کیک شیفون
کیک شیفون یه کیک خیلی سبک، با بافت اسفنجی و نرمه که میتونه به عنوان پایه خیلی از کیکها استفاده بشه و میتونید هر نوع طعم دهنده ای که دوست داشتین با توجه به ذائقه خودتون بهش اضافه کنید، مثل اسانس یا رنده پوست پرتقال، اسانس موز و آناناس، دارچین و سیب، کشمش و گردو و خلاصه هر نوع خلاقیتی که دوست داشتین میتونین با این کیک انجام بدین. این کیک حتی برای خامه کشی هم بافت مناسبی داره..
#کیک_شبفون_۴_تخم_مرغی
مواد لازم:
تخم مرغ ۴ عدد
شکر ۱ پیمانه سرخالی
آرد ۱ و ۱/۲ پیمانه
آب جوش یا شیر ۱/۴ پیمانه (من خودم همیشه از شیر استفاده میکنم)
روغن مایع ۱/۴ پیمانه (مخلوط آب و روغن باید بشه ۱/۲ پیمانه که سعی کنید روغنش یکمی بیشتر باشه یعنی یه کوچولو آب یا شیر رو کمتر از ۱/۴ پیمانه بریزین)
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری سرپر
نمک ۱ پنس
وانیل ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
آرد، بکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط کنید و ۳ بار الک کنید. سفیده و زرده تخم مرغ رو جدا کنید و با همزن بزنید تا سفیده کف کنه و کمی پفکی بشه بعد نصف شکر رو کم کم بهش اضافه کنید و با همزن بزنید تا سفیده کاملا پفکی و سفت بشه. زرده و باقیمونده شکر و وانیل با همزن بزنید تا زرده کرم رنگ و کشدار بشه. بعد شیر رو به زرده اضافه کنید و کمی از مخلوط آرد رو به زرده ها اضافه کنید و مواد رو بهم بزنید تا یکدست بشه بعد روغن رو اضافه کنید و بقیه آرد رو بشه اضافه کنید و مواد رو فقط در حدی که با هم مخلوط بشن بهم بزنید بعد سفیده رو به مواد اضافه کنید و با لیسک مواد رو بهم بزنید. مواد رو تو فالب ۲۰ سانتی که از قبل چرب کردین و کاغذ روغنی انداختین بریزید و چند تا ضربه به قالب بزنید تا حبابهای هوا داخل خمیر خارج بشه.
بعد قالب رو توی فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کردین بذارید ۱ ساعت تا ۱:۱۵ دقیقه بمونه (البته وقتی روی کیکتون طلایی قهوه ای شد با فرو بردن خلال دندون تو مرکز کیک از پخت کیک مطمئن بشید) بعد فر رو خاموش کنید و بذارید قالب ۵ دقیقه دیگه تو فر خاموش بمونه و بعد قالب رو از فر در بیارید و کیک رو روی توری مشبک منتقل کنید و بذارید کاملا خنک بشه. برای اینکه کیکتون در حین سرد شدن خشک نشه میتونید روی کیک یه دستمال نخی تمیز بندازین