سلام خدمت مشاورین گرامی

امیدوارم در قسمت مناسب سوالمو مطرح کرده باشم

یه رژیم غذایی برای فشار خون در بارداری میخواستم مثلا چی بخورم چی نخورم چون خودم مشکل فشار خون و مشکل کلیوی دارم و یه سری چیزها رو رعایت میکنم مثلا غذاهایی کم چرب و کم نمک و... ولی از اون جایی که بارداری وضعیتمو بیشتر از قبل تحت تاثیر قرار میده خیلی نگرانم اگه برنامه غذایی خاصی مد نظرتون دارید ممنون میشم

پاسخ مشاور

متخصص تغذیه

سلام.
بهترین رژیم غذایی برای فشار خون کلی اعم از بارداری یا غیر بارداری الگویی جهانی به نام دش است. که در این نوع رژیم تاکید بر محدودیت منابع سدیم مانند نمک از یک سو و افزایش مصرف کلسیم مانند شیر و لبنیات کم چرب، منیزیوم مانند سبزیجات سبز برگ و پتاسیم مانند موز، آووکادو، پرتقال، کیوی، سیب زمینی و گوجه فرنگی است.
البته چون اشاره کردید مشکل کلیوی دارید ولی بیان نکردید این مشکل چیست کمی برای شما قضیه متفاوت است. در صورتیکه مشکل درجاتی از نارسایی کلیه باشد باید منابع پتاسیم را محدود نمایید ولی اگر مشکل سنگ کلیه یا دفع پروتیین یا عفونتهای کلیه باشد محدودیتی در این زمینه نخواهید داشت.
دکتر پیام فرح بخش