سلام خسته نباشید

من وقتی بچه بودم مامانم دعوام کرد و قهر کردم رفتم تو اتاق در و قفل کردم که کلید شکست موندم تو اتاق چند ساعت طول کشید تا بیام بیرون به خاطرهمین الان از فضای بسته به شدت میترسم حتی از اتوبوس و آسانسور و...میخواستم بدونم درمان داره؟ باید چیکار کنم؟

اطلاعات تکمیلی

سن 19 جنسیت زن شغل دانشجو وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام همراه عزيز ✋🏻

ممنون از اينكه ما را انتخاب كرديد

معمولا هر كسی نوعی ترس را در طول زندگی خود تجربه ميكند؛ ترس از عمق، ترس از ارتفاع، ترس از تاريكی، ترس از فضاهای بسته و....

اما هنگامی اين ترس ها ماندگار ميشوند كه آنها را به حال خود بگذاريم. ترس از فضاهای بسته يک نوع اضطراب است كه فرد پريشان ميشود و فكر كردن را مختل ميكند .

فوبيا :ترسی است غير واقعی، شديد، و طولانی مدت از یک جسم، شخص، حيوان، يا موقعيت ...

ترس نوعی اضطراب است، شخصی كه فوبيا دارد يا سعی ميكند  از چيزی كه ترس ايجاد ميكند اجتناب كند يا آن اضطراب و پريشانی فراوان را تحمل كند .بعضی از فوبياها خاص و محدود هستند .

تنگنا هراسی به عنوان ترس شديد در هنگام حضور در فضای كوچک بدون جای فرار است .دوست عزيز همين كه برای مقابله با آنها فكر ميكنيد ،و علت را متوجه شديد اقدام خوبی است .ترس قلمرو زندگی ما را محدود ميكند تا ما در دايره كوچک زندگی خود محبوس شويم ،اگر ترس شما تداوم دارد ،افكار خود را از منفی بودن و غير واقعی به سمت افكار مثبت و واقع گرايانه (منحرف سازيد) به يک اقدام كنترل كننده بپردازيد .مثلا :شمارش معكوس از ١٠٠٠،كتاب خواندن ،بلند حرف زدن ،تنفس عميق و شمردن آنها ،افكار خودرا به سمت افكار خوشايند منحرف سازيد .

يک تمرين خوب اين است كه :چشمان خودرا ببينيد و تصور كنيد كه در يک جای سر بسته قرار داريد و سعی كنيد در اين حالت بمانيد .يا اين كه وقتی جاهاي سر بسته ميرويد ،به جای ميدان دادن به تپش قلب ،تند شدن سرعت تنفس ،حالت دلهره كه همگی طبيعی هستند ،با خود بگوييد "بله من ترسيده ام "اينها هم نشانه های ترس من است .حالا بايد صبر كنم تا به اين شرايط جديد عادت كنم .ممكن است خيلی سخت باشد ،ممكن است به من فشار بياريد اما همين كه من يک دقيقه تحمل كنم ميشود يک پيروزی ، يک شروع خوب. اين تمرين ها را شروع كنيد كه بسيار موثر است .

تمرينات تنفسی را تمرين كنيد كه درمان بسيار مهمی برای ترس از فضاهای بسته است. تنفس عميق ميتواند باعث ايجاد آرامش در بدن و ذهن ميشود .

مراقبه و مديتيشن بسيار موثر است ،باعث ميشود كه بر افكار خود متمركز شويد  و بر علت احساس ترس تان تمركز كنيد .

مراقبه و مديتيشن سطح هورمون های استرس را در بدن كاهش داده و در نتيجه واكنش های فوری به فضاهای بسته را كاهش ميدهد .

اين تمرين ها شروع كنيد و برای رسيدن به نتيجه بهتر حتما به يک روانشناس مراجعه كنيد .

                                  شاد و موفق باشيد 🙏🏻🌷