عذاب وجدان در زمینه رفتار با فرزند

سلام من پسر یک ۲۲ ماهه دارم نسبت به پسرم خیلی عذاب وجدان دارم احساس میکنم مادر بدی بودم واسش . خیلی زندگی پر تنش و ناراحت کننده ای داشتم با همسرم و این موضوعات تاثیر منفی رو پسرم گذاشت . من بخاطر ناراحتی هام و استرس هام خیلی وقتها حوصله صحبت کردن با پسرم رو ندارم و خیلی وقتها حتی سرش داد میزنم و رفتارهایی میکنم که واقعا پسرم میترسه و میفته روی گریه خیلی ناراحت هستم از این موضوع . پسرم همچنان صحبت نمیکنه و فقط چند کلمه میگه . من خودم رو مسئول میدونم چون باهاش واقعا اونجوری که باید صحبت میکردم نکردم از طرفی هم سرگرمش میکردم با تلویزیون و سی دی های آموزشی زبان ... و درباره قطره آهن هم کلی تنبلی کردم . همه این ها در سرم داره آزارم میده که دو سال اول زندگی بچم رو تباه کردم در صورتی که مهمترین سال تولدش بود . جدیدا پسرم وقتی بهش کوچکترین ایراد میگرم از خراب کاری هاش ادرار میکنه در خودش . خیلی ناراحتم و نمیدونم چیکار کنم براش که مشکلاتش بیشتر نشه . همسرم هم هیچ طوری کمکم نمیکنه فوق العاده باهاش مشکل دارم . خیلی از خودم بدم میاد نمیخواستم مادر بدی باشم ولی هستم . حال روحی خودم اصلا خوب نیست. شوهرم از لج خیلی مسائل رفت و آمدم رو با همه حتی خانواده خودم قطع کرده . خیلی شوهرم فرد خود خواهی هست . این وسط فقط بچم داره آسیب میبینه . چیکار کنم پسرم آسیب نبینه . ناراحتشم .

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۴ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام به شما و وقتتون بخیر

مطالبتون رو خوندم و متوجه احساس نگرانیتون نسبت به فرزندتون شدم، همونطور که خودتون هم اشاره کردید؛سالهای اول رشد، سالهای مهم و تاثیرگذاری هستند و خوبه که شما به عنوان یک مادر به این مسئله آگاهی دارید و همین امر هم موجب نگرانیتون شده اما خبر خوب اینه که خیلی از کمبودها قابل جبران هستند و با تغییر رویه ای که داشتید میتونید شرایط رو به خوبی پیش ببرید، مسلمه که وقتی شما اضطراب و ناراحتی داشته باشید و مهارت مدیریت آنها رو نداشته باشید این احساسات رو به فرزندتون منتقل خواهید کرد و نتیجه اش این میشه که فرزند شما به ایراد گرفتن و نحوه برخورد شما واکنش نشان میدهد. فرزند شما تنها به محبت و توجه شما نیاز داره و در این صورت همه کمبودها به سرعت رفع خواهد شد. تلاش کنید که مسائل شخصی رو از ارتباط با فرزندتون تفکیک کنید،هر چند که گاهی پیش میاد که بی حوصله و بداخلاق هم باشید و این حالت برای همه مادرها پیش میاد پس خیلی خودتون رو سرزنش نکنید و احساس گناه نکنید چرا که کلی فرصت پیش رو دارید. پیشنهاد من به شما این است که در ابتدا متمرکز شوید بر حال شخصی خودتان و در خصوص روابطتتون با همسرتون بیشتر تلاش کنید و خوبه که از اختلافات و مسائلتون بیشتر توضیح دهید تا به یه راه کار مناسب برسیم. با تشکر