2777
2789

میدونستی هرچه عزتنفس پایینتر باشه، نگاه آدم به عشق میتونه اخلاقیتر به نظر بیاد؟ و بعضی وقتها چیزی که اسمش رو «بزرگواری» یا «بخشش» میذاریم، در واقع نوعی خودفریبی اخلاقیه.

یعنی ما خیلی وقتها فکر میکنیم چون زیاد تحمل میکنیم، چون بیشازحد فداکاری میکنیم و چون مدام میبخشیم، پس آدمهای اخلاقمداری هستیم؛ در حالی که در بسیاری از موارد، ریشهی این رفتارها نه اخلاقمداری، بلکه عزتنفس پایینه.

در روانشناسی به این پدیده «عقلانیسازی» یا «واکنش وارونه» میگن؛ یعنی ذهن برای اینکه درد احساس حقارت رو تحمل نکنه، روی ضعفها برچسبهای زیبا میزنه.

آدمی که عزتنفس پایینی داره، در عمق وجودش احساس میکنه از طرف مقابل کمتره؛ و برای اینکه این ترازوی نابرابر رو در ذهنش متعادل کنه، سعی میکنه از نظر اخلاقی در جایگاه بالاتری بایسته.

ادامه در کامنت

مثلاً توی ذهنش اینطوریه که شاید طرف مقابلم خواستنی تر، ب باارزش تر و جذابتره؛

اما من نجیب تر و پاک تر هستم.

این قداست، تنها داراییِ او در اون رابطه ست

پس مدام باید ثابت کنه که چقدر خوبه و چقدر میسازه، تا احساس ارزشمندی بکنه.

اما حقیقت چیه؟

اینکه خیلی وقتها ما داریم انحراف و بی احترامی رو با برچسب های اخلاقی توجیه میکنیم

نه به خاطر عشق، بلکه به خاطر ترس، حس کم ارزشی و عادت به تحقیر شدن.

در نهایت، منظور این نیست که آدمهایی که عزت نفس بالایی دارن بی اخلاق هستن

منظورش اینه که عزت نفس پایین، ناتوانی و ترس رو پشت اخلاقیات و فداکاری پنهان میکنه.

و وقتی عزت نفسِ تو پایین باشه،هیچوقت نمیتونی یک عشق برابر و لذتبخش رو تجربه کنی

عشقی که توش احترام و اخلاق، دوطرفه وجود داره.

ببین برای خارج از تهران که ویزیت آنلاین رایگان دارند، ولی اگه تهرانی و می تونی هزینه کنی حتماً یه نوبت از مرکز تندرستی دکتر گلشنی بگیر تا تمام مشکلات بدنت یکبار کامل چکاب بشه.

من خودم هم پای پرانتزی داشتم هم گردن درد ، همسرم هم کف پای صاف و کمردرد شدید داشت جفتمون با ورزش تخصصی و آبدرمانی الان خیلی بهتریم.

این شمارش: ۰۲۱۲۴۵۰۱۰۰۰

اینم لینک دریافت نوبت ویزیت آنلاین رایگان

دقیقا

یکبار اینجا یه خانومی رو دیدم که تو عنوانش نوشته بود من یه زن خیلی قوی هستم

هم حامله بود هم بارها شوهرش خیانت جنسی کرده بود

میگفت انقدر قوی هستم که بمونم تا شوهرم یه روز بفهمه من چقدر پاش موندم و اون هرزه ها بدردش نمیخورن! ینی کاملا مفهوم قوی بودنو برد زیر سوال

این کاربری قبلا ماله دوستم بود که دیگه دوستش فوت کرد و میخواست تعلیق کنه خودشو ولی من ازش خواستم بده بهم  

چقدر خوب گفتین

و این میشه که فرد مدام در حال اجتناب از رویارویی با واقعیته و از قرار گرفتن در موضع درخواست کننده واهمه داره

چون حق خودش نمی دونه

درخواست احترام، توضیح، توجه...

