2777
2789
عنوان

علم vs کارما

| مشاهده متن کامل بحث + 279 بازدید | 35 پست
خب نکته مهمی گفتی. «معیار درستی سنجی» چیزی نیست که خودشو کامل کنه یا امروز حرفی بزنه فردا نقضش کنه . ...

ببین مثلا علم میگه همه انسان ها میمیرند

ولی ما همه انسان ها رو ندیدیم چون از آینده خبر نداریم ک انسانا بقیشون چجورین؟ ولی تا زمانی ک علم چیزیو مشاهده نکرده فرض بر عدم وجود اون چیز یا عدم وجود رابطه علت معلولی هست.

فرض میکنیم اسب تک شاخ وجود نداره مگر زمانی ک سندو مدرکی ازش پیدا کنیم

فرض میکنیم نارنگی باعث سرطان نمیشه مگر اینکه خلافش ثابت شه.

نمیتونیم بدون مدرک ادعایی داشته باشیم.

نمیتونیم تا زمانی ک قوی مشکی ندیدیم بگیم وجود داره.

من نمیگم علم معیار صد در صد درستی هست ولی میگم بهترینش همینه، بهترین ابزار همینه.

معیاری نیست ک حقیقت مطلق رو باهاش بشه فهمید ولی میدونم علم معتبر تر از فرهنگ و باور های شخصی هست.

ببین برای خارج از تهران که ویزیت آنلاین رایگان دارند، ولی اگه تهرانی و می تونی هزینه کنی حتماً یه نوبت از مرکز تندرستی دکتر گلشنی بگیر تا تمام مشکلات بدنت یکبار کامل چکاب بشه.

من خودم هم پای پرانتزی داشتم هم گردن درد ، همسرم هم کف پای صاف و کمردرد شدید داشت جفتمون با ورزش تخصصی و آبدرمانی الان خیلی بهتریم.

این شمارش: ۰۲۱۲۴۵۰۱۰۰۰

اینم لینک دریافت نوبت ویزیت آنلاین رایگان

ببین مثلا علم میگه همه انسان ها میمیرند ولی ما همه انسان ها رو ندیدیم چون از آینده خبر نداریم ک ان ...

قشنگ بود. البته همون علمم ابزارهایی داره
اولیش حواس پنج گانه و دومیش استدلال و عقل و منطق.
علم تجربی ینی تقدم حواس بر منطق. ینی اول حس کنیم بعد استدلال بیاریم.
نقطه مقابلش فلسفه هست . فلسفه میگه من یک گام قبل از مشاهدات حرف میزنم یا تعاریف رو توضیح میدم . مثلا تو ریاضی میام توضیح میدم و بحث میکنم ک عدد چیه . یا جرم چیه؟
فیزیک میگه جرم دارای حجمه . فلسفه میگه این خصوصیتشه نه تعریف.
جمع بندی کنم.
فیزیک = اول حواس - دوم استدلال
فلسفه = اول استدلال و منطق - بعدا حواس یا کلا بدون حواس و فقط استدلال

آیا بنظر شما فلسفه هم میتونه معیار درستی سنجی باشه؟ آیا یه برهان فلسفی که شواهد قوی داشته باشه و نتیجه ای غیر علمی بگیره میتونه سند تلقی بشه؟

چقدر قشنگ میشد «من» از جملات مون حذف میشد.

درواقع فرهنگ اجتماعی یه توهمه اگه یکم فکر کنی

اول که برای اثبات اینکه فرهنگ توهمه نیاز به استدلال داریم . بحث من دقیقا همینه . اون معیاری که باهاش میتونیم تشخیص بدیم فرهنگ توهمه چیه؟
دوما نمیشه بی اساس برچسب توهم زد . چون اصن هدف برچسب نیست. هدف چرایی هاست.
اگر توهمه ؟ از کجا میفهمیم توهمه
چرا این توهم بوجود اومده و ...

چقدر قشنگ میشد «من» از جملات مون حذف میشد.