2777
2789
عنوان

علم vs کارما

| مشاهده متن کامل بحث + 279 بازدید | 35 پست
چطور ردش میکنی و چرا؟ بنظرت چرا یه کسی بهش اعتقاد پیدا میکنه و چجوری؟اون میگه من درست میگم شمام میگی ...

ادمایی که به درجه عرفانی بالایی میرسن بلافاصله کار بدی که انجام بدن یا کار خوب بهشون برمیگرده و متوجه میشن طبق این گفته شده و من خودمم هزاربار تو عمرم و حتی همین الان هم میبینم

بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

زنده باد علم و دانش. علم و فرهنگ مخالف همدیگه نیستن اتفاقا فکر میکنم همسو هستن با هم دیگه و تاثیر م ...

مثلا فرهنگ به روح ، خدا ، کارما ، شانس ، حتی عشق و احساسات اعتقاد داره.
علم همرو رد میکنه. و راجب احساساتم نظرات عصب شناسی میگن احساسات ی مشت واکنش عصبی مغزه و هیچ چیز خاصی به نام اگاهی نیست . اگاهی یه توهمه.
البته اینو نباید میگفتم ولی مستقیم پریدم پله اخر😄

چقدر قشنگ میشد «من» از جملات مون حذف میشد.

کارما آیین هندوها و بودایی ها: یکی از موارد شرکی رایج شده در جامعه

در ابتدا آیات زیر را بخوانید:

🔴 سوره نساء، آیه 79 ⬅️ آنچه از خوبی ها به تو مى رسد از جانب خداست؛ و آنچه از بدى ها به تو مى رسد از خود توست.

🔴 سوره شوری، آیه 30 ⬅️ و آنچه از مصيبت ها به شما می رسد به سبب دستاورد خود شماست، و (خدا) از بسيارى درمى گذرد.

🔴 سوره فاطر، آیه 45 ⬅️ و اگر خدا مردم را به (سزاى) آنچه انجام داده اند مؤاخذه مى كرد، هيچ جنبنده اى را بر پشت زمين باقى نمى گذاشت؛ ولى تا مدتى معين مهلتشان مى دهد.

🔴 سوره نساء، آیه 78 ⬅️ هر كجا باشيد، مرگ شما را درمى يابد؛ هر چند در بُرج هاى استوار باشيد. و اگر (پيشامد) خوبى به آنها برسد، مى گويند: «اين از جانب خداست»؛ و اگر (پيشامد) بدی به آنها برسد، مى گويند: «اين از جانب توست.» بگو: «همه از جانب خداست.» (آخر) اين قوم را چه شده است كه نمى خواهند سخنى را (درست) دريابند؟

👈 خب شاید بگین اینکه خدا تو قرآن گفته «پیشامدهایی بدی که بهمون میرسه نتیجه اعمال خودمونه» که اینو کارما هم گفته! اولا اینکه خدا توی آیه 30 شوری گفته بسیاری از اعمال بد انسان ها رو عفو میکنه و میبخشه در حالی که کارما میگه در هر صورت اعمالت در آینده روی تو اثر میذارن، چه تو این دنیا چه توی «زندگی های بعدی»، دقت کردید؟ میگه «زندگی های بعدی» یعنی یه فرد بارها و بارها توی همین دنیا می میره و در یک بدن تازه و شخص تازه دوباره زنده میشه (چرخه تناسخ یعنی چرخه تولد و مرگ بینهایت) و همینجا یه تضاد کامل با قرآن و تورات و انجیل و سایر کتاب های پیامبران به وجود میاد. توی کتابهای پیامبران این اصل هستش که بعد از مرگ، قیامت هستش و زندگی ابدی در آخرت.

👈 یه چیز بسیار مهم دیگه در کارما آیین هندوها اینه که اگه کسی آگاهانه چرخه تناسخ یعنی چرخه تولد و مرگ بینهایت رو بشکنه وارد قلمرو «خدایان» میشه یعنی اونا به «خدایی یگانه» اعتقاد ندارن...

👈 و اینکه ما مسلمانان میگیم «همه چیز» از سوی «خدای یگانه» هستش، یعنی مثلاً اگه شخص x شخص y رو مورد ستم قرار بده، «خدا» ممکنه توی همین دنیا شخص x رو مجازات کنه ولی توی کارما هندوها و بودایی ها، این «انرژی و ذرات کیهانی» هستن که شخص x رو مجازات میکنن.

