عدم مهارت نه گفتن

سلام.

وقت بخیر

من یک خانم۳۰ ساله هستم. ۳ ساله ازدواج کردم و یک دختر ۹ ماهه دارم.

از وقتی ازدواج کردم نمیتونم به هیچ کس نه بگم مخصوصا خانواده همسرم.

این مسئله منو خیلی اذیت میکنه همیشه مورد سرزنشم.

مثلا وقتی خواهرزداه همسرم که ۸ سالشه ازم میخواد که دخترمو بغل کنه نمیتونم بهش نه بگم.

بعدا خودخوری میکنم که چرا بهش نه نگفتم با قاطعیت.

یا وقتی خواهرشوهرم بهم یه لباسیو پیشنهاد میده نمیتونم بگم نه من از این خوشم نمیاد.یااین نظر تو ،نظرمن یه چیز دیگه است.

وقتی هم بهم حرفی میزنن حتی بچه کوچیک مثل همون خواهرزداه همسرم نمیتونم جوابشو بدم.

اعصابم خورد میشه....

وقتی هم به همسرم میگم فلان کس چنین چیزی گفت ،میگه تقصیر تو ، تو باید با قاطعیت جوابشو میدادی.

به نظرتون من چیکار کنم؟ چه راهکارهایی رو باید دنبال کنم؟

تشکر.

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۰ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام
وقت شما هم بخیر
اول از کارهای کوچیک شروع کن و برای هر مطلبی نظر شخصی داشته باش و نظرتو بگو مثلا وقتی در مورد مطلبی نظرتو می پرسند نگو هر چی شما بگید یا هر چی شما میخورید بلکه نظر خودتو بگو افرادی که تم اضطرابی دارند از سه سبک ارتباطی اشتباه استفاده می کنند
۱- منفعل هستند و به نیازهای خود توجه نمی کنند و در نتیجه رفتار خودشان دیگران به خود اجازه دخالت در اموراتشان را می دهند چون می بینند خودشان نظری ندارند.
۲- پرخاشگر هستند و فقط نیازهای خودشان را مورد توجه قرار می دهند و توجهی به نیازهای دیگران ندارند و با داد و بیداد حرف خود را به کرسی می نشانند.
۳- منفعل پرخاشگر هستند و ابتدا قبول می کنند و آنقدر تحمل می کنند ولی یکدفعه بصورت انفجاری خشم خود را نشان می دهند که تناسبی با مسئله بوجود آمده ندارد.
اما سبک ارتباطی درست سبک قاطع هست که هم نیازهای خودتان وهم نیازهای دیگران موردتوجه قرار می گیرد اما در نهایت این شما هستید که تصمیم می گیرید و قاطع هستید گاهی اوقات رفتار قاطعانه ممکن است پیامدهایی هم داشته باشد که فرد قاطع آن را می پذیرد ولی با این روش به سلامت روان خود کمک می کند.