سایر سرطان زا ها
گوشت های فراوری شده یعنی سوسیس کالباس همبرگر بیکن هات داگ سالامی پپرونی و هر فراوردهٔ دیگه ای که از بیرون میخریم دقت کنید که خیلی وقتها اینجور چیزها رو تو فست فود ها میخوریم crispy brown food که باعث تولید acrylamide میشن و این ماده رو توی ابی که موش های آزمایشگاهی میخوردن ریختن که سرطان گرفتن (https://www.webmd.com/cancer/know-common-carcinogens)
فراموش نکنید غذاهای فراوری شده هم سرطان زا هستند مثلا frozen meals که الان شایع شده تو فروشگاه ها و خیلی چیزای دیگه الان دگ نمیگن فراوری شده میگن فوق فراوری شده خخخ
چرا؟ چرا چیپس سرطانزاست؟ چرا نوشابه سرطانزاست؟ چون چربی نمک و مواد مضر بالایی دارن و ویتامین و مواد معدنی کمی دارند و با اجازتون طعم دهنده و رنگ مصنوعی و نگهدارنده و اسانس و امولسیفایر و خیلی افزودنی غیرطبیعی دارن اگه وقت شد از مضرات نیتریت و نیترات مینویسم
دنیای خوش آب و رنگ سرطان زا ها

خب این روزا همه میدونن مواد غذایی سالم چی هستن میوه و سبزی و آجیل و غلات کامل و حبوبات
ما دنبال چیزهای انرژی زا هستیم که ما رو برای مدت بیشتری سیر نگه داره برای همین راحت ترین گزینه رو انتخاب میکنیم و یه ساندویچ یا ابمیوه و کیک از سوپر میخریم
توی خونه هم همینیم بخاطر همین میخوایم با حرارت بالا و بمدت کمتری غذامون رو بپزیم این رو بخونید خیلی جالبه این یعنی روش سنتی پخت گوشت تو فرهنگ ایرانی که توی خورشت میریزیم و میزاریم با شعلهٔ کم گاهی تا ۶-۷ ساعت بپزه از هزار تا شیشلیک و استیک هم سالم تره اما الان زودپز هم حتما مضراتی داره ... .

پس این بر هیچ کس پوشیده نیست که تمام چیزایی که از مغازه میخریم ضرر داره تو یه مستند دیدم تو یه روستا مغازه نبود ولی چون ما نمیتونیم صفر تا صد رو خودمون انجام بدیم این یه کابوس وحشتناکه و برامون قابل تصور نیست
ما قبلا رب خودمون درست میکردیم امسال از یه خانم روستایی که تو خونه اش درست میکنه خریدیم اونجا بعضیا ازش کالباس و سبزی بسته بندی هم میخریدن حالا سوال اینه فکر میکنید کار اون خانم یا مغازه های به اصطلاح ارگانیک خیلی سالم هست ؟ نه! واقعیت اینه که خودتون رو بزارید به جای یک تولیدکننده شاید دو تا کوچه بالاتر از اون هم یکی دیگه داره رب میپزه و میفروشه خب؟ حالا فکر کنید مردم بگن رب اون ترش تر و قرمز تره اونها هم چون تولیدکننده هستن باید تو بازار رقابت کنن تا نظر من و شما رو جلب کنن فهمیدید؟
این یعنی فقط چیزای صنعتی سرطان زا نیست ؛ این یعنی هر چیزی که یه نفر دیگه درست کنه ممکنه ناسالم باشه ؛ معلوم نیست! یادمه چند سال پیش مامانم به یه خانومی سفارش لواشک داده بود و از اون خانم پرسید چطوری درست میکنن اون هم گفته بود جوهر لیمو میزنن (اسید سیتریک بطور طبیعی در آبلیمو هست اما اون منظورش پودری بود که قنادی ها میفروشن) معذرت میخوام وقتی من و شما انقدر به بدنمون اهمیت نمیدیم که چیزی که مطمئن نیستیم چیه میخریم نمیشه از اونها انتظار داشت که به فکر سلامتی ما باشن!
البته برای سرطان فقط محیط موثر نیست ژن هم هست اما محیط تاثیر بیشتری داره

که برنامهٔ غذایی ما بخشی از این عوامل بیرونی هست
توی این سایت برای جایگزین این مواد سرطان زا به غذا و میان وعده های تازه و خونگی اشاره کرد خب خودمون درست کنیم خیالمون راحت تره چرا خودمون درست نمیکنیم؟ چون زنان شاغل فرصتی ندارند برای این کارها ؛ مادر من که معلم بود و تازه کارش سبکتر بود غذای فریزری مثل عدس پلو فریزری به خوردمون نداد اما بازم منوی غذایی که من باهاش بزرگ شدم خیلی محدود بود چون وقت نمیکرد ؛ اما ما داخل این باتلاق گیر افتادیم !
عکس ها از سایت زیر
(https://www.medicalnewstoday.com/articles/cancer-causing-foods)