👈 چیزای زیاد دیگه ای هم در تفاوت کارما هندوها و بودایی ها با اعتقاد ما مسلمانان هست که می تونید به زبان انگلیسی سرچ کنید.

👈 یه نکته خیلی مهمه دیگه در تفاوت کارما هندوها و بودایی ها با اعتقاد ما مسلمانان اینه که اونا مجازات یک فرد رو به خاطر «اعمال غیر اخلاقی» میدونن که «طبیعت» از اون فرد می گیره ولی در اسلام مجازات های «خدا» در خیلی از موارد، جنبه اعتقادی داره (و البته مجازات های خدا به خاطر ظلم و ستم و فساد و فحشا و ... نیز هستش) احتمالا خودتون خیلی از آیات قرآن رو در این زمینه می دونین حالا به آیات 88 تا 95 سوره مریم هم توجه کنید که جنبه اعتقادی چقدر برای خدا مهمه:

🔴 سوره مریم، آیات 88 تا 95 ⬅️ و گفتند (خداى) رحمان فرزندى اختيار كرده است، واقعا چيز زشتى را (بر زبان) آورديد، چيزى نمانده است كه آسمانها از اين (سخن) از هم متلاشی گردد و زمين شكافته شود و كوه ها به شدت فرو ريزند، از اينكه براى (خداى) رحمان فرزندى قايل شدند، (خداى) رحمان را سزاوار نيست كه فرزندى اختيار كند، هر كه در آسمانها و زمين است جز بنده ‏وار به سوى (خداى) رحمان نمى‏ آيد، و يقينا آنها را به حساب آورده و به دقت‏ شماره كرده است، و روز قيامت همه آنها تک و تنها به سوى او خواهند آمد.

بنظرم هردو در کنار هم جالبه. بعضی از چیزها رو واقعا نمیشه باعلم فعلا ثابت کرد درحالی که بیشترمون بهش ...

ریشه این اعتقاد از کجاست؟ ینی یه منبع دیگه ای وجود داره که صحت خیلی موارد و میسنجه که حتی علمم نتونسته اون موارد و تایید کنه؟

علم به خیلی چیزا نتونسته جواب بده چون فعلا کامل نیست

معتبر تر از علمم داریم؟ چیزی هست که بهش معتقدی و علم بهش معتقد نیست یا جوابی بهش نداده؟ ریشه این اعتقاد کجاست؟

کارما آیین هندوها و بودایی ها: یکی از موارد شرکی رایج شده در جامعه در ابتدا آیات زیر را بخوانید ...

داداش کوتاه بیا سرویس کردی. اگه میخوای بحث کنی درخواست بده . یه پیام طولانی و یه مشت متن نه منبعه برای اثبات چیزی نه مدرکه برای رد چیزی. بجا فرستادن پشت سر هم اینا دزخواست بده بحث کن

حیف اسمش یادم نیست

مهندس ناسا بود، از اینایی که خیلی همه زندگیشون علم و منطقه

انقدر چیزای غیر علمی رو قبول نداشت و خشک بود سر همین موضوع از زنش جدا شدن

بعد ها به دلیل یک اتفاقی دست خودش نبود(نمیخوام موضوع رو کامل باز کنم) همش داشت موجودات غیر ارگانیک میدید یجورایی زندگیش بهم ریخت و بشدت اذیت میشد

یوتیوب بود پیداش میکردم

ربطی نداشت ولی خواست بگم خیلی چیزارو نمیشه با علم ثابت کرد

بله خیلی چیزا علم معتبره ولی عرض کردم فعلا کامل نیست کارما رو نمیگم فقط

اون چیزا چین؟ مثلا چیه که شما بش معتقدی و حس میکنی درسته ولی علم هنوز نظر نداده؟
چه معیاری داری که مطمین بشی درسته؟
یه مثال هم میزنی بی زحمت.

بعنوان مثال بنده به کتاب قرآن معتقدم ، کتابی که کاملا معتبره و در اون داستان اصحاب کهف اومده ولی علم چون ناتوانه از اثباتش رد میکنه

شاید اگه پیشرفت میکرد میتونست واسش دلیل بیاره وهمسو بشه

هیچ  
حیف اسمش یادم نیست مهندس ناسا بود، از اینایی که خیلی همه زندگیشون علم و منطقه انقدر چیزای غیر علم ...

