آره عزیزم حتما
بختیاری یه ایل بزرگه که به دو دسته تقسیم میشه
هفت لنگ و چهارلنگ که در مورد این موضوع داستان های زیادی گفته میشه
مثلا ما چهارلنگیم ، دوباره اینجا دسته بندی داریم
خیلی طایفه اینجا داریم که مثلا ما طایفه باورصادیم.
دوباره از اینجا تیره داریم، مثلا ما میگیم تیره فلان، دیگه پیش هر کدوم از اعضای طایفه که بری بپرسی مارو میشناسن و متوجه میشن!
ما خودمون تیره هلیلی هستیم.
فرق ما بختیاری طایفمونه و دیگه رسم و رسوم شبیح به هم خیلی داریم که حالا یسیری طایفه ها نگه داشتن
یسیری هم برداشتن، مثل رسم ناف برون که ما نداریم. ولی قدیم داشتیم.
لباسامون همه بختیاری ها یکیه، لباس محلی بختیاری ها، لچک و مینا و شلوار قریه به زبان خودمون و پیراهنش و بند سوزن و دستمال، از قدیمم همین بوده و هنوزم ازش استفاده میکنیم. توی جشنها و زنای قدیمی ایل هم هنوز میپوشن.
نا گفته نمونه لباس بختیاری شهرت جهانی داره و خارجی هاهم خیلی استقبال میکنن و از قدیم هم حجاب توی زنان بختیاری بوده! که البته پوشیدن این لباسا سخته و بعضی از بختیاری ها هم زیاد بلد نیستن و میسپرن به بزرگترا بستن مینا و اینارو!!
دیگه اینکه ساز قشنگمون که توشمال هستش رو حتما سرچ کنید و ببینید.
دونمونه رقص مردان و زنان داریم که یکیش بازیه و مردا و زنای قدیمی ایل بازی میکنن به نام چوبازی که سازش متفاوته با دستمال بازی.
یعنی همون توشماله ولی نوع اهنگ زدنش یکوچولو متفاوته که فک کنم فقط بختیاریا متوجه فرقش بشن.
دیگه،، رقص قشنگمون که دستمال بازی هستش و اگه تو عروسی حنابندون نباشه اصلا نمیشه اسمشو گذاشت عروسی!! اینم حتما ببینید.
دیگه غذاهامونم که محلی هستن و قرمه سبزی های بختیاری که اصلا نظیر نداره و معروفه!
یعنی هرکی از این قرمه سبزی بخوره مست میشه!
هیچ قرمه سبزی هم به مال بختیاری ها نمیرسه پیشنهاد میکنم حتما حتما امتحانش کنید فوق العادست.
دیگه بگم، غذاها یسیری بگم براتون آو تُرُشی، که با خرما و میوه خشک و یه عالمه چیزای مقوی پخته میشه
شولوا دوا، که معرکست!! عالیه من عاشق این غذام. که دو نوع داره با دوغ و با کشک که هردو خیلی خوشمزن و شولوا دوغ معمولا با تره کوهی سرخ شده سرو میشه!
و یکی از خوشمزهترین غذای بختیاریا که نگم براتون عالیه، تاو چریه عالیه! با کره محلی و شکر و این چیزا روی تاوه میپزه.
نون تیری هم که حتما خوردین دیگه، تو مغازه ها بختیاریا میپختن میزاشتن.
و و کیک مخصوصمون که گرده هستش، خیلی خوشمزست و مقوی
کباب معروف بختیاری که هرکی کم بخوره بختیاری نیست😂😂
کلی غذای خوشمزه و رسوم دیگه هست که جا نمیشه حالا و خاطرم نیست