عزیزم ،خود کمتر بینی ،در اصطلاح روانشناسی ،همون کمبود حرمت نفسه.یعنی من احساس می کنم که من بدم ،یا از بقیه کمترم ،پس خجالت می کشم و موقعی که می خوام حرفی بزنم و یا کاری بکنم ،همش نگرانم که کار من یا حرف من بده و چون بقیه هم بد هستند ،می خوان از من ایراد بگیرند و نقطه ضعف من رو بدست بیارن و دمار از روزگار من دربیارن.
در صورتی که این طرز فکر اشتباهه و ما باید به خودمون بگیم که من بد نیستم . چون من روزی ۱۰۰ تا کار درست انجام میدم ،حالا اگه ۵ تا اشتباه هم داشتم ،نمیشه که اون ۹۵ تا رو نادیده بگیرم و بگم من بدم .بیشتر مردم همیشه تلاش می کنند که بهترین کاری که می تونند و بلدند رو انجام بدن .
🌻پس درستش اینه که بگیم :من خوب و دوست داشتنی هستم .بقیه هم خوب و دوست داشتنی هستند .پس چیزی برای نگرانی وجود نداره.
🌻در مورد مقایسه و رقابت با دیگران هم باید بدونید که این یک کار کاملا اشتباهه .چون روزی که ما خودمون رو از دیگران کمتر بدونیم ،احساس بدی پیدا می کنیم .
حتی اگر خودمون رو از دیگران بالاتر و برتر بدونیم ،بازهم احساس بدی پیدا می کنیم .چون مدام نگرانیم که جایگاهمون رو حفظ کنیم و یا می ترسیم که دیگران به خاطر رقابت و حسادت ،به ما آسیب بزنند .پس ما همیشه نگران و مضطرب هستیم.
🌻ما نباید خودمون رو با دیگران مقایسه کنیم و فقط باید تلاش کنیم ،که هر روز در مقام مقایسه خودمون، با خودمون بهتر بشیم و رشد کنیم .من منم و تو تویی
پس من، از آنچه که دارم خجالت نمی کشم.این خونه منه .این خانواده منه .این هوش منه و این فرزند منه.چیزی برای خجالت وجود نداره.
من از آدم ها ترس و وحشتی ندارم ،social fobia چون آدم ها خوبند .روزی که ما فکر کنیم آدمها بدند ،حالت دفاعی و حمله به خودمون میگیریم و آرامش نداریم.
🌻وقتی که فرزند ما ،به ما میگه که من این نمره رو گرفتم و فلانی این نمره رو گرفته ،شما باید بهش بگین که نمره بقیه به ما مربوط نیست و تو باید تلاش کنی که بهتر از چیزی بشی که قبل بودی و یا نمره بهتری نسبت به نمره قبلیت بگیری.ما به بقیه کاری نداریم.
🌻روزی که ما مدام بچه های فامیل رو با فرزندمون مقایسه کنیم و بهش بگیم :ببین دختر خالت چقدر زرنگه ...یا بچه فلانی چقدر بچه خوبیه ،تو هم ازش یاد بگیر ...بچه ها رو وارد بازی رقابت و حسادت می کنیم و اینطور میشه که وقتی از دیگری جلوی اونها تعریف کنند ،احساس بدی پیدا می کنند و حتی اگر در آینده به موفقیت برسند و شغل و همسر خوبی داشته باشند ،باز هم خودشون رو با بقیه مقایسه می کنند و میگن عه، خونه فلانی از خونه من بهتره و یا همسر فلانی از همسر من خوشتیپ تر و پولدارتره...و این یه بازیه که هیچوقت تمومی نداره.
🌻برای تشویق فرزندتون ازش بخواین که برای بهتر شدن خودش تلاش کنه و کاری به بقیه نداشته باشه.و هر روز کمی بهتر از روز قبل بشه.
🌻روزی که شما مدام فرزندتون رو با بقیه مقایسه کنید ...یا وارد این بازی میشه و تا آخر عمر دنبال رقابت و برنده شدنه و یا خسته میشه و بدون انگیزه و اراده ترجیح میده که هیچ کاری نکنه و فقط تماشاچی باشه.