2777
2789
عنوان

بختیاری ها

| مشاهده متن کامل بحث + 2041 بازدید | 36 پست

هر سال ماه رمضون یا وزنم بالا می‌رفت یا کلاً برنامه غذاییم به‌هم می‌ریخت 😅

امسال اما فرق کرد… چون با رژیم فست پرو دکترکرمانی جلو رفتم. این برنامه جوری طراحی شده که اگه روزه بگیری دقیق با سحر و افطار تنظیمه، اگه هم نتونی روزه بگیری می‌تونی مثل یه فستینگ اصولی انجامش بدی.

خودم بعضی روزها روزه نیستم، ولی با اینکه روزه نمی‌گیرم، میل به غذا هم ندارم! ولعم کمتر شده، خوابم بهتر شده و حس سبکی دارم.

اگه می‌خوای امسال هم روزه بگیری هم وزن کم کنی

یا حتی بدون روزه فستینگ اصولی داشته باشی

سایت دکترکرمانی رو حتما ببینید

چه جالب،یعنی فامیلی اعضای هر طایفه یکسانه؟ بیشتر درموردش توضیح میدین؟⁦☺️⁩

آره عزیزم حتما

بختیاری یه ایل بزرگه که به دو دسته تقسیم میشه

هفت لنگ و چهارلنگ که در مورد این موضوع داستان های زیادی گفته میشه

مثلا ما چهارلنگیم ، دوباره اینجا دسته بندی داریم

خیلی طایفه اینجا داریم که مثلا ما طایفه باورصادیم.

دوباره از اینجا تیره داریم، مثلا ما میگیم تیره فلان، دیگه پیش هر کدوم از اعضای طایفه که بری بپرسی مارو میشناسن و متوجه میشن!

ما خودمون تیره هلیلی هستیم.

فرق ما بختیاری طایفمونه و دیگه رسم و رسوم شبیح به هم خیلی داریم که حالا یسیری طایفه ها نگه داشتن

یسیری هم برداشتن، مثل رسم ناف برون که ما نداریم. ولی قدیم داشتیم.

لباسامون همه بختیاری ها یکیه، لباس محلی بختیاری ها، لچک و مینا و شلوار قریه به زبان خودمون و پیراهنش و بند سوزن و دستمال، از قدیمم همین بوده و هنوزم ازش استفاده میکنیم. توی جشنها و زنای قدیمی ایل هم هنوز میپوشن.

نا گفته نمونه لباس بختیاری شهرت جهانی داره و خارجی هاهم خیلی استقبال میکنن و از قدیم هم حجاب توی زنان بختیاری بوده! که البته پوشیدن این لباسا سخته و بعضی از بختیاری ها هم زیاد بلد نیستن و میسپرن به بزرگترا بستن مینا و اینارو!!

دیگه اینکه ساز قشنگمون که توشمال هستش رو حتما سرچ کنید و ببینید.

دونمونه رقص مردان و زنان داریم که یکیش بازیه و مردا و زنای قدیمی ایل بازی میکنن به نام چوبازی که سازش متفاوته با دستمال بازی.

یعنی همون توشماله ولی نوع اهنگ زدنش یکوچولو متفاوته که فک کنم فقط بختیاریا متوجه فرقش بشن.

دیگه،، رقص قشنگمون که دستمال بازی هستش و اگه تو عروسی حنابندون نباشه اصلا نمیشه اسمشو گذاشت عروسی!! اینم حتما ببینید.

دیگه غذاهامونم که محلی هستن و قرمه سبزی های بختیاری که اصلا نظیر نداره و معروفه!

یعنی هرکی از این قرمه سبزی بخوره مست میشه!

هیچ قرمه سبزی هم به مال بختیاری ها نمیرسه پیشنهاد میکنم حتما حتما امتحانش کنید فوق العادست.

دیگه بگم، غذاها یسیری بگم براتون آو تُرُشی، که با خرما و میوه خشک و یه عالمه چیزای مقوی پخته میشه

شولوا دوا، که معرکست!! عالیه من عاشق این غذام. که دو نوع داره با دوغ و با کشک که هردو خیلی خوشمزن و شولوا دوغ معمولا با تره کوهی سرخ شده سرو میشه!

