وای امیلیا اینها که میان مزاحمت درست میکنن نوبرن به خدا. من باهاشون برخورد نداشتم و البته در جریان اخبار و .. هستم.. خودم با چند نفر افغانستانی کار میکنم. بچه های خوبین. 3 تاشون هم کوچکن.. از ایران اومدن البته.. 13 سالشونه بدون خانواده.. وووووی پیاده تا ترکیه... وحشتناکه... حرف از خانواده میشه غم عالم میاد توی چشماشون... نمی دونم من خیلی دوسشون دارم چون واقعا پاکن. اینها برلین هستن. چند تای دیگه هم هستن که توی رنج سنی 20 اینها هستن از خود مزار شریف و هرات هستن... اونها هم خیلی خوبن... سرگذشتهاشون وحشتناکه.. واقعا دل آدم به درد میاد. اینها شهر خودمون هستن. شهر ما کوچک هست و خیلی درگیر نیست.. ارامشش همچنان برقراره و دروغ چرا من از بیشتر اینترنشنال شدنش خوشحالم چون اینجا مغازه عربی زدن من راحت تر مواد غذاییم را پیدا میکنم _ دلیلو توروخدا

.... ولی به نظرم خوبه.. اینهایی که اینجا هستن هیچ مشکلی ایجاد نکردن. امیدوارم همینطور هم بمونه.... اره حق دارید اینها کارهایی که میکنن به ضرر همه خارجی ها میشه... البته اینو اضافه کنم که توی شهرهای بزرگ مثل برلین و هامبورگ و .... من واقعا اون گرن به محلهایی که کولونی خارجیهاست میرم.. همونطور که گفتم احساس میدون امام حسین بهم دست میده... کلا اصلا انگار المان نیست اونجا.... بعد جالبه برام خیلی هم از لحاظ مذهبی متعصب و عجیب غریبن! هر کدومشون هم یه 7 یا 8 تا بچه میارن که تعدادشون کم نشه یه وقت.... ( اینطوری که حرف میزنم همسرم بهم میگه خیلی راسیستی... خب دروغ می گم؟ میگه اینها اینطورن باید قبولشون کرد... در موردشون چیزی نگو.. اسم ملیت و مذهب خاصی را نیار... ) ولی به قول همسرکم میگه این یه موج دو قطبی پناهجویی , ضد پناهجویی هست و بعد میگذره و عادی میشه و دوباره آروم میشه... من حرفهای همسرمو قبول دارم.. فقط امیدوارم موجش قبل از فورکش کردن سونامی نشه. ولی بچه ها شماها باید کنیا زندگی میکردید تا صحبتهای منو در مورد ارامش و امنیت در آلمان بیشتر حس کنید... جدی میگم... اونجا از ایران هم بدتره.. وحشتناکه... اون هم برای ترسویی مثل من.