به خاطرش صدا زده اید برطرف می سازد و آنچه را که شرک می ورزید فراموش می کنید. و به یقین، ما به سوی امت هایی که پیش از تو بودند (هشداردهنده هایی) فرستادیم و آنان را به سختی و ضرر دچار ساختیم باشد که به تضرع (به درگاه الله) در آیند. پس چرا هنگامی که سختی های ما به آنان رسید تضرع نکردند؟ لیکن دلهایشان قساوت پیدا کرد و شیطان آنچه را انجام می دادند برایشان آراسته کرد.

🔴 سوره کهف آیه 110 و سوره فصلت آیه 6 ⬅️ بگو من فقط بشری مثل (خود) شما هستم

🔴 سوره غافر آیه 55 ⬅️ و (ای پیامبر) برای «گناهت» آمرزش بخواه.

🔴 سوره اعراف آیه 194 ⬅️ (ای مشرکان) در حقیقت آنهایی را که به غیر از الله صدا می زنید بندگانی مثل (خود) شما هستند، پس آنها را صدا بزنید پس باید اجابتتان کنند اگر راست می گویید!

🔴 سوره فاطر آیات 13 و 14 ⬅️ و کسانی را که به غیر او صدا می زنید مالک پوست هسته خرمایی هم نیستند اگر آنها را صدا بزنید صدای شما را نمی شنوند و اگر هم می شنیدند اجابتتان نمی کردند و روز قیامت «شرک» شما را انکار می کنند، و هیچکس مانند (اللهِ آگاه و) خبیر تو را باخبر نمی سازد.

🔴 سوره بینه آیه 6 ⬅️ قطعاً کسانی که کافر شدند از اهل کتاب و مشرکین در آتش جهنم هستند و در آن جاودان خواهند بود و آنانند که بدترینِ مخلوقات هستند.

🔴 سوره غافر آیه 12⬅️ این (عذاب جهنم) به این دلیل برای شماست که وقتی الله به تنهایی صدا زده می شد کفر می ورزیدید و اگر به او شرک ورزیده میشد ایمان می آوردید. پس حکم و داوری از آنِ الله متعال و بزرگ است.

🔴 سوره یوسف آیه 106 ⬅️ و بیشترشان به الله ایمان نمی آورند مگر اینکه (در همان حال) مشرکند.

🔴 سوره یونس آیه 31 ⬅️ (به مشرکان) بگو کیست که از آسمان و زمین به شما روزی می دهد؟ یا کیست که بر گوش ها و چشم ها مالکیت دارد؟ و کیست که زنده را از مرده و مرده را از زنده بیرون می آورد؟ و کیست که امور را تدبیر می کند؟ خواهند گفت «الله». پس بگو آیا پروا نمی کنید؟!

🔴 سوره اسراء آیه 57 ⬅️ کسانی را که (مشرکان آنها را) صدا میزنند، (خودشان) به سوی پروردگارشان «وسیله» می جویند... و از عذاب او می ترسند...

🔴 سوره مائده آیه 109 ⬅️ روزی را که الله پیامبران را (در قیامت) گرد می آورد، پس (الله) میفرماید چه پاسخی به شما داده شد؟ می گویند: ما را دانشی نیست، قطعاً دانای غیب ها تویی تو.

🔴 سوره مائده آیه 117 ⬅️ [عیسی به الله می گوید:] تا وقتی در ميانشان بودم بر آنان گواه بودم؛ پس چون روح مرا گرفتی، تو خود بر آنان نگهبان بودى، و تو بر هر چيز گواهى.

🔴 سوره فاطر آیه 22 ⬅️ و (ای پیامبر) تو نمیتوانی (سخن خود را به) کسانی که در قبرها هستند بشنوانی.

🔴 سوره احقاف - آیه 5 ⬅️ و کیست گمراه تر از آن کس که به غیر الله کسی را صدا می زند که تا روز قیامت او را پاسخ نمی دهد و آنها از دعایشان بی خبرند؟

🔴 سوره نساء آیه 48 ⬅️ همانا الله اینکه به او شرک ورزیده شود را نمی آمرزد و غیر آن را برای هر کس که بخواهد می آمرزد و هر که به الله شرک بورزد قطعاً گناه عظیمی را افترا بسته است.

🔴 سوره زمر آیه 65 ⬅️ و قطعاً به تو و کسانی که پیش از تو بودند وحی شده است که اگر شرک بورزی عملت تباه می شود و از زیانکاران خواهی شد.

🔴 سوره فرقان آیات 68 و 69 ⬅️ (و بندگانِ الله آنهایی هستند که...) و زِنا نمی کنند، و هر که آن را انجام دهد سِزایش را خواهد دید. برای او در روز قیامت عذاب مضاعف می شود و «جاودانه» در آن خوار می ماند.

فقط علم معتبره دلیل اعتقاد افراد ب اینجور مسائل بخاطر سوگیری های شناختی و... هست

ی پست نوشتم نیومد ، دوباره مینویسم. همین انتقاد به علمم هست چون علم «تجربیه». بار ها خودشو نقض کرده. چنتا مثال میزنم.
فیزیک کلاسیک که جاشو به کوانتوم داد (تو اندازه های ریز) - فیزیک نیوتونی که جاشو به نظریه نسبیت انیشتین داد و زیر سوال رفت - نظریه های انیشتین که زیر سوال رفتن و فیزیک کپنهاگی جاشو گرفت . تو پزشکیم داریم. رادیوم یه زمانی بی خطر بود و ماده ارایشی و تزیینی بود و بعد گفتن رادیو اکتیوه و کشندس. و کلی مورد دیگه.

حالا چرا؟ چون علم بر پایه مشاهده و مشاهده گره.
با این وضع شما چطوری از علمی دفاع میکنی که نمیتونه راجب صحت چیزی حرف بزنه؟ درحالی که خودش خودشو نقض میکنه . پس هرچیزی شما از علم امروز میپذیری ، آیا ممکنه فردا زیر سوال بره توسط خود علم؟

بنظرم هردو در کنار هم جالبه. بعضی از چیزها رو واقعا نمیشه باعلم فعلا ثابت کرد درحالی که بیشترمون بهش معتقدیم.

لطفا اگر کسی مخالف نظر و عقیده ی من بود ریپلای نکنه حوصله ی بحث ندارم. باتشکر🙏🏻