ارث بردن نوه از ارثیه پدربزرگ

پدر همسرم سال ۹۰ فوت شدن

پدربزرگشون سال ۱۴۰۱ فوت شدن،

یک سال بعد از فوت پدر بزرگ مشخص شده که از پدر،پدربزرگ ارثیه رسیده به پدربزرگ زمینی چند هزار هکتاری

سوال ما اینه که با توجه به اینکه این زمین ها ارثیه ی پدربزرگ هستن(تا زمانی هم که زنده بودند از این ارثیه اطلاعی نداشتن) ایا به همسر منم ارث میرسه باتوجه به اینکه پدرشون فوت شده یا خیر

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۹ جنسیت زن وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

وکیل دادگستری

شرایط عمومی ارث بردن نوه از پدربزرگ و مادربزرگ

برای اینکه ارثیه پدربزرگ بعد از فوت پدر یا مادر و همچنین، ارثیه مادربزرگ، به نوه ها برسد، لازم است تا شرایط عمومی ارث، در اینجا نیز وجود داشته باشد. این شرایط، مطابق مقررات قانون مدنی، شامل موارد زیر می باشند:

پدربزرگ یا مادربزرگ، فوت کرده باشند. چرا که ارث، در حقوق کشور ما، صرفا با فوت فرد، محقق می شود.

نوه، به عنوان وارث، باید در لحظه فوت اجداد خود، زنده باشد.

نوه، محروم از ارث نبوده و در اصطلاح، موانع ارث وجود نداشته باشد. به عنوان مثال، در صورتی که نوه، پدربزرگ یا مادربزرگ خود را به طور عمدی به قتل رسانده یا اینکه پدربزرگ و مادربزگ، مسلمان بوده، اما نوه، کافر باشد، نوه از اجداد خود ارث نخواهد برد.

شرایط اختصاصی ارث بردن نوه از پدربزرگ و مادربزرگ

شرایط اختصاصی ارث بردن نوه از اجداد خود، همانند شرایط عمومی آن، در قانون مدنی، مشخص شده است. بر اساس این قانون، برای اینکه ارثیه پدربزرگ بعد از فوت پدر یا مادر و همچنین، ارثیه مادربزرگ، به نوه ها برسد، لازم است تا شرایط زیر وجود داشته باشد:

در لحظه فوت اجداد، فرزند مستقیمی برای آنها وجود نداشته و فرزند یا فرزندان مستقیم آنها، در قید حیات نباشند. بنابراین، به عنوان مثال، در صورتی که پدربزرگ یا مادربزرگ فوت کرده و در لحظه فوت آنها، دختر آنها در قید باشد، حتی در صورتی که تعداد نوه های پسری آنها، 20 نفر هم باشد، هیچ یک از نوه ها از اجداد ارث نمی برند.

به علاوه، در میان نوه ها نیز نوه ای که نزدیک تر به پدربزرگ یا مادربزرگ باشد، مانع از ارث بردن سایر نوه ها می شود. بنابراین، اگر فردی فوت کرده و یک فرزند فرزند(نوه) داشته باشد، فرزند فرزند فرزند(نتیجه) ارث نخواهد برد.