2821
2789
سلام عاطفه مامانم قلیه ماهی رو دستورشو از یه خانمه جنوبی گرفته بود با وجود اینکه خیلی بهش رسید و ماهی رو کلی روش فرآیند انجام داد اما بازم تو خورش بوی ماهی احساس میشد. ما خودمون بچه شمال کشوریم (سردسیر ) از این غذا خیلی خوشمون نیومد. یه جورایی همون قورمه سبزیه خودمونه با گوشت ماهی

5 سال بود منتظر نی نی بودیم ولی خبری نبود🥺

پارسال محرم یه نی نی تو بغل مامانش دیدم که یه لباس سفید پوشیده بود با دوتا بال فرشته پشتش🥹

از مامانش آدرس فروشگاه رو پرسیدم و منم همون موقع یه لباس سقا به نیت بارداری خریدم☺️

باورت میشه امسال منم یه فرشته کوچولو دارم و میخوام ببرمش مراسم شیرخوارگان ؟😍

بیا بزن رو این لینک و لباس محرم نی نیمو ببین🥰

قورمه سبزی ؟؟...سبزی قلیه با قورمه خیلی فرق داره .مواد لازم گشنیز وکمی شنبلیله ....شنبلیله زیاد باعث تلخی میشه ....ماهی بدون استخوان (هامور یا سنگسر )...در صورت دلخواه کمی سیر ...تمر هندی کمی ....اق غ رب گوجه ...زردچوبه وفلفل قرمز ونمک به میزان لازم....طرز تهیه :پیاز وسبزی کاملا ریز شده را روی اجاق با شعله ملایم بمدت نیم ساعت هم بزن بدون روغن ...بعد روغن اضاف کن به مدت 20دقیقه خوب تفت بده ...درحال تفت کمی اب اضاف کن تا ته نگیره ...دو عدد لیمو عمانی ...ا ق غ رب گوجه .فلفل قرمز وزردچوبه رو هم اضاف کن ...بعضی ها ماهی رو کمی سرخ میکنن بعد در ظرف میچینند ...مقداری تمر هندی که آنرا در یک لیوان آب حل کردی واز صافی رد کردی رو هم اضاف کن ...بعد آب جوش تا جاییکه ماهیها را بپوشاند اضاف میکنی ...میزاری با شعله ملایم جا بیفته .خیلی خیلی خوشمزه میشه
این نیز بگذرد ...
سبزی ماهی ( گشنیز و جعفری و حلبه )
پیاز به مقدار لازم
اگر دوست دارن گوشت ماهی برزین یا سر ماهی بزارین
ادویه

پیازها را ریز کرده و سرخ کنید و بعد سبزی ماهی را به آن اضافه کرده و تفت دهید و بعد گوشت ماهی یا سر شو که کمی قبلا سرخ کردیم رو به مواد اضافه کرده

و بعد کمی رب گوجه و فلفل هندی و تمر هندی اضافه می کنیم در ظرف را گذاشته و میگذارم بپزد
من خودم خیلی قلیه ماهی درست میکنم خیلی هم خوب میشه
اول سبزی قلیه(سبزی های معطر) رو با پیاز و سیر فراوان سرخ میکنم.بدش یه مقدار آب میریزم تا سبزی پخته بشه.ماهی ها رو بعد از شستن سرخ میکنم.وقتی سبزی پخته شد ماهی ها رو میریزم داخلش.تمر هندی رو هم که توی یه کاسه آب خیسانده ام از صافی رد میکنم و آبش رو میریزم داخل بقیه مواد.مثل قرمه سبزی اجازه میدیم تا جا بیفته
صافی آب مرا یاد تو انداخت عزیز
تو دلت سبز لبت سرخ چراغت روشن چرخ روزیت همیشه چرخان
سلام بچه ها
من مادر شوهرم اینا جنوبین و یادم داده

مواد لازم:
ماهی پوست گرفته و پاک شده یک کیلو( شوریده، سنگسر، هامور)
سیر یک بوته
سبزی( گشنیز و شنبلیله) 300 گرم
تمرهندی یک بسته
پیاز یک عدد متوسط
زردچوبه و نمک به میزان لازم
پودر فلفل قرمز یک قاشق چایخوری
طرز تهیه
ماهی را به اندازه ی تکه های 44 سانتی متر خُرد کرده و می شوییم.
ماهی که برای قلیه ماهی استفاده می کنیم بایستی بدون استخوان باشد.
به همین دلیل ماهی های: شوریده- سنگسر- هامور و حلوا سیاه برای تهیه این غذا مناسب هستند.
سبزی این خورشت شامل شنبلیله و گشنیز، هر کدام یه میزان 150 گرم می باشد.
پیاز خرد شده را با 3 قاشق سوپخوری روغن، کمی تفت می دهیم.
سپس سیر و شنبلیله و گشنیز خرد شده، را با آن کمی تفت می دهیم.
ماهی را با کمی زردچوبه و نمک، به همراه سبزی ها تفت می دهیم.
بعد شیره تمرهندی را اضافه کرده و قلیه ماهی را با شعله ملایم به مدت 30 دقیقه می پزیم.
غذا آماده ی سرو است.
نکات تغذیه ای :
این خورشت، یک غذای محلی خوشمزه و برای نواحی خوزستان است. به علت دارا بودن سبزی و سیر، غذای خوش طعم و خوش رنگی است.
ترشی این غذا بوسیله تمرهندی تأمین می شود.
همچنین در تهیه این خورش به جای گوشت قرمز از ماهی استفاده شده است که نه تنها ضرری ندارد، بلکه دارای فواید بسیاری است.
کسانی که دارای چربی خون بالا و یا ناراحتی قلبی هستند، می توانند از این خورشت استفاده کنند ولی به شرط آنکه مواد با مقدار کمی روغن و برای مدت کوتاهی تفت داده شوند.
پیاز و سیر فراوان را جدا جدا سرخ کنید

سبزی ماهی (گشنیزو شنبلیله) شنبلیله خیلی کم باید باشه وگرنه تلخ میشه

با روغن خوب سرخ کنید هردفعه احساس کردید داره خشک میشه یکم روغن اضافه کنید و بذارید تا خوب خوب سرخ بشه

سیروپیاز و سبزی را مخلوط کنید و ادویه را اضافه کنید

تمرهندی را اب بزنید و از صافی رد کنید که هسته و اشغالهاش گرفته بشه

اب تمرهندی را با 2تالیوان اب و سبزی و کمی نمک بذارید بپزه

ماهی را 2 ساعت بعدش بندازید توی سبزی ها و بذارید 1ساعت بپزه

نباید مثل قورمه سبزی سفت باشه باید مثل ابگوشت شل باشه
2825
2823

جدیدترین تاپیک های 2 روز گذشته

قیافه بچه وقد

maix | 15 ساعت پیش
2791
2779