و  یکی از خوشمزه‌ترین غذای بختیاریا که نگم براتون عالیه، تاو چریه عالیه!  با کره محلی و شکر و این چیزا روی تاوه میپزه.

نون تیری هم که حتما خوردین دیگه، تو مغازه ها بختیاریا میپختن میزاشتن.

و و کیک مخصوصمون که گرده هستش، خیلی خوشمزست و مقوی

کباب معروف بختیاری که هرکی کم بخوره بختیاری نیست😂😂

کلی غذای خوشمزه و رسوم دیگه هست که جا نمیشه حالا و خاطرم نیست

چه جالب،یعنی فامیلی اعضای هر طایفه یکسانه؟ بیشتر درموردش توضیح میدین؟⁦☺️⁩

یسیری کلمات رو هم بگم حالا که اینهمه گفتم.

کلمه رایج بختیاریا آلبردست😂😂😂

و حالا لیش هم بهش بعضیا اضاف میکنن به معنی زشت

دا به معنی مادر

دالو به معنی مادر بزرگ یا پیر زن

مثلا سی به معنی برای مثلا میگن سی چه؟ برای چی

زبان بختیاری ها نصبت به لرا و ترکا خیلی آسون تره از نظرم

اینا چند تا کلمه بودن که شیرین و بانمکن

ضرب المثل هم بگم: یکی از با نمک ترینشون 

گرگ پند دادِن گو وِلُم کو گله رِه!😆

به معنی گرگ رو نصیحت کردن گفت ولم کن گله گوسفندا رفت.

یا آربیز به قیلون اگو دو سیلا داری

الک به قلیون میگه دو تا سوراخ داری

اینجا این ضرب المثل به این معنیه که طرف عیب خودشو نمیبینه خودش مثل الک کلی عیب و ایراد داره ولی به دیگری میکی مشکلت اینه!

آره عزیزم حتما بختیاری یه ایل بزرگه که به دو دسته تقسیم میشه هفت لنگ و چهارلنگ که در مورد این موضو ...

چه جالب من هم فامیلی باورصاد رو شنیدم هم هلیلی.(موگویی بود پسوندش فکر کنم) یعنی فامیلی می‌تونه هم اسم تیره باشه هم طایفه. چه باحاله، از فامیلی طرف میتونین تاریخچه و محل زندگی و... رو پیدا کنین⁦☺️⁩😁

قرمه سبزی شما سبزی های خاصی داره؟‌منظورم اینه فقط تو محل خودتون پیدا میشه؟

کباب بختیاری که کلا معروفه.😉

یسیری کلمات رو هم بگم حالا که اینهمه گفتم. کلمه رایج بختیاریا آلبردست😂😂😂 و حالا لیش هم بهش بعضی ...

اها، فکر میکردم کلمات مشترک زیادی با زبون لری داشته باشین.چون نزدیکین.

مثل دیگ به دیگ میگه روت سیاه یا سیر به پیاز میگه اه اه🤔😁

چه جالب من هم فامیلی باورصاد رو شنیدم هم هلیلی.(موگویی بود پسوندش فکر کنم) یعنی فامیلی می‌تونه هم اس ...

نه نه عزیزم😅😅

فامیلی با تیره و طایفه متفاوته.

ممکنه یکی اصلا بختیاری نباشه و فامیلش هلیلی باشه!

هلیلی رو برای تیره گذاشتن منتها ی فامیل هم هست که ربطی ب ما نداره

چه جالب من هم فامیلی باورصاد رو شنیدم هم هلیلی.(موگویی بود پسوندش فکر کنم) یعنی فامیلی می‌تونه هم اس ...

تقریبا اره، باید حتما قرمه سبزی بختیاری هارو بخوری تا متوجه بشی.

اها، فکر میکردم کلمات مشترک زیادی با زبون لری داشته باشین.چون نزدیکین. مثل دیگ به دیگ میگه روت سیاه ...

نه ما کلا با لرها متفاوتیم.

لرها، زبون خودشون، لباس خودشون، رقص خودشون، ساز خورشون، غذاهای خودشون رو دارن و ما کلا همه چیمون باهاشون متفاوته.

منتها یسیری فکر میکنن لر و بختیاری فرقی نداره.

ولی خب اشتباست