“یا صاحب الزمان ادرکني” میگی؟ عاقبتت به خیر ✨ محال است بارانی از محبت به کسی هدیه کنی و دستان خودت خیس نشود 🩷🌧️🌸🍃

دقیقا یکبار اینجا یه خانومی رو دیدم که تو عنوانش نوشته بود من یه زن خیلی قوی هستمهم حامله بود هم بار ...

بعضی آدما «تحمل» رو با «قدرت» قاطی میکنن.

فکر میکنن چون میمونن،چون درد میکشن، چون میبخشن،پس آدم قوی و اخلاقمداری هستن.

در حالی که خیلی وقتها این موندن از قدرت نمیاد بلکه از ترسِ تنها شدن، وابستگی عاطفی، عزتنفس پایین یا امیدِ عوض شدنِ طرف مقابل میاد.

در کل از نظر روانشناسی، وقتی کسی مدام تحقیر یا خیانت رو تحمل میکنه، ذهنش برای اینکه فرو نریزه، به این درد یه معنی قشنگ میده

مثلاً میگه من قوی ام یا من نجیب ام و...

اینجا در واقع درد داره عقلانیسازی میشه، نه اینکه واقعاً تبدیل به فضیلت شده باشه.

قدرت واقعی این نیست که تو هر شرایطی بمونی.

قدرت اینه که حد داشته باشی، بفهمی کِی احترام تموم شده و جرأت داشته باشی خودت رو از رابطهای که لهت میکنه، نجات بدی.

خیلی وقتها موندن طولانی توی خیانت و بیاحترامی، عشق نیست!ترکیبیه از ترس، عادت، وابستگی و این خیال که

(اگه من بیشتر بسوزم، اون درست میشه)!

در حالی که تجربه و تحقیقات نشون میده آدمها با تحملِ بیحد عوض نمیشن.

قوی بودن یعنی حفظ کرامت، نه قهرمان رنج بودن.

اخلاق یعنی احترام دوطرفه، نه فداکاری یکطرفه.

عزت نفس باعث میشه که آدم های خوب سمتت بیان؟

ببین عزیزم منظور این نیست که آدمهای ناسالم سمتت نمیان، اتفاقاً ممکنه بیان. ولی وقتی عزت نفس سالم داری، میتونی رفتارهای نادرست و آسیب زننده شون رو سریع بشناسی و ازشون فاصله بگیری. یعنی خودت و سلامت روان و جسمت برات ارزشمنده و اجازه نمیدی کسی وارد زندگیت بشه که بخواد بهت آسیب برسونه. در واقع عزت نفس مثل یه حفاظه

حتی اگه آدم ناسالم وارد شد، نقش و جایگاه واقعیای تو زندگیت نداره.

از طرف دیگه، آدمهای سالم معمولاً نمیتونن با کسی که عزت نفس پایینه رابطه درست و عمیق بسازن، چون انرژی و احترام متقابل لازمه. برعکس، آدمهای ناسالم بیشتر با کسی مثل خودشون رابطه برقرار میکنن. پس عزت نفس نه تنها آدمهای خوب رو جذب میکنه، بلکه از آسیب دیدن هم محافظت میکنه

چقدر خوب گفتینو این میشه که فرد مدام در حال اجتناب از رویارویی با واقعیته و از قرار گرفتن در موضع در ...

دقیقاً همینطوره. وقتی آدم خودش رو مستحق احترام و توجه نمیدونه، ناخودآگاه از مطالبه کردن فرار میکنه. ترجیح میده بسوزه و بسازه تا اینکه وارد گفتوگوی شفاف بشه، چون درخواست کردن براش مساویِ ترس از طرد یا تحقیره. در حالی که مطالبهی احترام و توضیح، ضعف نیست؛ نشونهی حد و مرز سالمه.

ببین عزیزم منظور این نیست که آدمهای ناسالم سمتت نمیان، اتفاقاً ممکنه بیان. ولی وقتی عزت نفس سالم دار ...

