💎اگر مسأله رنج را برای خودت حل نکنی، دینداری میکنی ولی دینداریات خاصیت رشددهندگی چندانی ندارد!
🤔اگر ما به جای محمدبن مسلم بودیم، چه میکردیم؟
میگفتیم خب: بله! باید تواضع کنم.️ همین لبخندی که من به دیگران میزنم، تواضع من است.😊
👈🏼👈🏼 این یعنی از کنار مانع رد شدن و از روی آن نپریدن.👉🏼👉🏼
🔆البته همیشه راه این نیست که برای بدست آوردن تواضع کارهای پست انجام دهید؛ چون درد و دوای هرکس ممکن است متفاوت باشد.
❄️ولی امتحانها و آزمایشهایی که خداوند برای شما پیش میآورد را درست انجام دهید و به هر سازی که خدا زد، برقصید.
🍂خدا هر کسی را یک جوری با رنج آزمایش میکند و تو باید مسأله رنج را برای خودت حل کرده باشی.
♦️رنجی که ناشی از پا گذاشتن روی هوای نفس است را باید برای خودت حل کرده باشی.
⭐️یکی از رنجهایی که خدا به رخ ما میکشد، مرگ است.
👈🏼چرا خداوند مرگ را اینقدر سخت، وحشت انگیز و هولناک قرار داده است که یاد آن لذتها را از بین میبرد؟
💭🌱 چون میخواهد تو از روز اول با مرگ زندگی کنی. لذا میفرماید: «مرگ و زندگی را آفرید ؛ الَّذِی خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَیَاةَ»(ملک/2)
🌸در این آیه میبینید که خدا ابتدا مرگ را بیان میکند؛ گویا خدا مرگ را قبل از زندگی آفریده است!
🌻رسول خدا(ص) میفرماید: «اگر مرگ انسان را موعظه کند، کافی است؛ کَفَى بِالْمَوْتِ وَاعِظا»(کافی/2/275)
💚مرگ را فراموش نکنید. ما با تلخی و رنج باید خودمان را تربیت کنیم. مرگ واقعاً آدم را آدم میکند؛ و مرگ، تلخ و رنجآور است.
✨ انسان نباید از مرگ که تلخترین واقعه زندگی انسان است، غافل شود.
🌻امام صادق(ع) میفرمایند: «یاد کردن مرگ شهوات و تمایلات نفسانى را در قلب انسان نابود کرده و ریشههاى غفلت را از دل میکَند،
و قلب را به وعده هاى الهى تقویت نموده و طبیعت و فطرت انسانى را لطیف و نرم میکند و نشانه هاى هوى و هوس را میشکند، و آتش حرص و طمع را خاموش میکند، و دنیا و زندگى دنیوى را در نظر انسان کوچک و خوار میکند....
و اگر کسى از جریان مرگ عبرت نگرفته، و در مورد بیچارگى و حالت ضعف، عجز و ذلت خود تفکر نکرده باشد
و از مدت طولانی اقامت در قبر، و حالت تحیّر و وحشت خود در قیامت و محشر تفکر نکند، در چنین کسى خیر و امید سعادتى نخواهد بود.❗️
(مصباح الشریعه/171)
♦️گویا کسی که از مرگ عبرت نگیرد، دیگر آدم شدنی نیست.
رنج، رقت طبع میآورد و اگر انسان به رنج مرگ توجه کند، روحش رقیق و لطیف میشود.
🌸«یاد مرگ» بین رزمندگان دفاع مقدس، لطافتهای عجیبی ایجاد کرده بود. ولی راه تلخ و سخت ایجاد لطافت روحی با یاد مرگ، یک راه شیرین و میانبُر هم دارد؛ لطیف شدن با یاد کربلا و امام حسین(ع) ...
✔پایان قسمت ۱۲