خواجه دربیتهای ۱-۲-۳- به ترتیب فر ماید : ( اگر چه از رلفغ محبوب و گرفتاری عشق او کارمسخت شده اما همچنان امید گشایش از جوانمدری او درام ) ( سرخی چهر ما رکه مانند شراب قرمز است به شادی نسبت مده بلکه این سرخیخون دلم است ه در ظاهردیده می شود ) ( آهنگ نوازنده ازخودبی خودم خواهدکرد دریغو افسوس چنانکه به این پدره اجازه ورود نداشته باشم = پرده خباس دارد اول یعنی پرده و گامسازموسقی دومطریق عشق ) خود تفسیر کنید
۲- سخت به این موضوع دلبسته ایدو ش و روز درفکراجرای آن می باشیدباید بدانید که ارداه واختیار دو عامل قوی این حرکت می باشند که همراه با توکل رخداوند به هر چیز دست نایافتنی می توانید دسترسی پیداکنید و بداندی که آینده از آن شماست و در دستان پرقدرت شما جای دارد پس حرکت کنید و اقدام نمایید و از افراد با تجربه کمک بگیرید
۳- مشکل شمابا صلاحدید افراد با تجربه و کار آزموده حل می شود اما مسیری نسبتاً طولانی دارد پس باید شکیبا باشید و از ناملایمات نترسید از دوسنتان ناباب برحذزباشید
۴- فرزندم آن که میگریدفقط یک درد دارد ولی آن کس که می گریاند هزارو یک درد دارد اما آن کس که هزاران درد دارد ولی ودیگران رامی خنداندنابغه زمان خود و قابل هرگونه احترام است موفقیت در چند قدمی شماست تلاش کنید تا آن را به چنگ آورید
۵- خواجه در بیتهای ۴-۵- به ترتیب فرماید ( من آن شاعر جادو گری هستم که بسحر کلام و سخن هرچه می نگارم تماماً شیرین و شکر انگیز است ) ( با صد امید وآرزوبه سرزمین عراق قدم نهادم پس ای راهنمای قلب گمشده ام مرا ترک مکن )