سلام سپیده جون,
عزیزم سوالات خیلی کلین آخه.. هر چی هم بگم از تجربیات شخصی خودمه و نمیتونم برای شخص دیگه گارانتی کنم.. ولی به عنوان تجربه خودم میتونم یه نکاتیو بگم:
راستش من آلمانو با هیچ جای دنیا حاضر نیستم عوض کنم اینقدر که اینجا از هر نظر آرامش دارم... از نظر مالی تا بچه داری و کار و سرمایه و ..... کلا اینجا آدم خیالش راحته که به خاک سیاه نمیشینه و زندگی تامینه... بدبخت بدبختاش ماهی 300 400 یورو نفری حداقل میگیرن.. البته که زندگیشون سخت تره.. ولی کسی بدون سقف بالای سرش نمیمونه... سگ داشته باشن پول غذای سگشونم میگیرن... حالا اینا که میگم برای ماها که پیش نمیاد هیچوقت ولی میخواستم مرز فقرو بهت بگم... اون پنرهایی هم که تو خیابون میخوابن پولشونو خرج الکل و موادشون میکنن برای همین کنار خیابون میمونن تازه اونها هم شبا میتونن برن خونه هایی که برای اینها هست و خلاصه سقف بالای سر دارن.
روابط خانوادگی اینجا اتفاقا خیلی محکمه.. ممکنه اینجوری نباشن که هر آخر هفته دور هم جمع باشن ولی هوای همو هم دارن... در مورد دختر و پسر اینجا هم مثل جاهای دیگه دنیاست با وفا پیدا میشه بی وفا هم پیدا میشه... ولی بنظرم رسیده توی این تقریبا 9 سال که من اومدم روابط سالمتر و صادقتر هستن از ایران....
من ایتالیا رفتم البته نه برای زندگی برای مسافرت.. خیلی قشنگه.. مردم خونگرمی داره.. تو خیابوناش متلک میگن :)) ولیییییییییییی من شخصا حاضر نیستم اونجا زندگی کنم چون به نسبت آلمان خیلی بلبشوه... اتوبوسها همیشه تاخیر دارن... گاهی سعی میکنن سر توریستها کلاه بزارن... دستگاهای بانک و بلیط اتوبوس و ... خیلی امکان داره خراب باشه و باید دنبالش بدویی تا کار انجام بدن... البته خیلی وحشتناک نیستها ولی آلمان اصلا این چیزها وجود نداره.. ممکنه دستگاه یه موقع ای خراب باشه ولی به مشکلی بر نمیخوری... اگه جوری باشه که کارتتو دستگاه بخوره بانک فوری کارتو راه میندازه ولی توی ایتالیا تجربه من این بود که هر مسئولی میفرستت سر یکی دیگه.. حال ندارن کار خودشونو انجام بدن...
در مورد پذیرش فکرررررر کنم ایتالیا راحت تره.. نمیدونم ولی کاملا... توی آلمان اگه تحصیل کنی بعد از تموم شدن درست 1 سال وقت داری در رابطه با رشتت کار پیدا کنی و اگه پیدا کردی بهت اقامت میدن...
هزینه زندگی هم اینجا جزو کشورهای اروپایی ارزونه.. البته نه اینکه ارزون باشه ها.. ولی از کشورهای دیگه طبق آماری که گرفتن هزینه زندگی عادی پایینتره... مثلا میدونم فرانسه و نروژ خیلی گرونن.. اینجا میتونی بورس بگیری و یا همه هزینه تحصیل و یا نصفشو پرداخت میکنن.. ممکن هم هست که اصلا قبولت نکنن برای بورس... شرق ارزونتر از غربه.. مونیخ و بن گرونترین خونه هارو دارن.. لایپزیش جزو ارزونترین شهرها برای مسکنه...
در مورد اسپانیا اطلاعی ندارم.
ببخشید زیاد نتونستم کمکت کنم عزیزم.
در سرزمین قدکوتاهان ,معیارهای سنجش, همیشه بر مدار صفر سفر کرده اند, چرا توقف کنم. فروغ فرخزاد