من خودم خییییلی گشتم و تحقیق کردم . چون تاپیک جامعی نداشتیم اینجا اینو مینویسم واسه بعدیا.سعی میکنم کامل و خلاصه باشه.
۱.فرش هرچی شونه ش بیشتر باشه تراکمش بیشتر میشه ونازکتره و معمولا سنگینتر.اینو گفتم چون دیدم تو تاپیکا که خیلی ها اشتباه متوجه شده اند. چون مثلا فرش ۱۵۰۰ شونه توی یه ردیف ۱۵۰۰ تا گره داره درصورتی که ۷۰۰ شونه ۷۰۰تا گره داره.
۲. ۱۵۰۰ نازکتره سردتره و سفت تره وسنگین تره چون تعدادگره هاش خییییلی زیاده و اگه بخادمثل ۷۰۰ شونه ارتفاع نخ خابش زیاد باشه دیگه ۸ نفری هم نمیتونن تکونش بدن.
۳.فرش ۱۲۰۰ و ۱۵۰۰ شونه خیییییییلی سرده و اگه یه فرش ۷۰۰ شونه از همون شرکت یا همون جنس نخ در کنارش باشه خودتون متوجه تفاوتش میشید که از زمین تا اسمونه. ۱۵۰۰ رو که انگار گذاشتی یخچال و بعد از چند ساعت دراوردی روش دراز کشیدی از بسسس که سرده.
۴. بهترررررررین جنس نخ نخ المانی یا بایر یا درالون هست. یه نخه با اسمای مختلفی که گفتم. رنگش نمیره. پاخورده و کوبیده نمیشه. تو شسشتشو کیفیتش کم نمیشه و....
۵. شرکتایی که نخ بایر و المانی میزنن یا میزدند فرش مشهد، فرش زمرد مشهد، فرش نگین مشهد، فرش قیطران، قالی سلیمان، فرش ستاره کویر یزد ، فرش خاطره کویر یزد و یکی دوتای دیگه هستند که الان یادم نیس.
۶. چون نخ المانی وارداتیه و خیلی کم گیر میاد معمولا روی فرشای ۱۵۰۰ و ۱۲۰۰ شونه بیشتر ازش استفاده میکنن برای همین توی اون شونه ها تنوع زیادی داره طرحاشون ولی توی ۷۰۰ شونه یکم بیشتر باید بگردید تا فرش دلخواهتونو پیدا کنید.
۷. فرش ۷۰۰ شونه طرح های درشت تری داره. ولی به شددددت گرم و نرم و لطیفه. فرش ۱۵۰۰ شونه فرشای بسیااااااار زیبا داره چون طرحاشون خیلی ریز نقش هستند ولی به شدددددددت سرده. پس اگه بین خوشگلی و سرد و گرم بودن موندید اولویتتون رو ببینید و بعد بخرید.
تجربه خودم از خریدش که هر دو رو خریدم اینه گرمااااااا و لطافت بسیااااااار ارزنده تر از قشنگیه. چون طرحش بعد از یه مدت براتون عادی میشه و دیگه به چشمتون نمیاد . ولی سردی یا گرمی و نرمی فرش رو همیییییشه خیییییلی واضح حس میکنید.