با سلام متاسفانه چندی پیش به دلیل مشکلاتی که با همسرم داشتم چند بار کودکم رو زدم و در همون دوران یکم هم عصبی و پرخاشگر شد ولی الان پرخاشگریش بهتر شده اما تا یکم ناراحت میشم میترسه و فکر میکنه میخوام بزنمش هی میگه مامان نزن و این ناراحتم میکنه و اینکه جلوی بقیه هم اگه کار خاصی بگن بهش هی میگه نه مامانم میزنتم و دعوام میکنه چی کار باید بکنم تا بهتر بشه در ضمن اینم بگم که خیلی وقته رفتارم رو باهاش کنترل میکنم و نمیزنمش ممنونم

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۲ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام
شخصیت کودک شما در این دوران در حال شکل گیریست ، بنابراین هر عاملی که در روند رشد کودک تداخل ایجاد کند می‌تواند سلامت روان او را به خطر بیندازد. جو متشنج درخانه ی شما و ارتباط نامناسب شما و همسرتان می‌تواند سلامت روان کودکتان را به مخاطره بیندازد. و باعث بروز رفتارهایی مانند جویدن ناخن، شب‌ادراری ، پرخاش یا ترس در کودک می‌شود. یعنی کودک با هر کدام از این مشکلات به نوعی در حال درخواست آرامش و امنیت بیشتر از سوی والدین خود است و به گونه‌ای اعتراض خود را به گوششان می‌رساند. وقتی که کودک را با خشونت روبه رو می کنیم یا کتک می زنیم، آنها حس امنیت را از دست داده و نسبت به دنیای اطراف بدبین و بدگمان می شوند. حس می کنند این دنیا به آنها آزار می رساند. زمانی که ما کودک را با خشونت آزار می دهیم، وی با شناخت محدودی که از دنیا دارد، خشونت را تهدید حیاتی خود می داند و دچار اضطراب شدید می شود.

تمام این توضیحات برای این بود که به شما بگویم عکس العمل کودک شما بعد از مسایل پیش آمده طبیعی است و باید به مرور، با دادن حس امنیت و آرامش این ترس از بین برود. به شما پیشنهاد میکنم خانه را برای کودک خود تبدیل به جای امنی کنید تا از قدرت والدینش در ایجاد امنیت و عدالت در خانه مطمئن شود. باید با کودکتان حرف بزنید و علاقه خود را به صورت کلامی و غیر کلامی به او ابراز کنید. صبور باشید زیرا مشکل به وجود آمده یک شبه درست نمیشود.
شاد و موفق باشید