aghar sorkh koni to roghan aval behtare, to khoresh az ham va nemire ,ghiyafash behtare ,bad az en ke mahi sorkh shode ro ezafe karde lazim nist khaili khoresh bejoshe
بچه ها باورتون نمیشه! برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.
دستوری که پریسا جون دادن کامله فقط با اجازشون من یکی دوتا نکته اضافه کنم.
1.شیره تمبر هندی : تقریبا بیشتر مزه این غذا به خاطر تمبر هندیشه اگه این قسمت رو خوب در بیارید خیلی خوشمزه میشه و با قورمه هم خیلی فرق داره و بوی ماهی رو هم میگیره. ما معمولا ملس درست میکنیم شما به سلیقه خودتون میتونید تغییرش بدید اما من روش کلیش رو میگم: یه بسته تمبر هندی رو توی یه ظرف کوچیک بجوشونید، زیرش رو کم کنید و درش رو ببندبد و بزارید غلیظ شه بعد از صافی رد کنید در این مرحله باید یه ماده صاف قهوه ای به غلظت فرنی داشته باشید با چند قاشق شکر مخلوط کنید(بستگی به سسلیقتون داره و به نوع تمبر هندیتون) که اگه ملس دوست ندارید میتونید شکر نزنید و خورشت ترش داشته باشید.
2.بهتره ماهی ها رو جدا توی مخلوط آرد و ادویه جات بزنید و سرخ کنید و 10-15 دقیقه آخر به خورشت اضافه کنید اما اگه سر ماهی یا استخوان ماهی هم میخواهید بریزید که طعمش رو عالی میکنه این 2 مورد رو فقط بزارید نیم ساعت تو خورشت بپزه.
3. سبزی این خورشت به اندازه قورمه سرخ نمیشه یعنی نمیزاریم خیلی سیاه شه یا. 4. خیلی تو این غذا روغن نزنید چون ماهی های مورد استفادتون خودشون چربی دارن و غذا تون چرب میشه. 5.بهتره سیر رو رنده کنید.
اگه ماهی سرخ نشه تو خورشت زود وا میره و بوی بدی هم توش میزاره. هرچند خیلی ها رو دیدم که سرخ نمی کنن اما خودم سرخ شدش رو دوست دارم و شما هم به سلیقتون مربوطه آیه نازل نشده هر کی یه جور دوست داره.
و در قابلمه باید روغن بریزی بر خلاف قورمه سبزی که توی سبزی روغن کم می ریزیم و کم کم اضافه می کنیم قلیه جنوب اول روغن رو می گذاریم داغ بشه بعد مخلوطی که گفتم می ریزیم تو روغن داغ و خوب هم میزنیم در ضمن خوشمزگی قلیه ماهی به اینه که با ماهی جنوب پخته بشه
سبزی ها وقتی خوب پخته شد ماهی ها رو خام خام می چینیم توش و باز م یگذاریم بپزه البته وقتی مهمانهای شهرستانی داریم و چون می دونیم از بوی ماهی خوششان نمی اید قبلش به ماهی ها ارد میزنیم و در روغن سرخ می کنیم وقتی سرخ شد به سبزی ها اضافه می کنیم و بقیشو هم که بچه ها گفتن
من دوران دانشجویی خوابگاه بودم دوستام به من م یگفتن قلیه درست کن و چون اونجا ماهی نیود من با تن ماهی درست کردم که بد نشد شما هم اگه به ماهی جنوب دسترسی ندارید می تونید از تن استفاده کنید
اهان یادم رفت بچه ها نوشتن رب گوجه ولی ما از رب استفاده نمی کنیم واسه قلیه چون مزشو بد می کنه گوجه رنده م یکنیم و به مواد که تا حدودی پخته شدن اضافه م یکنیم و بعدش وقتی خوب بوی گوجه رفت اب تمر و یه ذره ارد که با اب تمر قاطی کردیم و اب می ریزیم و شعله گاز رو کم م یکنیم تا جا بیافته