سونوگرافی داپلر

آیا انجام سونو گرافی داپلر در حاملگی برای جنین مضر است؟
پاسخ مشاور

در این روش امواج سونوگرافی با فرکانس پایینفرستاده می شوند. این امواج از پوست و بافت های بدن رد می شوند و سپس بر گشت دادهمی شوند و در این حین به امواج صوتی تبدیل می شوند که قابل شنیدن است و به همیندلیل است که مادر می تواند صدای ضربان قلب جنینش را بشنود.

برای اینکه انتقال این امواج بهتر صورت بگیردمعمولا روی شکم ژل مالیده می شود و سپس پروب دستگاه روی شکم قرار داده می شود. بااین روش نه تنها صدای قلب، بلکه صدای سایر اندامها را هم می توان شنید که مهمترینآن صدای گردش خون در جفت است.

 هنوزمطالعه ای ثابت نکرده است که این امواج برای سلامت جنین خطرناک هستند. ضمن اینکهپزشکان معمولا فقط در صورت ضرورت سونوگرافی در خواست می کنند.