فوبیای مکان بسته در بارداری

  • سلام من در ماه ۹ بارداری هستم و متاسفانه فوبیای شدید مکان بسته دارم به طوری که از رفتن به پاساژ و تونل و اسانسور و هواپیما بسیار زیاد میترسم الان که برای زایمان باید به بیمارستان برم از مکان بسته بیمارستان وحشت دارم و از اینکه قراره عمل بی حسی باشه و من در طول زایمان بیدار باشم میترسم و نگرانم ایا ره حلی هست برای این مشکل؟ایا من میتوانم با مراجع به روانپزشک درمانی برای این فوبیا در روز عمل داشته باشم؟؟؟؟خواهش میکنم کمک کنید ممنون
پاسخ مشاور

روانشناس و مشاور

سلام
باید بگم که فوبیا نتیجه داشتن استرس است و به زبان دیگر ریشه فوبیا شما استرسی است که دارید از طرفی وجود این استرس در دوران بارداری با وجود این که دلایل مختلفی دارد اما بسیار بسیار شایع است. پس در قدم اول خوبه که بدونیم خیلی از خانمها این حالت رو تجربه می کنن و چیزی نیست که از بین نره اما ماندگاری استرس برای شما و فرزندتون مشکل ساز می شه که می تونید از راهکارهایی که عرض می کنم استفاده کنید:
یکی از راهکارهایی که می‌تواند استرس را از فرد دور کند ورزش‌های تنفسی است که از جمله این ورزش‌ها یوگاست. یوگا خیلی می‌تواند مؤثر باشد. یوگا به فرد در کاهش دلهره و استرس کمک زیادی می‌کند. یکی از راهکارهای دیگر برای این افراد مشورت با پزشک متخصص خودشان است. فرد با پزشک متخصص خود می‌تواند صحبت کند و از پزشک‌اش بخواهد تمام مراحل زایمان را مثلاً این‌که چند ساعت طول می‌کشد و.... را برایش توضیح دهد. دانستن تمام این موارد می‌تواند به فرد اطمینان دهد هیچ مشکلی برایش پیش نمی‌آید. بعد از آن هم می‌تواند با مشاور و روان‌شناس صحبت کند. گاهی مساله ترس از زایمان به حدی ذهن مادر را به خود درگیر می‌کند که زندگی روزانه او را مختل می‌کند. تمام ذهن فرد به این مساله معطوف است و هرلحظه به آن فکر می‌کند. در این حالت فرد حتماً باید به روان‌شناس مراجعه کند. ممکن است دارو تجویز شود یا تشخیص دیگری داده شود.توصیه می‌شود اگر ترس از زایمان در فرد خیلی حاد نیست، ورزش‌های تنفسی و یوگا را  انجام دهد. یوگا ترس را در فرد کم می‌کند و کنترل ذهن را بالا می‌برد. یوگا نه تنها برای مقابله از ترس مفید است بلکه در هر زمینه‌ای از نظر فکری کنترل ذهن را بالا می‌برد.
اگر با استفاده از این روشها تغییری نکردید حتما به یک مشاور و متخصص روانشناسی و یا روانپزشک مراجعه کنید...
شاد باشید