💠چگونه در جلسات آشنایی سؤال بپرسم؟
🔸بسیاری از زوجهایی که در زندگی زناشویی دچار مشکل شدهاند، در جلسات مشاوره در بیان مشکلات خویش عنوان میکنند: همسر من در نامزدی چیزهایی در مورد خودش گفت، که بیشترش واقعیت نداشت.
🔸مشکل آنجایی شکل میگیرد که نامزدها به جای توجه به رفتار و عمل نامزد خویش به ویژه در مورد مسائل اخلاقی و رفتاری صرفاً به گفتههای او بسنده میکنند. برای مثال وقتی شما در سؤال از شخصی تأکید میکنید: « من از دروغ خیلی بدم میآد و یا از سیگار متنفرم، تو چه طور ؟» طرف مقابل شما خواهد گفت:« من هیچ وقت دروغ نمی گویم و از سیگار متنفرم». چرا که سؤال مستقیم و ارزشی شما بخش «من ایده آل و خود پنداره» او را هدف قرار داده است و او سعی میکند تصویری ارزشمند و مطلوب از خود بیان کند.
و یا وقتی برای تشخیص سطح وابستگی پسری به والدینش اظهار میکنید:« من از پسرهای مامانی حالم به هم میخورد» و سپس میپرسید رابطهات با مادرت چگونه است؟» فرد مقابل شما احتمالاً پاسخی خواهد داد که نشان دهد فاصله مطلوب را با مادرش دارد.
✅پیشنهاد میشود برای شناخت بیشتر نامزد خویش به جای سوالاتی که بار ارزشی دارند، بیشتر از آنها بخواهید رفتار و واکنش خویش را در موقعیتهای روزمره بیان کنند و در گفتوگوهایی که با آنها دارید به جواب سؤالات خویش فکر کنید. برای مثال پسری که در کنار نامزدش مرتب در پاسخ به تلفنهای مادرش که میگوید : «کجایی، چند بار تماس گرفتم؟» میگوید:« مامان دانشگاه کاری پیش آمد، چشم زود بر میگردم»،
هم دروغ میگوید و هم وابسته است و شجاعت بیان کاری را که انجام می دهد ندارد چرا که ممکن است محبت مادر را از دست دهد ! از این رو سعی کنید سؤال شما مستقیم، ارزشی، تهدیدکننده و دارای سوگیری نباشد