همون انرژی و ارتعاش هستش یجورایی درسته؟

هرکسی مث خودت جذب میکنی

لطفا اقایون و زیر 18سال توی تاپیک های من شرکت نکنن اقایون در خواست دوستی ندیدددد

همون انرژی و ارتعاش هستش یجورایی درسته؟ هرکسی مث خودت جذب میکنی

بله عزیزم درسته

و اگر هم آدم ناسالمی وارد زندگیتون شد شما به دلیل اون آگاهی و اون عزت نفسی که داری

اجاره نمیدی که اون فرد نقشی در زندگیت داشته باشه

مثلاً توی ذهنش اینطوریه که شاید طرف مقابلم خواستنی تر، ب باارزش تر و جذابتره؛اما من نجیب تر و پاک تر ...

دقیقا همینه. ولی چجوری میشه عزت نفس رو برد بالا

دقیقا ریشه توی ترس داره .برخلاف خیلی خانوم ها که پشتوانه مادی یا حمایت خانواده ندارن .بعضی هام مثل من دارن ولی میمونن تحمل میکنن که درست بشه شاید یک در صد باشه یک در هزار .

هربار که تحقیرم میکنه فحش میده لهم میکنه سکوت میکنم میشکنم از درون .دلم میخاد جوابشو بدم ولی فقط گریه میکنم و بعد که خودشو خالی کرد، اروم میشه خودش بعد میاد با بچه بازی و لوس حرف زدن لوس شدن از دلم در میاره. بعد هی رو هم تلمبار میشه این حس فداکاری که درست میشه بلاخره .ینی ذره ای نمیتونه باهام حرف بزنه اگه از موضوعی خوشش نیاد یا ناراحت بشه ، سریع بی حرمتی میکنه تحقیر میکنه کمترین کارش اینه دیگه. خشونت فیزیکی که بعد اینکه باهاش طی کردم اگه دوباره ببینم برا همیشه ترکت میکنم، فعلا از بین رفته خداروشکر

بعضی آدما «تحمل» رو با «قدرت» قاطی میکنن.فکر میکنن چون میمونن،چون درد میکشن، چون میبخشن،پس آدم قوی و ...

👏👏

این کاربری قبلا ماله دوستم بود که دیگه دوستش فوت کرد و میخواست تعلیق کنه خودشو ولی من ازش خواستم بده بهم  
دقیقا همینه. ولی چجوری میشه عزت نفس رو برد بالا دقیقا ریشه توی ترس داره .برخلاف خیلی خانوم ها که پشت ...

عزت نفس یعنی خودت و ارزشهات رو بشناسی و بدونی حق داری احترام ببینی و مراقب خودت باشی. برای بالا بردنش میتونی اول مرزگذاری کنی

یاد بگیر چه رفتارهایی رو تحمل میکنی و چه چیزهایی رو نه. وقتی کسی از مرزت عبور کرد، واکنش نشون بده یا فاصله بگیر. این خودش حس قدرت و احترام به خودت رو داره

دوم؛ خودمراقبتی

به جسم، ذهن و روانت اهمیت بده. ورزش، خواب کافی، تغذیه درست، یادگیری مهارتهای جدید، همه بهت حس ارزشمندی میده.

سومین کار ؛ شناختن باورهای اشتباه

ببین چه باورهات باعث میشه خودتو کمارزش ببینی، مثل «اگه کسی منو دوست نداشت، ارزش ندارم». بعد سعی کن این باورها رو اصلاح کنی.

چهارمین کار ؛تمرین نه گفتن و انتخاب سالم

یاد بگیر بدون ترس و گناه، نه بگی و تصمیمهای خودت رو بگیری. هر بار که این کار رو میکنی، عزت نفست قویتر میشه.

پنجم؛ محیط حمایتی

اطراف خودت آدمهایی رو نگه دار که احترام میذارن و تو رو تایید میکنن، نه کسانی که تحقیر میکنن یا وابستهات میکنن.

در اصل، عزت نفس یعنی بدونی ارزش داری و به خودت اجازه ندی کسی با تو بدرفتاری کنه، حتی اگه کسی وارد زندگیت شد. افرادی که سالم هستن، وقتی با عزت نفس بالات روبهرو میشن، نمیتونن تو رو کنترل یا تحقیر کنن، چون تو برای خودت ارزش قائلی.