خب نکته خوبی گفتی.یسری چیزایی ک مردم تجربش کردن و تو تاریخم فراوون بوده و هست و علم چیزی نگفته . حالا چه معیاری برای درستی سنجی یه موضوع داریم؟ علم که رده چون کامل نیست . فرهنگ؟ حرف مردم؟ جامعه و حرف قدیمیا؟ شاید برخیش درست باشه مثل همین دیدن موجودات غیر ارگانیک ولی چه معیاریه که باهاش میشه تشخیص داد چه چیزی درسته و چی غلط؟ چون همون فرهنگ و باور عمومیم صددرصد صحیح نیست

ی پست نوشتم نیومد ، دوباره مینویسم. همین انتقاد به علمم هست چون علم «تجربیه». بار ها خودشو نقض کرده. ...

علم اگر ببینه جایی اشتباه کرده اشتباهش رو اصلاح میکنه و این یه ویژگی مثبت علمه.

علم روز ب روز کامل تر میشه. فیزیک کوانتوم برای ذرات ریز هست و در دنیای ما فیزیک کلاسیک کاربردی هست و جواب میده.

این همه پیشرفتی که بشر کرده ب وسیله علمه.

در حال حاضر بهترین و معتبر ترین ابزاری که در دست بشر هست علمه. اینکه کارما و ... چیز ها تغییر نمیکنن هم دلیل بر درستیشون نمیشه. اینکه چیز هایی رو نمیدونیم دلیل نمیشه ب این ها اعتقاد داشته باشیم برای پر کردن جای خالی اون ندونستن ها.

علم اگر ببینه جایی اشتباه کرده اشتباهش رو اصلاح میکنه و این یه ویژگی مثبت علمه. علم روز ب روز کام ...

خب نکته مهمی گفتی. «معیار درستی سنجی» چیزی نیست که خودشو کامل کنه یا امروز حرفی بزنه فردا نقضش کنه . معیار ، کاملا ثابته و تغییر نمیکنه. یا میتونه نسبت به چیزی یا شرایطی ثابت باشه اما ذاتا متغیر نیست.
اما علم ؛ علم معیار نیست ، علم صرفا یه تفسیر و تبیین نسبت به مشاهدات بیرونیه. دلایلم؟ خود شماهم گفتی یکیشو. اینکه قاطع و ثابت نیست و خودشو عوض میکنه(بهبود میده) و وقتی تغییر پذیر شد پس نمیتونه یه معیار حقیقت سنجی باشه! بلکه صرفا یه تفسیره. اینکه چقد تفسیر صحیح باشه بستگی به مشاهده کننده داره.

مثال تاریخی: قو ها سفیدند. ثابته تا زمانی که قوی غیر سفید مشاهده نشه . بعد از مشاهده قوی سیاه میگیم قو ها فقط سفید نیستند. ایا اون زمان که گزاره سفید بودن رو با قاطعیت میگفتیم ، قوی سیاه نبود؟ چرا بود . فقط ما ندیده بودیم. پس این علمی که وابسته به چشم و گوش من باشه نمیتونه معیاری باشه برای حقیقت ها و درستی سنجی یه موضوع . بلکه علم فقط یه تبیین و تفسیره.

اگه تا اینجا موافقید ، بگید اون چه معیاریه که دقیقه ، و میتونیم باهاش تشخیص بدیم چیزی مطلقا حقیقت داره یا نه؟ علم یه چیزی میگه . فرهنگ 100 تا چیز. البته علمم اختلاف نظر زیاد داره و تو علمم چیز قطعی نداریم! مثلا نظر روانشناس ها با نوروساینیس و با فیزیک و ریاضی و ... کاملا خیلی جاها در تضاد شدیدن. نوروساینس و یه ریاضی دان خیلی جاها مخالف همدیگه ان. پس علم فقط میتونه یه تفسیر و تبیین باشه. از کجا بدونیم بین این همه تفسیر کدوم درسته؟ چه معیاری داریم؟
اینکه علم تو دل خودش نظرات مخالف داره مصداقشو دارم . پستم طولانی میشه نمیگم.