تحلیل پاتولوژی رحم

(1): labeled as endocervical biopsy, consists of some fragments gelatinous consistency creamy - brownish soft tissues, in aggregate 1.5 cc in volume. Embedded in toto.(1)SOS=M/1 ET

(2): labeled as endometrial biopsy, consists multiple fragments of brownish soft tissues in aggregate 2.5 cc volume. (2)SOS=M/1 ET

Microscopy: (1) Sections show foci of pieces of endocervical lining epithelium with large foci of squamous metaplastic changes &

dispersed pieces of smooth muscle cells proliferation with moderate atypical change with more than 10 mitotic figures/10HPF (2): Sections show mostly dispersed strips of endometrial epithelium dispersed pieces of smooth muscle cells proliferation with moderate atypical change with more than 10 mitotic figures/10HPF superficial strips of inactive endometrium without atypia & mitoses, necrotic isolated glandular fragments, unaccompanied by stroma. Foci of cystic atrophic changes are seen

Diagnosis: (1) Uterus cervical mass, vaginal excisional biopsy :

- Chronic cervicitis with squamous metaplasia, involved by Leiomyosarcoma

(2): D&C, curettage biopsy:

- Atrophic endometrium, involved by Leiomyosarcoma

Note:For confirmation of Leiomyosarcoma involvement, excisional biopsy is mandatory. All slides & blocks will be delivered to the patient

اطلاعات تکمیلی

سن ۶۷ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

متخصص زنان و زایمان

پاتولوژی نشان می دهد که متاسفانه سرطان رحم دارید باید رحم و تخمدان ها خارج شوند .